aramıza hoşgeldin ege. :cat:
ninjanın şehir içi tüketimi ortalama 4.5 / 5 lt'dir ve bu şekilde 280 - 300km civarı yol yaparsın. uzun yolda 100 - 140km arası değişken hızlarda ise 3.8lt gibi bir tümetimi vardır.
bakım masraflarına gelince motor yağı 1.7lt alır. dolayısıyla 2lt'lik motor yağı alman gerekeceğinden yağa 60tl civarı bir para vermen gerekir. yağ filtresi olarak K&N filtresinin 8$ civarı bir fiyatı var. kaliteli fren balataları ön arka 120tl civarıdır. zincir takozu 140tl'dir (bugün değiştirdim

)
kilometresi düşük tertemiz bir motor için en az 8500TL'i gözden çıkarman gerekir.
ben kendi motorumu 7650'e aldım. 7bin km'deydi. ufak tefek kusurları var ama aldırmıyorum (ilk sahibi sağa yatırmış). önemli olan şey alırken motorun yürüyen aksamında ve motorunda bir problem olup olmadığına dikkat etmen. kilometresnin düşürülmediğindende emin olmak lazım. güvendiğin bir usta ile kontrol edersin motoru. zaten usta iyi ise motorun sesinden ne durumda olduğunu anlar. iyi bakarsan, hor kullanmayıp aşırı zorlamazsan vede bakımlarını aksatmazsan ömür boyu kullanırsın.