Katlanmayan Plakalıkta Yasak mı ?

Akşam üstünden beri konuları arıyorum ancak bulamadım dostlar. R25 motorumun kuyruk kısmını söküp orjinal plakamı katlanmayan demir üzerine takmak istiyorum bu da yasak mıydı acaba, sorun çıkarır mı. Konuyu aradım ancak bulamadım, kusura bakmayın.

plaka gorunur sekılde olduktan sonra kımse camurluga plakalıga bakmaz ıstersenız ınce bır demır yapıp oyle montaj yapın burda kı ince çizgi görünür ve okunur şekilde olması.yanı uzun plakalıgı cıkarıp hemen stopun altına aynı pozisyonda montaj yaptırabilirsiniz

plaka gorunur sekılde olduktan sonra kımse camurluga plakalıga bakmaz ıstersenız ınce bır demır yapıp oyle montaj yapın burda kı ince çizgi görünür ve okunur şekilde olması.yanı uzun plakalıgı cıkarıp hemen stopun altına aynı pozisyonda montaj yaptırabilirsiniz

Teşekkürler :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Geçtiğimiz günlerde plaka boyutuyla ilgili bir soru sorulmuştu forumda.
Bende merak edip yasal koşulları araştırmıştım.
Aklımda kaldığı kadarıyla şöyle bir talimatname var.

Plaka yerden en az 20 cm yüksekte olacak. En fazla 1,20 ya da 1,50 cm ( iyi hatırlamıyorum)
Plaka arkada olacak.
Eğer motosikletinizde özel yer varsa küçük boyutlu plaka takabiliyorsunuz.
Sanıyorum burda özel yerden kasıt plakalık oluyor. Ya da bazı cruiserlere takılan tekerleğin yanındaki plakalıklar da kastediliyor olabilir.
Fakat dikey eksen diye bir ibare de vardı. Bu motosikleti tam ortalayacak anlamına geliyor olabilir.
Tekrar bakmak gerek.
Yani plakalık şartı yok diye anlaşılıyor.

şimdi avrupada mı ne, plakanın arka tekerleğin gerisinde olma gerekliliği gibi bir durum var; bizde de böyle mi, buna dikkat ediyorlar mı bilmiyorum.

Geçtiğimiz günlerde plaka boyutuyla ilgili bir soru sorulmuştu forumda.
Bende merak edip yasal koşulları araştırmıştım.
Aklımda kaldığı kadarıyla şöyle bir talimatname var.

Plaka yerden en az 20 cm yüksekte olacak. En fazla 1,20 ya da 1,50 cm ( iyi hatırlamıyorum)
Plaka arkada olacak.
Eğer motosikletinizde özel yer varsa küçük boyutlu plaka takabiliyorsunuz.
Sanıyorum burda özel yerden kasıt plakalık oluyor. Ya da bazı cruiserlere takılan tekerleğin yanındaki plakalıklar da kastediliyor olabilir.
Fakat dikey eksen diye bir ibare de vardı. Bu motosikleti tam ortalayacak anlamına geliyor olabilir.
Tekrar bakmak gerek.
Yani plakalık şartı yok diye anlaşılıyor.

bunlara ek olarak belli bir açıda olması gerek plakanın. stok plaka kuyruğundaki açıya sadık kalmak gerekli, sebebi ise plaka okuyan cihazların en iyi sonucu bu açı doğrultusunda vermesidir. fakat hiçbir polis memuru kalkıpta senin plakanın açısı 5 derece fazla diyip ceza kesecek değil..

Plakanın harflerinin siyah olması zorunlu mu?

Ben plakayı alırken şöförler odasında mürekkep yoktu, plakayı sadece baskılı olarak verdi, bembeyaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar