Kawasaki KLX 250 baslangic motoru olur mu?

Herkese selamlar,

Vitesli motosiklet ile toplamda sadece 6 gunluk temel egitim tecrubem var (honda cbf 150 ve yahama ybr 125 ile - asfalt uzerinde)

ileride enduro ve/veya kross yapmak istiyorum.

Baslangic icin nasil bir motor almaliyim?

Dual purpose bir motor ile hem asfalt hem arazi uzerinde kullanarak tecrube yapabilir miyim?

Evim offroad yapilan yerlere cok yakin. is yerim ise eve yaklasik 20 km uzakta (asfalt ile) dolayisyla ikisin de avantajini kullanmak istiyorum.

ancak bazi arkadaslar, hicbir tecrubem olmadigi icin cbf 150 ile baslamami tavsiye ediyorlar. Bazi arkadaslar ise yamaha xt 125r veya benzeri bir motor ile baslamam gerektiginde israr ediyorlar.

Bense bugun bir kawasaki klx 250 uzerine ciktim ve adeta asik oldum.
sele yuksekligi herhangi bir problem olmadi (klx 250 89 cm).

Kafam karismis durumda. Degerli tavsiyelerinizi bekliyorum,

saygilarimla,

Gvnc

performans olarak gayet olur ama kendisi cıncık gibi motordur, yenidir, pahalıdır, off-road'a giriş daha bi yamaha dt125 türü motorla olsa daha ekonomik ve rahat olur kanaatimce.

bende gecen ay Aldim klx i offroad da çok iyi asfaltta bana mısın demio tavsiye ederim. senin istediklerini fazlasıyla yapar . sele yuksekliginide amortisorleri yunusatarak dusurebilirsin.Fakat diger arkadas doğru soyluo yepyeni motor insan dokunmaya kiyamiyo geZerken dusurcem diye odum kopuyo. Ben xlr 125 le basladim seninde xl200 gibi bişeyle baslamani tavsiye ederim. Toprak yolda mutlaka dusersin herkes düşer ama kıyarım motora diyosan sen bilirsin.

kawasaki yi bilmem ama yamaha ya bulaşma derim. özellikle offroad düşünüyorsan xt yi unut zira kendisi yedek parça bakımından bir HİÇ tir.

Bence de başlangıç açısından problem olmaz.
Maddi durumunu bilmiyorum ama o motora 5000 euro verip almak ve başlangıç motoru olarak kullanmak pek mantıklı değil.
Ha maddi durumun çok iyi olsa bile almanı tavsiye etmem , alışana kadar düşeceksin kalkacaksın, yanlış kullanacaksın, motora yazık edeceksin.
Aynı klasmanda sayılabilecek alternatiflerin olabilir. Mesela Honda XL 200 ( birkaç değişiklikle kx 250 kadar yakışıklı hale getirilebilir)
Bu arada yamaha xt 125 i tavsiye etmem parça konusunda çok sıkıntı çekersin.

Benim fikrim cin mali kanuni cross alip düse kalka kullanmak olurdu. En azindan iciniz acimaz. Ondan sonra klx olabilir.

klr 250 onun eski ve enjeksiyonsuz versiyonudur. benim tavsiyem de eski hava soğutmalı bir dt 125 ten yana..1 sene bin enduronun kralını sürersin ..

Yamaha alınca parçası buluncakmı, kaç tane servis sikayet konusu var, Yamaha'nın, okudunuzmu. Ama, arkadaşlara katılıyorum eyer arazide kullancaksanız motoru, düşürebilirsiniz çünkü, profestyoneller bile araçlarını düşürüyorla tabi koruma demiri gibi koruma önlemleri alırsanız hem içiniz rahat eder hemde aracınza gönül rahatlıyla binebilirsiniz.
Düşüreceksiniz dedim, ama hiç düşürmeye bilirsinizde illa aldınızda düşüreceksin granej kırılcak diye bişey yok. Benim hiç motorum olmadı 125 böyledir 250 böyle güçlüdür diyemem sadece okuduklarım ve kendi yorumumla değerlendirdim.

Ama, bir modelde ben tafsiye edebilirim eğer değerlendirirseniz hyosung( st kanuni ) rx adında sanırım; 125cc 14 bg bir motoru var, fiyat olarak daha uygun olabilir ama, Kawasaki kadar yakışıklı değil.

Son düzenleme:
Selam dostum,
bende senin gibi enduro/kros kullanan bir kişiyim ve KLR 250 kullandığım için seni rahat anlayabiliyorum. Benim tavsiyemde arkadaşların ki gibi olacak. ilk motor olarak sıfır motor almak çok akıl karı değil ki KLX 250 su anda 10000TL den fazla diye biliyorum. Bu kadar pra vermeye gercekten gerk yok.XL 200 hem japondur hemde seni işe ve arazşye sokacak kadar kuvvetli bir motordur. SAna tavsiyem biraz pişmek ve arazi tecrübesi kazanmak için xl 200 gibi bir alet alıp yoluna devam etmen. zaten 1 -2 sene sonra ne istediğine karar verir sonraki motoru düşünürsün. İnan bana arazi işlerine yeni motorla girmek yanlıştır çünkü motor çok düşecek çok pislenecek için acır valla.
Bizim en son yaptığımız arazi gezisi forumda var. Kayabaşı buluşması diye arat bulursun.
kolay gelsin

sen bende ramzey gy 200 den baslasana tas gıbı motor hem uyghun ayrıca ark SINDEN BI RICAM VAR yamahanın yz 250 motoru hakkında bılgısı olan varmı varza bılgılendırırse cok memnun olurum

,,

çift zamanlı 4 zamanlı teknoloji farkı birinden 28 bg alırken dierinden 67 bg alırsın.

bence önce git kendine çinli bir kros al düş kalk acemiliğini at ondan sonra klx i al. 3 ay kullansan acemiliğini atarsın yazık etme verdiğin paraya. çinli kırılsada çok masraf etmez sana

aynen klx altında parçalanıcaktır acemı olduugn için. çin al pişene kadar bin tmama ben oldum deyebildiğin anda ki bunun için en az 10.000 km gerekir sonrada klx al hem uzun ömürlü biner hemde motorun acemiliğine yenik düşmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar