şükür beni anlayan birileri var

yahu dün kü tartışmada dediğim gibi yamaha satıcısı arkadaş tutun profesyonel olarak bu işi yapan adamlar bile belli başlı yerlerdeki sorunları daha doğrusu kaliteyi eleştirirken ve bunu kabul ederken bizim memlekette adam bir ürün aldımı sadece motor için değil bu arkadaş sanki ürünün patenti isim haklarını almışcasına sahipleniyor

sahiplenmek kötü mü tabi ki değil ama iş fanatiklik boyutuna ulaştı mı işler orada değişir

Bu arada aydın da deli gibi rahmet yağmaya başladı yarın gene iptal oldu büyük bir ihtimal

arkadaş bu motoru canlı canlı görmek nasip olmayacak anlaşılan

para hazır bekliyorum ammavelakin görmeden dokunmadan incelemeden almak istemiyorum
Bu tarz insanlarla hiç polemiğe girmemek gerek, sanki onun mesajını hiç görmemiş gibi yazmaya devam etmek onlara verilecek en güzel cevap
Asla ama asla görmeden alınmaz, üzerine de iyice otur hocam. Şöyle oturma pozisyonunu iyi kontrol et.
Motor ile birlikte verilen kullanma kitapçığı oldukça baştan savma bir şekilde yapılmış bir kitapçık. Ninja 250sl için değil tüm kawasaki motorları kapsayan genel geçer şeylerden bahsediyor.
Ben direk ruhsattan baktım şuan, bildiğiniz gibi motor ile birlikte fabrikanın gönderdiği bir proje gibi bir belge var. Ruhsattaki bilgileri de o belgeye göre çıkartılıyor, yerli kullanım kitapçığından daha güvenli yani.
her neyse ruhsata göre motorun Azami Yüklü Ağırlığı 331 kg. Net ağırlığı da 151 kg. Bu durumda 2 kişi toplamda 180 kg sınırı var. 12 bg commiter motosikletlere bile 2 kişi rahatça bindiğini düşünürsek motor gücü bakımından asla sorun olmaz. Ama süspansiyon ve fren konusunda problem olabilir, O yüzden ruhsatta belirtilen sınırı aşmamak gerekli.
Ruhsatta
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------
başlangıç olarak bu motoru düşünüyorum kronik sorunu akarı kokarı varmı kullananlar memmunmu
Ben bu motor ile motosiklet hayatına başlangıç yaptım. 1750 km de şuan.
Başlangıç için gayet güzel bir motor, ama öncesinde motosiklet eğitimini aldığını düşünerek konuşuyorum. Ben Honda nın Güvenli Sürüş 1 Eğitimini almıştım mesela. Yoksa birinci viteste gazı bir açtın mı kafana geçer motor. Bir de malum kawasaki nin parçaları hiç ucuz değil, olası bir basit düşme durumunda bile cüzda derin delikler açılabilir.
Ninja 250sl de Kawasaki KLX 250 deki motorun güncellenmiş hali kullanıyor, bunu ilk Altın Elbiseli Adam söylemişti, bende merak ettim her iki motorunda yakın çekim fotoğraflarını bulup inceledim. Yağ filtresi, sıvı borularının motora giriş çıkışı, marş motorunun konumu v.b harbiden aynı motor. Bu da demek oluyor ki kendini kanıtlamış problem çıkarmayacak bir motor. Zaten 4 japon dan hangisi olursa olsun, kalite açısından insanı üzmez. Kaldı ki Kawasaki kalite olarak hep üst sıralarda olan bir marka.
Sonuç itibari ile, tut ki olduki mühendislerin gözünden kaçtı bir hata, bunuda sanırım uzun km yapmayınca anlamak mümkün değil.
Dersen ki; sen şuana kadar bir sıkıntı yaşadın mı? Hayır yaşamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:43 ----------
r25 konusundaki yorumu ben de yapmıştım. Stickerlar,kumandalar, depo ve ön profilden motor tasarımı beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Kalitesiz demiyorum, sadece fuardan sonra beklentilerimin yüksek olduğunu , 250 cc sınıfında her motorun belirli bir bütçe ile yapıldığı için %100 olmayacağını anlamıştım. Aynı düşünceler Ninja 250 SL'i inceleyince de kafamda dolaştı durdu. Kesin alıyorum demeyin, eski kasa Ninja ile arasında (bana göre) bir malzeme farkı var , iyi mi kötü mü siz karar vereceksiniz. Dediğimi anlamak için, z 300 modelini de(bayide var ise) inceleyin. Gözlemlerinizi yazın, sharingan'a güveniyorum
Hiç yoktan karşılaştırma yapacak kadar 250cc motor var, herkese keyifli kazasız sürüşler.
Fuarda Z300 inceledim, Ninja 250SL den kalite olarak 2 gömlek üstün bir motor. Boyası işçiliği falan arkadaşlarla birlikte olum bu ne güzel motor dedik kendi kendimize. Ama tabi fiyatıda ona göre tuzlu biraz