yolculuk çileliydi

ara ara bastıran yağmurdan korunmak için sürekli mola verip yağmurluk giyerek bir sürü vakit kaybettim. toplamda 13saat kadar sürdü, feribot ve molalarla birlikte. iki buçuk saat kadar mola vedim diyebilirim. yağmur yağmayan kuru bölgelerde çok bastım. bi ara düzlükte kamyon sollarken arkadan eski kasa bir cherokee jip sıkıştırdı, kurtulmak için baya bi gazladım. bu 3'lü çanta seti ile 160'a ulaştı motor.
manisa çıkışındaki heykele gelirken yağmur bastırdı ışıklardayken. ilerideki benzinliğe sığınmak için en sağdaki boşluktan ilerliyordum. bir bayan sürücü orayı kapatmıştı. o sırada yağmur doluya dönüştü. korna çalıp yol istedim defalarca, yol vermedi. bende bastım yan çantayı kadının arabasına sürterek geçtim

sonra 5 motor benzinliğe sığındık.
eşiyle birlikte seyahate çıkan bir bmw sürücüsü vardı. izmir'e kadar birlikte ilerledik yağmurda.
çok keyifliydi bol bol mola verip bir sürü kişiyle muhabbet ettim. En ilginç olay ise Aydın çıkışında yağmur bulutlarıyla köşe kapmaca oynarken bir ara sağnağa yakalandım. şans eseri henuz inşaası tamamlanmamış ama çatısı ve kapalı bir klubesi olan restoran inşaası gördum ve hemen içeri yanaştım. 10dk sonra arkamdan bi araba içeri girdi. evladım servisiniz ne zaman başlıyor diye sordu adam, arkada da eşi oturuyordu. meğersem o mekanın sahipleriymiş. bir ay sonra gelirsen yemek yiyebilirsin, şimdiden ilk müşterimiz sen oldun dediler, güldük birlikte. Maalesef yağmur bulutunun altından hemen kaçmak için yanlarında fazla kalmadan ayrılmam gerekti.