Kawasaki neden araba üretmiyor?

Biraz baktım Kawasaki bireysel olarak tren, yük gemisi, denizaltı, uçak, jet, helikopter yapıyormuş.

Uçak, jet ve helikopterleri Japonya hava savunması için üretiyormuş. Hatta 2. Dünya savaşında binlerce savaş uçağı üretmiş.

Bildiğimiz Boeing yolcu uçaklarının üretiminde de belli bir yeri varmış.

Peki neden araba sektöründe değiller?

Yamaha, ducati, triumph gibi markalar neden değilse muhtemelen o yüzden. Samsung araba üretiyor da ne oluyor? Kawasaki de üretmeyiversin.

Biraz baktım Kawasaki bireysel olarak tren, yük gemisi, denizaltı, uçak, jet, helikopter yapıyormuş.

Uçak, jet ve helikopterleri Japonya hava savunması için üretiyormuş. Hatta 2. Dünya savaşında binlerce savaş uçağı üretmiş.

Bildiğimiz Boeing yolcu uçaklarının üretiminde de belli bir yeri varmış.

Peki neden araba sektöründe değiller?
:)) Keşke tek derdimiz bu olsa

Arkadaş forumda en son 5 saat önce konu açılmış zaten konu açtığımızda da sülalenize küfür etmişiz gibi yazacaksanız kapatalım gidelim forumu. Bilginiz fikriniz yoksa yazmayın.

Arkadaş forumda en son 5 saat önce konu açılmış zaten konu açtığımızda da sülalenize küfür etmişiz gibi yazacaksanız kapatalım gidelim forumu. Bilginiz fikriniz yoksa yazmayın.
Aramızda Kawasaki'nin CEO su Yasuhiko Hashimoto olmadığı için bu sorunun yanıtını asla kimse bilemeyecek :). Bir diğer pencereden bakarsak Mercedes Benz neden motosiklet üretmiyor olurdu :) (üretmiş olsaydı saçma sapan sistemler kullanıp insanları kıl edeceği kesin olurdu, malum eski arabalarında olduğu gibi).

Kim demiş üretmiyor diye?
05511a4d-6e75-4389-b603-be449173c63f.jpg

Ayrıca ben de merak etmiyor değilim TORKU neden uçak üretmiyor diye.🤫

Son düzenleme:
Kim demiş üretmiyor diye?
05511a4d-6e75-4389-b603-be449173c63f.jpg

Ayrıca ben de merak etmiyor değilim TORKU neden uçak üretmiyor diye.🤫
O değilde abi Cola turka niye atom bombası üretmiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi sakin ol ya insanlar bazen eğleniyor klavye belki tam aktaramıyor ifadeyi ama pek de abartmamak lazım

Dostum konu aç kimse kötü bir şey dememiş ki :)
Açtığın konu da gelen yorumlara da katlan bir şey olmaz şahsına söylenen bir şey yokç
Araba yaptı diyelim motosiklete parça bulamıyoruz düzgün bir servis usta yok elin parmağını geçmez.
Araç servisi tedarikçisi bir ton mesele maalesef kolay değil .
Açtığın konuda yorumları üzerine alınma espri olur ciddi olur normal yani.

ihtiyac, arz, talep, arge, sermaye, uretim, dagitim, altyapi, personel, teknoloji, reklam, surdurulebilirlik, servis

benzer bir soruyu bundan 7-8 yıl önce Yıldız Teknik Üniversitesinde bir kurultayda Mercedes'te çalışan bir mühendise sormuştum. Mercedes neden BMW gibi motosiklet üretmiyor diye. O da, her markanın odak noktası farklı, yaptığı arge çalışmaları farklı, firmalar birbirlerini ezme çabasında değil, insanlığa faydalı olma çabasında, bu sebeple her ürün gamına girmiyorlar demişti.

Muhtemelen yaptıklarında iyi oldukları konudan sapmak istemiyor olabilirler.

Muhtemelen bagaj arkasında 1.0 Ecotec, 1.2 Tsi, 1.5 Dci gibi fındık bir ibare yazılmasını marka konumlandırmalarına yakıştıramadıkları içindir.
Aramızda Kawasaki CEO su yok ama Kawasaki Türkiye yetkilisi tommygun abim var, gerekli açıklamayı bizlere sunduğu için ona minettarız. Yeni gelecek modeller ve zamlar hakkında bizleri aydınlatırsanız çok seviniriz 👏.

:)

Araba üretimi sadece bloktan ibaret değil, blok bi şekilde üretir hem de en sağlamından. Ama iş diğer aksamlar ve rekabet konusuna geldiğinde kawasakinin piyasada yer etmesi en az 10-15 yılını alır ki bu süreçte harcanması gereken para akıl almaz boyutlarda olacaktır. Yılların wolksvagenı bile kendini güncelleyemediği için iflasın eşiğine geldiyse kawasakinin hiç şansı yok demektir.

Çinlilerin şuan araba piyasasını ele geçirmeye başlamasının kökeni çok eskiye dayanıyo. Adamlar yıllarca izlediler araçları markaları, küresel pazara açılmadılar. Kendilerini hazır hissedip rekabet edecek hale gelene kadar da sabrettiler, şuan resmen tüm eski markalara gol atmakla meşguller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar