- Motosikleti
- Forza250-cygnusL
Bu iş için belirlenmiş belli standartlar vardır,her ne kadar motosikletler için çok önemli olmasa da(Yakıtın ucuz olduğu ülkelerde)motorlu taşılar kategorisinde değerlendirmeye tabi tutulan önemli bir konudur.Standartlara ulaşabileceğin birçok kaynak mevcut,ben ille de standart koşullardakini söyle demiyorum elbette.Göreceli kısmını gerekli bilgileri verebilerek giderebilirsin.Eğer bir kişi şehiriçi yakıt tüketimini soruyorsa kafasında oluşan aletin olabildiğince çok yakması değil,olabildiğince az yakmasıdır.Sormak istediğimi anlamışsındır umarım;dur-kalk yoğun trafikte yaktığı,akıcı bir şehiriçi trafiğinde yaktığı gibi koşulları belirterek cevaplamanı bekliyordum açıkcası.Hatta daha da açayım,6.000 devir altı yoğun şehiriçi kullanımında yaktığını merak ediyorum.
Şehir dışında 120-140 gibi süratlerde 8.5 lt yakması kabul edilebilir birşey değil.Ne CBF 500,ne GS500 bu kadar yakmıyor.Şehir dışında bu hızlarda senin yaktığını 3,3.5lt atmoferik otomobiller yakıyor.Şimdi güçlü motorlar yüksek hızda daha az yakar bilgisini vermeye kalkacaksın,bende diyeceğim ki sürtünme katsayısından ve ön yüz alanından,ağırlıktan bahset diyeceğim.
Bir motorlu taşıtın yakıt değerleri sorulduğunda,belli standartlara göre cevaplanır.Standartlar da işin göreceye kaymaması için vardır zaten![]()
Arkadaşın yazdığı 17 litre ile 200 km yakması olayını ben de anlamış değilim...:silent::silent:
3 sene binmiş biri olarak şunu söyleyim ki bu günkü şartlarda km başına 20 kuruş yakacağını sanmam....
Er5 140 km sürate kadar stabil kabul edilen devir aralığında gayet (sınıfına göre) ekonomiktir...
Tam depo dolusunda 300 km den fazla gittiğine ben bir çok kez şahit olmuşumdur...300 km üzeri olur ancak altı olmaz.... :cat::cat:
Parça olayına değinemeyeceğim..Hiç bilmiyorum... Çünkü hiçbir parça arızalanmadı... Sorun çıkarmadı.... Aldım 3 sene bindim ve sattım.....:cat::cat: