Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

O koruma demirinin kıymeti........

ilnapoli' Alıntı:
boşver abi koruma demirini.. çok güzel motor şeklini bozar bence.. koruma demiri takmaktansa iki kat dikkat et bence :) koruma demirini bilmiyorum ama özellikle ss'lere grenajları çizilmesin kırılmasın diye sağına soluna takoz denilen (sanırım) ufak parçalalar ekliyorlar. hem yan yattığında motor o takozun üstünde kalıyor hem de koruma demiri kadar yer kaplamıyor ve şekilsiz değil.. onlara bir bakabilirsin..
O koruma demirinin kıymetini ancak yanlayıp kaydığında ve motor ayağının ( bacağının) üstune düştüğünde anlarsın dostum.. Bende o demir olmasaydı şimdi bacağım protezdi. Bunun 2 kat dikkat etmeyle de alakası yok.. Kaza bu, oldumu oluyor!!

@metin67, biliyoruz abicim koruma demirinin ne işe yaradığını seni nasıl korudğunu ama senin motorun cruiser adamın ki ise naked. taksa koruma demiri dam üstünde saksağan gibi olur. ayrıca senin düşündüğünü tasarımcılar da düşünüyor. o motor yan yatsa emin ol altında bacak kalacak boşluk kalır. tabi ki koruma demiri iyi ama sen hiç koruma demirli Hayabusa, 600F ya da Z750 gördün mü? olmuyor bu motorlara koruma demiri başka yol bulacaksın.. bu arada bacakların için de dizlik takacaksın..

Er6 ya koruma demiri demek , bütün olayın içine ..... demektir.

zaten hiçbir motor devrildiği zaman 0 açı ile yatmaz , sürücünün ayağını kolunu kurtaracak temas noktaları vardır....

En güzel çözüm saykosey in dediği crash pad.. fiyatı biraz pahalı ancak çok daha büyük masrafları kurtaracak bir çözüm bu.

Her ne kadar pad delikanlıyı bozan bir şey olsada motora takacaz ,kendimize değil....:p :p :queen: :queen:

er 6 crashpad ( mushroom ) fiyati almanya da 120 euro..ve tipi de gercekten bozmuyor. benim hosuma gitti..koruma sart tabii ki.
kiz gibi motor..pad takmak lazim tabi :p

z - moto da crashpad ( mushroom ) sordum.
15 gun icinde gelecegini soylediler.
Fiyati hakkinda su anda bilgileri yokmus.
Almayi dusunenlerin bilgilerine...

ilnapoli' Alıntı:
boşver abi koruma demirini.. çok güzel motor şeklini bozar bence.. koruma demiri takmaktansa iki kat dikkat et bence :) koruma demirini bilmiyorum ama özellikle ss'lere grenajları çizilmesin kırılmasın diye sağına soluna takoz denilen (sanırım) ufak parçalalar ekliyorlar. hem yan yattığında motor o takozun üstünde kalıyor hem de koruma demiri kadar yer kaplamıyor ve şekilsiz değil.. onlara bir bakabilirsin..
Bende hyosung gt 250 comet var bu takozlardan aradım ama bulamadım nereden edineceğiz bunları bilen biri varmı Ayrıca bunu şaseye nasıl monte edeceğiz nereye monte edeceğiz düşünce değerini anlıyor insan...

er6n için takoz aldım.bence taktırın görüntüyü hiç bozmuyor tersine hoşda bi hava kattı.takozların üzerinde küçük kawasaki yazıyo beyaz beyaz:)

2move' Alıntı:
er6n için takoz aldım.bence taktırın görüntüyü hiç bozmuyor tersine hoşda bi hava kattı.takozların üzerinde küçük kawasaki yazıyo beyaz beyaz:)[/QUO

Dün Z 1000 de gördüm gerçekten harika görünüyor resim koysan merak ettik şimdi adama sordum 80 euro dedi sana maliyet nasıl oldu?Bende takacağım ama sormadığım yer kalmadı hala nereye monte edilecek cevap yok distribütör dahil!

z-moto da er6n için olanı gördüm geçenlerde.
fiyat biraz uçuk 175 Euro
ayrıca gördüğüm kadarıyla kazada motoru özelliklede yan grenajı (sinyalin olduğu kısmı) çokta koruyacakmış gibi durmuyor.

Bence sağlam inceledim döküm değil kolay kırılacak gibi durmuyor plastiğide kaliteliydi sanki orijinal parça gibi duruyor...

er6f mi er6 n mi ve tüketimleri ?!

arkadaşlar öncelikle er6 hakkındaki tüm yorumları tüm motor sitelerinde okudum ancak motor yeni oldugundan henüz kesin bir tüketim ve kullanım bilgisi yok!
şimdi "hadi ordan yaw diyceksiniz" ama ben genede yazayım, aslında gönlümde yatan motor tek kelime ile transalp ancak emekli olana kadar sadece şehirde kullanmak zorundayım offroad a vaktim yok maalesef, ve özellikle geceleri sıkıştıran 4 tekerler , kamyonlar ve bozuk ıslak asvaltlar yüzünden Er6 n yada f i düşünüyorum hem daha ekonomik hemde rahat hızlanıcak kaçabilecek makineler.
Yakıt tüketimide önemli tabii , bu nedenle bana " f " mi " n " mi tavsiye edersiniz zira kar aşırı yağmur vs yani kış kıyamet olmadıkça arabama binmek istemiyorum. Araba kullanmayı yıllardır sevemedim , şimdi daha çok sıkıyor beni :)
tavsiyelerinizi bekliyorum, sevgilerimle

Kawasaki ER-6F Başlangıç Motoru mu?

Arkadaşlar herkese selam ederim. Çok yakın zamanda motor almak niyetindeyim (haziran başı) ve açıkcası ER-6f veya ER-6nleri gözüme kestirdim. Scooter tecrübem var ancak vitesli motor tecrübem henüz yok. ER-6f internet sitelerinde yaptığım araştırmalarda başlangıç için ideal motor olarak gösteriliyor. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum..
Şİmdiden Teşekkürler
Ramon

eğitim alırsanız olabileceği kanısındayım ama eğitim şart :cat:

Ramon Salvatore' Alıntı:
Arkadaşlar herkese selam ederim. Çok yakın zamanda motor almak niyetindeyim (haziran başı) ve açıkcası ER-6f veya ER-6nleri gözüme kestirdim. Scooter tecrübem var ancak vitesli motor tecrübem henüz yok. ER-6f internet sitelerinde yaptığım araştırmalarda başlangıç için ideal motor olarak gösteriliyor. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum..
Şİmdiden Teşekkürler
Ramon

kawasakinin sitesinde er5 de başlangıç motoru olarak gösteriliyor ama bence kesinlikle değil. sitede başlangıç motoru ile ilgili çok yazı var. kawasakinin bu yazısı gerçekten iyi değil. satacak küçük motorları olmayınca er5 e başlangıç motoru yazmışlar.SSS menüsünde bakarsanız. www.kawasaki-turkiye.com

diğer araştırma yaptığın siteler hangi siteler. firmanın siteleriyse güvenme bence.

Bu forumda başlangıç motoru olarak varadeo ,f650 ve hatta 600F olarak başlayan insanlar var. Yeter ki eğitimini al.

Er-6 ya fuarda bindim. Selenin düşük ve ağırlık merkezinin alçak olması yeni başlayanlar için iyi düşünülmüş...

Villa Levent te sarı rengini görmüştüm. Gerçekten güzel alet....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar