Katil Bariyer

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bu sefer kurban bir motosiklet degil koskoca bir otobüs.

Hava yagisli , görüs mesafesi sinirli cünki sis var , belliki otobüs söförü uyumus veya görebildiginden hizli gidiyormus .

Cevre yoluna baglanmak icin saga dönen viraji farkedememis ve arac devrilmis.

Buraya kadar hersey söförün sucu.

Ancak

Arac sadece yan yatmis ve gövde bütünlügünde hicbir sikinti yok.

Direk agac vb gibi birseye carpmamis.

O aracin yoldan cikmasini engelleyip darbeyi sönümlemesi gereken bariyerler hayat kurtarmak yerine zipkin gibi aracin ön camindan iceri girip 9 cana malolmuslar . 25 tanede yarali var insallah ölü sayisi artmaz.

O lanet bariyerler hic orada olmasa o otobüsten ölü cikmasi cok zor ihtimal.

Eminimki kuralina uygun yapilmamis , yüksekligi ve sönümleme etkisi öyle bir virajda yoldan cikma ihtimali en fazla olan agir vasitalara uygun olmayan . Aldigi darbede baglanti yerinden kolayca kopan ve mizrak haline gelen bariyerler onca cana malolmus.

Gercekten cok üzücü

Otobüs kazasi haberi

0

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizim bariyerleri anlamak mümkün değil...
En ufak kazada darbeyi değil kendini sönümlüyor.. Eğilip bükülüp daha tehlikeli hal alıyor...
O bariyer olmasa kimse ölmezdi belki..
Ne diyim ki şimdi.. Suçu kime atayım ?..
Bariyer diyince ben yoldan çıkmasını, engellemesini beklerim..
Araçla haşır neşir olmasını değil...

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ölenlere Allah'tan rahmet dileyelim, hastalara da acil şifalar inşallah. İnsanın elinden ne yazık ki hiç bir şey gelmiyor. Ben Fuat abi'nin bu konuyla alakalı milyon satırlık makale gibi yazısını bilirim. Keza Barkın abi ölmeden önce defalarca her yerde söz konusu konuyu açmış, çözüm aramıştır. Tek umudum olan Kenan abi meclise girince o dönem bazı şeyler değişecek sanmıştım ama toydum gençtim ne diyeyim.
Yıllar önce başıbüyükten maltepe sahile iniş yolu yaptıkların da ( Okuldan dönerken ) dalgın ve hızlı olmamdan kaynaklı bir viraja yanlış girerek, viraj ortasına doğru bariyerlere gitmişliğim, ortadan ikiye bölünmemek adına da kendimi fırlatıp karşıdan gelen aracın içine girmişliğim vardır. Hala bedenim de izlerini taşır, annemin üzüntüsü için de kendimi affetmem. Eğer bu tarz bir bariyer olmasa, motoru yatırıp çok daha az hasar ile ufak bir kaza geçirmiş sayılacakken, kaburga çatlakları ile nefes alamaz hale gelmiştim. Ama Türkiye. Nasıl ki hangi resmi kuruma gitseniz etrafı uşaklıgil çit. Vermişler bunlarına birine aynı kafa aynı düzen, sıfır gelişme ve geliştirme, insan hayatı önemseme desen zaten konusu açmak ayıp olur. Bizim motorcular olarak tek yapabileceğimiz şey bütçemiz dahilin de iyi ekipmanlar alıp, kendimi kendimiz gözetmek. Aksi halde ben bu insanı severdim diyerek sadece anıyoruz, anılacağız. Gerçek olan bu, acı gerçek bu. Buna rağmen beni affedin lütfen ama özellikle son on yıldır hem bu forum hem motosiklet kültürü bana göre berbat halde. Yolda giderken arabalara değil diğer motosikletlere dikkat eder haldeyim. Onları korumaya çalışmaktayım artık. Hatta şu küçük cc kullanıcıları daha da vurdum duymaz. Ne ışık ne kural dinliyorlar, kendilerine yazık ediyorlar. Kask kamerası ile de çok gereksiz bir kitle ortaya çıktı. Olay yaratma olay olsun istekleri bitmiyor, tükenmiyor. Türkiye zaten motosiklet kültürü olarak küçük hacimli scooter ülkesi artık. Kime güzel bir şey demek, anlatmak istesen ( değil öğretmek ) o daha iyi bilir, sen kimsin ki moodunda. Erken yaşlandım ben. En büyük nedeni de motosiklet. Herkes kendine dikkat etsin. Herkes herkese dikkat etsin. Sevgiler.

O lanet bariyerler hic orada olmasa o otobüsten ölü cikmasi cok zor ihtimal.

Bariyer de olmasa bu sefer devlet hiçbir şey yapmıyor, yol kenarında bariyer bile yok denir.

Üç kişinin burnu kanasa, bariyer olsa hiç kimsenin burnu bile kanamaz dı olur.

Kısacası yumurta tavuk misali, bir kör döngüye gireriz.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Bariyer de olmasa bu sefer devlet hiçbir şey yapmıyor, yol kenarında bariyer bile yok denir.

Üç kişinin burnu kanasa, bariyer olsa hiç kimsenin burnu bile kanamaz dı olur.

Kısacası yumurta tavuk misali, bir kör döngüye gireriz.

Sanirim ben dogru ifade edemedim üstat , kesinlikle bariyer olmaliydi ama o dandik sac parcalarindan degil. O virajda kaza olmasi ihtimali yolun diger düz kisimlarindan cok daha fazla. KGM veya Belediye her kim sorumlu ise hesabi dogru yapip oraya uygun bariyer koymaliydi. Türkiyede bu hesabi yapabilecek , o strese uygun bariyeri üretecek binlerce piril piril mühendisimiz ve teknik personelimiz var. Ya isi teslim alan kontroller müteahhitten bir güzellik gördüler. Ya da .......... ya da si falan yok iste ülkeyi sen benden daha iyi biliyorsun.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bariyer aracın yolda kalmasını sağlamalı...
Kendini kucaklayıp sarmasını sağlamamalı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar