kawasaki er6n-honda cbf500

evet şimdi diyeceksiniz bri enjessiyonlu 650 lik biri karuratörlü 500lük diye ama bende bu ikisi arasında kaldım ikinci el değerleri cok farklı değil bcbf500 honda olmasından yedek parca sıkıntısı olmayacağından dikkatimi cekiyor er6 ise daha teknolojik ve güçlü ama kawasaki yedek parca servis sıkıntısı olurmu diye düşünüyorum.

siz olsanız ikinci elde hangisini alırdınız?

ben olsam CBF500'ü alırdım ama sırf Honda olduğu için değil...Tipi daha çok hoşuma gittiği için...seninde hangisi içine siniyosa onu al...:bounce:

Bence er-6n daha ağır basıyor bu 2 model arasında...

1- enjeksiyon.
2- güç
3- teknoloji
4- görünüş

2. el fiyatlarını karşılaştırdığında kawasaki daha önce bence...

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
elma ile armut , leyla ile mecnun :p :cherry:

er6n , bi süre sonra 500 de sıkar, 649cc yetsin gari dedirtiyor :)

hondada parça sıkıntısı olmayacağı kesin mi ??

bencede cbf500 er6nde güsel ama cbf500 daha ucuz yani ama parcalarını bilmiom

bende çok araştırma yapmıştım sana şöyle söyleyim cbf500 görünüşü daha güzel kaslı arka kuyruğu ss kuyruğu gibi ama yakıt tüketimi fazla. kawa şekli daha büzüşük bişi performansı fazla yakıt tüketimi az. servis konusunda içininde rahat etmesini istiyorsan honda derim.

Honda artıları: Servis kalitesi, parça bulmanın kolay olması(kawaya göre),
eksileri: karbüratör, yakıt performans oranının düşük olması,

Kawasaki artıları: enjeksiyon, yakıt, bence görünüş, daha teknolojik,güçlü
eksileri: servisin belirsizliği bazıları memnn bazıları değil,

Yazdıklarımın bazıları araştırma bazıları şahsi fikrim. Sonuç olarak ŞAHSİ fikrim kawasaki er6N olurdu. Sadece bu ikisini karşılaştırdığın için bunları yazdım. Ben daha 1 hafta önce Suzuki GSR 600 aldım memnunum ama yakıtı az buçuk içiyor 4 silindir sağolsun :)

elma ile armut , leyla ile mecnun :p :cherry:

er6n , bi süre sonra 500 de sıkar, 649cc yetsin gari dedirtiyor :)

hondada parça sıkıntısı olmayacağı kesin mi ??

Ben 2 seneye yakın honda kullandım ve hala kullanmaktayım. Bir keresinde 22 gün sol kuyruk bekledim. Garanti kapsamında değişmesine karar verilen şanzıman bloğunu 34 gün bekledim.

Honda nın kalitesine ve servisine kimse laf edemez ama bu tip durumlar honda da bile yaşanabiliyor. Bu yüzden Honda herşey onda,Türkiyede tek, hiç sorun yaşamazsın, gibi kalıpları bırakmalıyız...

boy kilo olarak bide değerlendirsek kullananlar bi yorumyapsa
boy 1.80 kilo 95 (artmaya devam ediyor :) )

Sana Cbf 250 yeter.. Ama illa Değiştirecem dersen Er-6N Al Biraz Daha Yas ilerlediğinde Cbf 500 E Dönersin...:mrgreen::p

mayhart kardeşim:cherry:eek:lay tamamen düşüş bi ikinci el motor bulmam ve kendi motorumu değeri düşmeden satabilmemdir eğer uygun beni cok zorlamayacak bişey bulursam alırım,ama yaşlanınca nie cbf500e dönecem onu anlamadım cbf500e ihtiyar motorumu demek istiyon:cherry::cherry:

boy kilo olarak bide değerlendirsek kullananlar bi yorumyapsa
boy 1.80 kilo 95 (artmaya devam ediyor :) )

boy 1.75
kilo 70:cherry:

kilo olarak motoru hiç zorlamam:cherry:

Son düzenleme:

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 2 seneye yakın honda kullandım ve hala kullanmaktayım. Bir keresinde 22 gün sol kuyruk bekledim. Garanti kapsamında değişmesine karar verilen şanzıman bloğunu 34 gün bekledim.

Honda nın kalitesine ve servisine kimse laf edemez ama bu tip durumlar honda da bile yaşanabiliyor. Bu yüzden Honda herşey onda,Türkiyede tek, hiç sorun yaşamazsın, gibi kalıpları bırakmalıyız...

cevap için teşekkür , eminim ki tüm distribütörler benzer sorun yaşıyorlardır,
nedense kawa diye yer etmiş, bilen de yazıyor bilmeyen de,
benim motora şuana kadar sadece koruma topuzu istedim , o da bir hafta da elimdeydi,yalnız bir arkadaşım da en500 için kaç haftadır debriyaj teli bekliyor :silent:, bakalım başka parça lazım olunca ne yaşayacağım

soruya tekrar cevap , myheartın dediği gibi cbf250 de yeter sağlam motor,
ama üst cc ye geçmeye niyet varsa er6n :)
cbf 500 de cok beğeniyorum ama bana gore iri tıfılım ben :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar