arkadaslar herkese merhaba,
grubunuzu uzun zamandir takip ediyorum, 2 ay kadar once bir er5 aldim, ankaranin soguk havasinda pek kullanma sansim olmamis olsa da gene de 1000 km civari yok yapma sansim oldu. ilk motorum olarak aldim er5 i. aslinda cok ta ilk motor olabilecek bir motor degil onu belirteyim. hatayi cok fazla tolere etmiyor. acemi bir surucu olarak yeni arkadaslara faydali olmasi acisindan goruslerimi yazmak isterim. oncelikle arka tekere hakim olmayi ogrenmek gerekiyor zira vites kucultmelerdeki kompresyonda dahi arka teker kayabiliyor. arka frene de pek guvenmemek lazim. 130-140 ile virajlara girdiginizde mumkun mertebe gazi sabit tutmak gerekiyor, virajin ortasinda gozunuz korkup ta gazdan elinizi cekerseniz gene kompresyondan zaten de yatik oldugunuz icin arka teker kayabiliyor. motoruma hayran olmami saglayan olumlu konulari yazmiyorum cunku onlar zaten cogunuzun malumu. ben daha cok dikkat edilmesi gerektigini dusundugum noktalari yazmak istedim.
motoru aldiktan sonra givi den kafa grenajli on cam aldim ve buyuk faydasini gordum. camsiz hali ile 120 de neredeyse havalanacak gibi oluyordum motorun ustunden. lastiklerim su anda 4.000 km de ve degistirecegim. disleri fena degil ama yili doldugundan sertlesme var. kaymalarin cogu da bu yuzden oluyor. lastik konusundaki arastirmalarim pirelli speed demon un en yumusak ve en uygun oldugunu gosteriyor. on arka toplam 200 euro. on orijinal 110 17 70 arka 130 17 70. on lastigi kalinlastirma dediler ancak arka lastik konusunda cesitli gorusler var. kimisi 140 lik tak daha iyi olur diyor, kimisi orijinali en iyisidir 130 luk tak diyor. henuz kararsizim. egsoz icin de bir ara heveslenmisitim ancak sizlerin goruslerinizi okuduktan sonra oynamama karari aldim.