Kawasaki er 6f

Motosikleti
Yok
Üstadlarım cümleten günaydın. 2012 model absli 65binde er 6f için sizlerin görüşüne ihtiyacım var. Sürücü kursu aracı. Sahibi titiz bir adam bakımları vs. yapılı problem yok. Az çok tanıdığım bir insan ama ne olursa olsun kurs motoru. Sürekli düşük devir, sürekli düşme vs. Alınır mı? Alırken nelere dikkat etmem lazım? Kawasaki motor hiç almadım kullanmadım detaylı bilmiyorum. Sizin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben eski nesil 2008 model Er6f'i 5,5 senede 155.000 km'ye getirmiştim. O dönem yaşamakta olduğum İzmir'de hiçbir yetkili servis ya da usta motorda subap ayarı, senkron ayarı, egzantrik zincir değişimi için motoru kabul etmedi. En sonunda yolda giderken subap opistonla çakıştı ve motorun içi dağıldı.

Bence hem bu motordan hem de herhangi bir kurs motorundan uzak dur. Daha sıkıntısız ve yeni modellere bak. Çok keyifli motordur ama bakımlarına para bulsan bile yaptırtacak yer bulmak zor. Biraz titreşimli ve bol ısılı çalışır, sesi harikadır. Mırnav mırnav gibi değişik bir ses çıkartır ve insanı itliğe kopukluğa sevk eder. Son hızı emsallerinden düşüktür ama ara hızlanması ayı gibidir.

Motosikleti
Yok
Hocam övdün mü gömdün mü tam anlamadım ama 😅 bende İzmir’de yaşıyorum zaten. Birkaç servis buldum bu motorlar bakan ama çokta emin değilim. Bakım maliyeti açısından çok ciddi rakamlar mı diyorsunuz? Birde kurs motoru uzak dur demenizin sebebi nedir? Çünkü r25 parasına alacağım diyebilirim. Hiç mi oluru yok😄

Hocam övdün mü gömdün mü tam anlamadım ama 😅 bende İzmir’de yaşıyorum zaten. Birkaç servis buldum bu motorlar bakan ama çokta emin değilim. Bakım maliyeti açısından çok ciddi rakamlar mı diyorsunuz? Birde kurs motoru uzak dur demenizin sebebi nedir? Çünkü r25 parasına alacağım diyebilirim. Hiç mi oluru yok😄
O motorla neler denenmiştir bi düşün fiyat cezbediyodur ama devamlı istop etmler debrajı doğru kullanamadan vites düşürmeler arttırmalar sağa sola devrilmeler çok büyük kumar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok net alma demiş yani...

Motosikleti
Yok
O motorla neler denenmiştir bi düşün fiyat cezbediyodur ama devamlı istop etmler debrajı doğru kullanamadan vites düşürmeler arttırmalar sağa sola devrilmeler çok büyük kumar.
Kesinlikle haklısın hocam. İşte bende bunu öğrenmek için buradayım. Bu motorda denenen şeyleri düşündüğümüzde, benim başıma açabilecek ne arızası olabilir? Ben bu masrafı ne kadara yaptırabilirim? Misal baskı balata gitti motorun. Ne kadar ücret tutar gibisine

Sarı siteye sürücü kursu ve kulüp motorlarını sanki iyi bir şeymiş gibi yazıyorlar. Bence ne sürücü kursu motoru ne de kulüp motoru alınmaz. bakımları tam olsa hatta normalden daha sık yapılsa bile, yine de o motoru almazdım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle haklısın hocam. İşte bende bunu öğrenmek için buradayım. Bu motorda denenen şeyleri düşündüğümüzde, benim başıma açabilecek ne arızası olabilir? Ben bu masrafı ne kadara yaptırabilirim? Misal baskı balata gitti motorun. Ne kadar ücret tutar gibisine
Buradaki insanlar hangi motora hangi işlemin yapılıp ustanın ne kadar işçilik isteyeceğini bilemezler. İnternetten baskı balata, motor yapımı gibi konuları araştırıp, hatta üstteki mesajınızda belirttiğiniz ustalardan olası durumların fiyatını alabilirsiniz. Alınca bize de yazarsanız bizimde fikrimiz olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli dostum, bahsettiğimiz motor Kawasaki'nin geçmişi en kirli motorlarından biri, üstelik yüksek km sayılabilen, hor kullanılmış bir kurs motoru. Ben FB'da ErF/N Türkiye grubunun moderatörlerinden biriyim, yıllar içinde envai çeşit sorun ve sıkıntı duydum, okudum. İzmir'de evet kağıt üzerinde Göçmen, Daytona, Sabri Usta vs gibi yetkili servisler var ama hiçbiri benim motoruma el sürmek istemedi, tavsiye üzerine bir kaç özel servisle görüştüm (Motomania Gökhan dahil) hiçbiri motorumu kabul etmedi ya da kibarca bir kaç ay sonra gel dediler. Sen illa bu motoru alacaksan da İzmir'de ya Motomania'nın eski ustası Motopratik Turan'a götür ya da 3,5 saat yol yap Bandırma Moto On'a götür.

Bu motorda başına gelebilecek en kötü şey; yağ eksiltmesi sonucu yatak sardırman, krankı kilitlemen. Bir diğer başına gelebilecek sıkıntı da benim başıma gelen sanayide "subap yakalaması" denen hadisedir. İki işlemi de bugünün parasıyla 2. el Er6f alma parasını yaptırabilirsin. Değer mi? Kişiye göre değişir. Benim de 100.000 TL'ye kelle motor alma şansım vardı, üzerine de bir 50.000 TL nakliye ve işçilik desem maliyetim 150.000 TL olacaktı geçen sene, baktım motorun sağlıklı halini satsam bile 150.000 TL etmeyecek, hemen vazgeçtim.

Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji, zincir dişli gibi şeylerin değişimi kolaydır, bunları herkes yapar ama esas sıkıntı; blok içi bakımı yapacak adamı bulmak. Ha bir de bu motorun buji pipoları zaman içinde ısınma soğumadan kaynaklı kılcal olarak çatlayabiliyor, o zaman yağmurlu günlerde motor tek silindire düşebiliyor ya da motor tekliyor, çalışmıyor vs alırsa motoru 2 yane buji pipon yedekte bulunsun.

Motosikleti
Yok
Değerli dostum, bahsettiğimiz motor Kawasaki'nin geçmişi en kirli motorlarından biri, üstelik yüksek km sayılabilen, hor kullanılmış bir kurs motoru. Ben FB'da ErF/N Türkiye grubunun moderatörlerinden biriyim, yıllar içinde envai çeşit sorun ve sıkıntı duydum, okudum. İzmir'de evet kağıt üzerinde Göçmen, Daytona, Sabri Usta vs gibi yetkili servisler var ama hiçbiri benim motoruma el sürmek istemedi, tavsiye üzerine bir kaç özel servisle görüştüm (Motomania Gökhan dahil) hiçbiri motorumu kabul etmedi ya da kibarca bir kaç ay sonra gel dediler. Sen illa bu motoru alacaksan da İzmir'de ya Motomania'nın eski ustası Motopratik Turan'a götür ya da 3,5 saat yol yap Bandırma Moto On'a götür.

Bu motorda başına gelebilecek en kötü şey; yağ eksiltmesi sonucu yatak sardırman, krankı kilitlemen. Bir diğer başına gelebilecek sıkıntı da benim başıma gelen sanayide "subap yakalaması" denen hadisedir. İki işlemi de bugünün parasıyla 2. el Er6f alma parasını yaptırabilirsin. Değer mi? Kişiye göre değişir. Benim de 100.000 TL'ye kelle motor alma şansım vardı, üzerine de bir 50.000 TL nakliye ve işçilik desem maliyetim 150.000 TL olacaktı geçen sene, baktım motorun sağlıklı halini satsam bile 150.000 TL etmeyecek, hemen vazgeçtim.
Anladım hocam. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı ve bilgilendirici oldu. Beni fiyatı cezbetmişti. 200bine alacaktım. Bu konuşmalardan sonra belkide bana 300-350 bine mal olacak kısa süre sonra. Kumara gerek yok. Teşekkürler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Anladım hocam. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı ve bilgilendirici oldu. Beni fiyatı cezbetmişti. 200bine alacaktım. Bu konuşmalardan sonra belkide bana 300-350 bine mal olacak kısa süre sonra. Kumara gerek yok. Teşekkürler.
Açık konuşayım; 200.000'e eski Cbr 500R alsan daha az sıkıntı sorun yaşarsın ve daha uzun süre kullanırsın.

Kawasaki ile yatmış, kalkmış, yemiş, içmiş adam alma diyorsa kesinlikle alma. Adam kawasakinin kanaat önderi. Yamaha xj6 filan bak bütçen kısıtlıysa. Adamlar cidden ölümsüz motor yapmışlar. Güney Amerika'da motora bir tek c4 koyup patlatmadıkları kalıyor, motor yine de hayatta kalıyor.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
zamanında arkadaşa 2 defa 2006 model ilk seri f kasa aldık. ilki sene 2010 du. 4 yaşındaki düşük km motor yağ yakıyordu. bir iki sene binip sattı. dayanamadı sattıktan bir sene kadar sonra birtane daha aynısından aldı. ikincisi tam şenlikti. 1000 km de 2 lt yağ takıyordu. yanında yağ ile dolaşıyordu. bakım zamanı sadece yağ filtresi değişiyorsuk zira zaten yağ sürekli yenileniyordu. sattı kurtuldu.

diyeceğim hem kawasaki diyorsun hemde eski model diyorsun. r25 parasına gelecek olması makul bir seçenek gibi görünsede alınacak risk değil.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
2 yaşına kadar belki düşünülür. Bunun dışında sürücü kurslarının ne motoru, ne de otomobili alınmaz. Hele büyük şehirdeyse hiç alınmaz. Çünkü en akla gelmeyecek kullanım hataları, kazalar bu araçların başına gelir. Düşük hız, düşük vites kullanımı.Büyük hacimli motorların yüksek ısılara maruz kalması, say say bitmez. Ben almam. Biz 8 yaşında bir kurs motoru satmıştık. Hiç şikayet gelmemişti. Çünkü, kendim kullanacakmış gibi elden geçirtmiştim.

Türkiye de büyüklerden Honda ve Yamaha haricinde bakmayacaksın. Suzuki için de parçasız kalmazsın ama ustasını bilemem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar