Kavallar yamuldu

Bugün arabaya arkadan çarptım ve kavallar yamuldu sürüşte bir rahatsızlık vermiyor hissettirmiyor(ikiside aynı yamuklukta olduğu için) o yüzden düzelttirmeyi düşünmüyorum bir sıkıntı çıkartır mı sizce?

Bence yenisi ile değiştirin. Ön teker sonuçta hiç şakaya gelmez. Bir gün amortisörleri değil motosikleti bile değiştirmediğine pişman olabilirsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bayagi yamulmus. Amortisorun duzgun calismasi bir yana, "trail" mesafesi ciddi oranda artmistir. Bu da gidonun kendini duzeltme egiliminin artmasi, viraja girerken gidonun ciddi oranda sertlesmesi, donusun zorlasmasi demektir, ozellikle de yuksek hizlarda.

Suspansiyon ve on duzen geometrisi onemli. En basit motosikletlerde, hatta bisikletlerde bile birilerinin oturup ciddi hesap kitap yaparak ulastigi degerler bunlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bayagi yamulmus. Amortisorun duzgun calismasi bir yana, "trail" mesafesi ciddi oranda artmistir. Bu da gidonun kendini duzeltme egiliminin artmasi, viraja girerken gidonun ciddi oranda sertlesmesi, donusun zorlasmasi demektir, ozellikle de yuksek hizlarda.

Suspansiyon ve on duzen geometrisi onemli. En basit motosikletlerde, hatta bisikletlerde bile birilerinin oturup ciddi hesap kitap yaparak ulastigi degerler bunlar.

Yukarıdaki gibi olduğunda bana trail kısalır gibi geldi yalnız?

Asıl soru sahibine; böyle kullanmayın çok tehlikeli.

Amortisör kütüklerini ya değiştireceksin ya da tornacıda düzelttirip kullanacaksın. Keçeler yağ kaçırırsa ayvayı yersin. Yaşadım biliyorum. En ufak tümseğe bile giremezsin. Viraj rahat alamazsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yukarıdaki gibi olduğunda bana trail kısalır gibi geldi yalnız?

Asıl soru sahibine; böyle kullanmayın çok tehlikeli.

İlk başta bana da öyle gelmişti. Sonra tekrar düşününce artıyor gibi geldi bana. Çünkü gidon dönüş ekseninin yerle kesiştiği nokta ile lastiğin yerle temas ettiği nokta arası mesafe artmış...

Zaten trail azalsaydı (ki muhtemelen negatife geçerdi) kullanamazdı, ilk virajda yatardı.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
bu bana küçüklükten kalma bir anımı hatırlattı...
küçük iken bisiklet ile kaldırıma çarpınca ön çatal yamulmuştu...
direksiyonu ters çevirip ( üstüne binmeden tabi) bir daha çarpıp düzeltmiştim... :mrgreen: :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar