Kawasaki en 500

Selam arkadaşlar. Yaklaşık 5 yıldır kawasaki en 500 kullanıyorum. Sezonu açtığımız şu günlerde motosikletimde zincir problemi yaşıyorum. Bu marka motosikletlerde arka zincir dişlisi için herhangi bir ayar yapılıp yapılmadığını bilen varmı? Arka tekerin dönüşünnün bir kısmında zincir gevşiyor sonrasında ise sıkılaşıyor. Sanki arka dişli yerinde değilmiş gibi... Bu soruna cevabı olan varsa lütfen paylaşsın. Teşekkürler...

Zincir gergi vidalarin ve diger parcalarini kontrol et. Dislin eskimis olabilir. Uc lari bicak gibi keskin ise, bu omrunu tamamladiginin bir gostergesidir yada yanlis zincir ayarinin.

Motorunun yasininda hesabini dusunur isek zincir gergilerinin degisme zamani gelmis olabilir. Yinede servisten fikir almanda fayda var. Basit bir vida sikma islemide isini cozebilir. Hemen para harcamaya gerek yok.

zinciri ek yerinden ac
benzin dolu bi legende fırcayla yıka
sonra tak ve yaglayıcı spreyle yagla
buyuk faydasını gorursun

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Selam arkadaşlar. Yaklaşık 5 yıldır kawasaki en 500 kullanıyorum. Sezonu açtığımız şu günlerde motosikletimde zincir problemi yaşıyorum. Bu marka motosikletlerde arka zincir dişlisi için herhangi bir ayar yapılıp yapılmadığını bilen varmı? Arka tekerin dönüşünnün bir kısmında zincir gevşiyor sonrasında ise sıkılaşıyor. Sanki arka dişli yerinde değilmiş gibi... Bu soruna cevabı olan varsa lütfen paylaşsın. Teşekkürler...

Zincir deforme olmuş değiştirlmeli.Bu anda özellikle arka dişlinin durumu incelenmeli.e-mail adresini gönder kitabın ilgili sayfalarını göndermeye çalışayım.
Gerginlik ayarından başka özel bir ayar yok.bu ayarla aynı anda tekerleğin çatala paralellik ayarıda yapılmalıdır.sadece zincir tarafındaki germe ile değil iki taraf beraber yapılır.

akşan motoru yıkarken gözüme takıldı motorum kawasaki en 500 arka dişliyle cantın arasında boşluk var acaba mz deki gibi arka dişli ile cantın arasındaki takozlar en 500 dedemi var bir bilen yokmu :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar