bassturbinkardeşim çok güzel,detayıyla açıklamış.altına imzamı atarım.:cat: hatta sprey zincir yağlarının da bazıları da janta sıçrar.ben yıllardır bulabilirsem VALVOLİNE veya WÜRTH DRY LUBE kullanıyorum.sıçrama yapmayan bildiğim 2 sprey zincir yağıdır.Yağlanmaz.Gres yağı neli olursa olsun oringlerin ve zincir baklalarının içine nüfuz etmez, sprey zincir yağını sıkınca ilk değdiği yerde köpürür ince sıvı yağ veya gres kıvamında olduğu için her yere nüfuz eder yani içine kadar işler.Gres yağının birçoğu hızlı döngüden merkezkaç kuvvetiyle fırlar giderki normal zincir yağını bile fazla sıkarsanız canta plakalığa vs sıçrar yani zincirde tutunmaz.
Kısacası yapışkan kalın ve hafif yağ kullanılmalı zincirde yani sprey tüpte zincir yağı.
Hiç yoksa sprey yağ diş fırçasıyla zinciri içeriden kauçuk gresle yağlayabilirsiniz fakat üzerinde bir iki kullanımdan sonra durmadığını görürsünüz.
..hatta sprey zincir yağlarının da bazıları da janta sıçrar.ben yıllardır bulabilirsem VALVOLİNE veya WÜRTH DRY LUBE kullanıyorum.sıçrama yapmayan bildiğim 2 sprey zincir yağıdır.
bende sıvı gres kullanıyorum aylardır;
1 kere zincir attı
1 kere zincir koptu
haftada 3 kez zincir bollaşıyor.
şimdi zincir dişli seti değişecek 400lük olduk şimdiden
Hocam o başka bir şeyden olmasın. Sıvı gres değilde diğer sprey yağları kullandığınızda zincir düzeliyor mu peki?
bende sıvı gres kullanıyorum aylardır;
1 kere zincir attı
1 kere zincir koptu
haftada 3 kez zincir bollaşıyor.
şimdi zincir dişli seti değişecek 400lük olduk şimdiden
Gres oringlere nüfuz etmez. Gres toz toprak toplar, daha kötü sonuçlar çıkar ortaya. Bu işin piri 90 numara motor yağıdır.