Merhaba, yanlış anlaşılmak istemem ancak r25 250 cc olsa da 250 sl, cbr250r ve rc200 kategorisinde değil. Ayrıca sürüş pozisyonu çok rahat bir makine. İmkan varsa her türlü r25 alınır. Ayrıca 2nci elde de üzmez.
yanlış anlaşılacak bir şey yok, R25 2 silindir bir alet o yüzden onun rakibi eski ninja 250R. eh artık o da üretilmediği için insanlar onu ninja 300 ile kıyaslamaya çalışıyor ki o da sağlıklı olmuyor. R25 250cc ile 300cc arasında bir yere oturuyor desek pekte yanlış olmayız (100% doğruda olmaz ama neyse).
artı sürekli belirtiyoruz 250SL başlangıç motoru iken R25 geçiş motoru olarak gözüküyor. yani R125 sürmüş vatandaşa 600CC gitme bak burada 2 silindir R25 var birazda onunla piş demiş yamaha; çokta iyi yapmış. 125 cc den inen adam 250cc ye binince hayal kırıklığı yaşıyor. aralarında çok fark yokmuş diyor. ama çift silindir r25 o aralığı biraz daha açıyor. bu sebeple bu iki motor bir birinin muadili değil.
sadece insanlarda boyut takıntısı var. hani mel gibson nın bir filmi vardı: "what women want / kadınlar ne ister" diye. orada bir replik vardı seyredenler hatırlar belki. erkekler arasında penis kıskançlığı vardır ama kadınlar bunu dert etmez diye (yada ona benzer bir cümle idi) işte küçük cc motorlarda yaşadığımz bu boyut sorunu buradan geliyor (bence). o yüzden anlamsız bir şekilde insanlar SL ile R25 i kıyaslamaya özellikle boyuttan bahsetmeye bu kadar meyilliler.
bu örneği biraz daha açmak lazım: adam daha ilk defa motora binecek diyor ki "hyo 250gtr çok kaslı duruyor" yahu arkadaş kullanmayı geçtim, sen daha bu aleti nasıl zapt edeceksin onu bilmiyorsun; ne diye motorun boyuna posuna bu kadar takıldın, neyi amorti etmenin peşindesin? diye sorasım geliyor adama. neden bu kadar boya posa takılıyor bu millet anlamıyorum oysa bu memleketin boy standardı ortada

1,67 ile 1,70 arası değişen bir boy ortalaması var ülke genelinde. 1,70 den uzun isen daha ne istiyorsun
@Murat hocam detaylı yazmışsın sagolun. büyük ihtimal SL alıcam. vites göstergesi acemide olsam dediğiniz gibi o kadar önemli degil
Bende arabada göstergeye bakmıyorum zaten. Yalnız ABS o kadar önemlimi? yani abs'li olanı almasak cok sorun olur mu extradan para vermek ıstemıorum
sizin sorunuzun hemen altında verilen video da adam motoru devirmek için vücudunu kullanmış. tamam belki o kadar ciddi bir durum yok ortada lakin abs nin ne kadar güvenli bir halt olduğunu biliyoruz. artı panik freni vs yaptığınızda faydasını çok görürsünüz. tekerlek kitleme vb problemleri azaltır. tabi abs belirli hızların üzerinde devreye giren bir meret. abs li almaz iseniz büyük kayıp yaşanır mı? hayır yaşanmaz. düşük cc de abs siz fren yapmayı öğrenmek daha hayırlı olur. ama cc büyütmeye giderken abs olmayan hiç bir şey almayın. tabi bu yine benim şahsi fikrim 100% doğru bir tespit değildir.