Aranıza katılmaktan çok mutluyum, Yaklaşık 2 haftadır Kawasaki ninja 650r 2006 model aranızdayım. Namı değer Türkiye adı er-6f

Yıllardır içimde motor sevdası vardı. Yaş 30 oldu, Bugün yarın derken kuzeniminde etkisiyle başladım. Kuzenim uzun yıllardır motor sürüyor ve yaklaşık 10 motor değiştirdi. Bilinçli bir sürücü desem yeridir. Ben Acemi (usta) bir motor sürücüsü oldum sayenizde. Ne yalan söylim 1 haftada tüm mesajları konuyu forumu okudum, tam olarak 4606 mesajı okudum. Çok bilgi sahibi oldum. Gerçekten okumanın faydası var. Sizlere yani soru sormiyacağım öyle sürekli ( Lastik havası nedir, kaç litre deposu, hangi yağ, kaç numara vs. vs. vs

) bakımları nasıl gibi gibi...
ilk motorum Honda cbf 150, yaklaşık 2 ay sürekli sürdüm. Arkadaşlarımın hepsinde 600 cc ve yukarı motorlar var. Ben direk 600 istedim hepsi dövdü beni

) ölme bize lazımsın dediler. iki ayda yaklaşık 3500 km yol yaptık grub halinde, trafik içi şehirler arası vs. Sağolsunlar aralarında eşlik ettiler bana. Ben olsam etmezdim 150 cc bir motorla sanırım

)
Şimdiki motorumuda takasla aldık, aklımda olan bir motor değildi aslında, aklımda cbr 600f vardı. Motorumu taksa cıkarttım, mersinde bir arkadaşda motoru küçültmek için takas ufak motor ararken tesadüf iyi oldu. yaklaşık 15 dk içinde motoru gördüm pazarlık yaptık aldık

)
Motorun kullanıcısı hiç hiçhiç bakmamış, dışını görseniz ciizkler pis berbat. Bok götürüyor anliyacağınız.
Motorun rengi siyah dı

) grenajları okadar berbattıki her alan biryerini rütüj boya yapa yapa ala bula birşey olmuş. Otomobil tutkunu birisi ve modifiyesiz bir araça binmeyen garip biriyim. Bu yüzden olsa gerek motoru beyaz simli sedef boyattım

Bence çok güüzel oldu. Önemli olan benim beğenmem olsada motoru gören herkes beğendi eski haline göre çok daha iyi olduğunu söylediler.
Motorun zincir dişli artık ölmüştü; 375 tl
Motor yağını mobil istedim fakat shell 15-50 biranda içinde buldu kendini 2 lt den biraz fazla aldı, mecburen 3 lt almak zorunda kaldım ; 75 Tl
Buji değişti ; 60 Tl
Yağ filtresi ; 50 Tl
Boya ; 400 Tl
Hava filtresi yağ ile yıkandı temizlendi
Grenaj takım vidası ve cam vidalar ; 70 TL
Koruma yan takozlar torna işçilik dahil 170 TL
Aklımdaki masraflar bunlar, ön disk biraz eğri, tornacı bunu yapamayız dedi

ön frene basınca hafif bir ileri geri gibi yapıyor, nasıl desem sanki abs var gibi oldu

) Rahatsız ediyor ama param kalmadı bu aralar. ilk fırsatta ön diskleri ve lastikleri değişecem. Lastik de michelin power3 almaya karar verdim. Mersinde bir bayi lastik takım 900 tl dedi. direk ithal ediyor.
Ve sabırsızlıkla beklediğiniz fotolar. Onlarıda atacam. şuan iş yerindeyim. Aksilik olmazsa eve varınca sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.