Genel olarak cok iyi suruculerin abs li motorlara gore abs siz olanlar ile daha iyi durabildikleri soyleniyor ama burda karsilastirmayi ayni motorun abs li ve abssiz versiyonu ile yapmak lazim. Mesela ktm 1290 super duke tanitimlarindan birinde, cok yetkili eski yarisci ya da hala yarisan bi abiye motoru kullandirttilar, sen absden daha iyi durabildin mi diye ozellikle sordular, sanirim abs kapatilabiliyor orasini hatirlamiyorum, bu yarisci abimiz de maalesef, abs her sartta benden daha kisa surede motoru durdurdu demisti.
Kaygan zemin disinda absnin guzelligi arkadasin dedigi gibi panik frende ortaya cikiyor, siz duzgun fren yapmayi biliyorsaniz zaten cogunlukla abs yi devreye sokmazsiniz ama iste gunun birinde ani bir fren yapmaniz gerektiginde on freni kilitleyip dusme ihtimaliniz var ki aynisi benim basima iki kere geldi, birinde daha yavastim ve abs yoktu, freni hemen birakip toparlayabildim, digerinde ise daha hizliydim ve abs vardi, sonuna kadar fren yapip abs yardimiyla durdum, o asama da abs olmasaydi on teker kesin beni dusurecekti ama yirttik
Ben Hornet aldim yeni, ER6 dan gectim, ER6 da abs liydi ama ikisinin frenleri arasinda cok ciddi fark var, yani sirf abs var diye bir motorun frenleri iyi anlamina da gelmiyor buna da dikkat etmek lazim. Hornet te frene bastiginizda ER6 ya kiyasla yere yapisiyorsunuz resmen. Er6 nin frenleri ortalama diyebiliriz, imkaniniz varsa mutlaka abs li tercih etmenizi oneririm. Eger sifir almayi dusunuyorsaniz da almayin, gidin onun yerine MT 09 alin