Sevgili Jemand, seni tanımıyorum. Ama yazdıklarını takip ettiğim kadarı ile iyi bir insansın. Adrenalin tutkunusun. Seni anlıyorum, ancak trafiğe açık alanda adrenalin kovalamanın sonucunu hep beraber yıllardır görüyoruz
http://www.motosiklet.net/forum/onlar-hep-bizimle-birlikteler/ bölümünde.
Maalesef bizim araçlarımız güvenli değil. Bizi saran çelik bariyerler, kaportalar, hava yastıkları falan yok. Bu yüzden "öngörmek" zorundayız. Tamam araç sürücüsü hatalı, ama bizim trafiğimizde "hata yapmayan" kaç tane sürücü gösterebilirsin ki? İnsanlarımız duyarsız, saygısız ve cahil. "Ne olacak?" sorusu ve "bana bişey olmaz" algısı o kadar çok can aldı ki. Ben otoyolda ters yönden açıp dörtlülerini giden nice araçlar gördüm, yolun ortasında sert frenle durup, kapıyı açıp sümküren nice yaratık gördüm. Aracın içinde içtikleri ikibuçuk litrelik kolanın şişesini camdan atan gördüm. Sunroff'tan boş bira şişesini yola sallayan bmw gördüm. Bütün bunları bizzat görmüş bir motorcu olarak diyorum ki "öngörmek" zorundayız.
Öngörmediğimizde, tedbir almadığımızda bizim de başlığımız açılır "forumumuzda Jemand nicki ile üye olan X isimli arkadaşımız, efendy06 nicki ile üye olan Y arkadaşımız şurada kaza geçirdi, vefat etti. Allah geride kalanlara sabır versin." diye. Birileri de gelir taziye mesajı yazar. Yarın unutuluruz emin ol. Bu arada sen ben ölünce kimse geride kalanlara sabır falan da vermiyor. Öyle geride kalıyorlar boğazlarına düğümlenen acı ile.
20 yaşında trafik kazasında kaybettiğim arkadaşımın vefatının üzerinden tam 9 yıl geçti. Geçen hafta uğradım babasına, beni görünce yine gözleri doldu. Koskoca 9 yıl, yetmemiş. Biraz lafladık. "Dün gibi gözümün önünde oğlumun o hali. Gece rüyamda görüyorum, uykularım kaçıyor Murat, hanım desen hala sessiz sessiz ağlıyor geceleri, neyi nasıl unutacaksın? Nasıl soğuyacak bu için, bende ölmeden?" dedi babası. Hızlı yaşadı, genç öldü. Cesedi de yakışıklı falan değildi haberin olsun.
Kendine dikkat et. Sen dikkat edeceksin, çünkü o ya da bu, orda ya da burda, hata yapacak. Bunun kaçışı yok.