Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
komtan' Alıntı:ben aldım, hatta gelen partinin hepsi satıldı :cat: bu arada doğru oranı yakalamak açısından kaç ünite gelmiş bunların kaç ünitesi satılmış olarak araştırma yapmanız daha sağlıklı olur kanaatindeyim.
biraz bilgi vereyim bu arada, hyosung almadan evvel çok araştırdım ettim diye konuşuyorum, artık kendimi firmanın avukatı gibi hissetmeye başlayacam![]()
hyosung motor & makine 78 de kurulmuş, 79 da suzuki ile teknolojik işbirliği yapmış ve asya pazarında satılan suzukileri üretmiş, 1986 'da kendi ar-ge departmanını kurmuş, 87 de kendi üretimlerini yapmaya başlamış, 88 olimpiyatlarının resmi motosiklet sağlayıcısı olmuş aynı yıl japonya 'ya ihraca başlamış, aynı yıl 500.000 ünite motor üretmiş, 91 de ikinci fabrikasını kurmuş, 94 de avrupa pazarına italya 'dan girmiş, 96 'da üretimi yıllık 1 milyona çıkmış, 97 'de iso9001 belgesi almış, 2001 de üretim yıllık 2 milyon ünite olmuş 2011 'e kadar hedef yıllık 300 milyon ünite, geçen sene avrupa ve asya ülkelerinde distribütör ağını kurmaya başlamış, yine geçen sene ülkenin ilk 650 lik motorunu üreten ar-ge departmanı mühendisleri şu anda 1000 cc lik bir motor üzerinde çalışıyor, bu motora sahip modellerini seri üretime geçirdikten sonra dünyada ilk 5 üretici arasına girmek firmanın geçen sene göreve gelen CEO 'su Wan Ki-Hong 'un ve dolayısıyla hyosung 'ın en öncelikli hedefi.
Yanlış anlamayın, Hyosung'un kaliteli bir motor olduğunu biliyorum. Eminim memnunsundur motorundan. Hatta ben geçen sezon başında alsammı diye düşünmüştüm bir ara, kalitesini biliyorum çünkü (sonuçta almadım, ikini el Japon'a devam ettim). Ama Kawasaki ile karşılaştırdığında arada biraz daha fiyat avantajı olmalı gibi geliyor bana.
Gelenlerin hepsi satılmış diyorsun ama, ben geçen yaz Hyosung bayilerinin, liste fiyatının %25 altına 0 motor sattıklarını biliyorum. Hatta yaz sonuna doğru 0km Hyosunglar ikinci el Hyosung'lardan (ilan fiyatlarından bahsediyorum, pazarlık başka) daha ucuzdu!!! Tamam bu durumda distribütör değişikliğininde etkisi vardı, ama rahat satsalar herhalde bu durma düşmezlerdi.
Hyosung ne kadar kaliteli bir motor olsada, pazarda bir reputasyon edinmek kolay değil. Zaman alıyor.