Kısacası şöyle özetleyelim konu çok dağılmadan.Fabrikasyon takılı herşey kat. yerinde. Motorun alt devirler canlı olur daha torklu , üst devirler biraz daha keskin değilde devir bandında yayılıyor diyelim beygir gücü. Kat. iptali yapılmadan egzoztun değişmei ile ses değişimi çok mümkün değil.
Orjinal egzostu söktük , katalizörüde söktük düz boru koyduk , istediğimiz egzozu da koyduk herşey tamam. Şimdi ne olacak ?
Manifolddan çıkan egzost gazı sıkışmayacak 1'e 1.5 oranda egzost çıkışı rahatlamış olucak ve motor kompresyon yapmayacak , yanan yanmayan gaz egzostan atılıp gidecek.Buda motorun alt devirlerini öldürücek cansız olucak , devirli kullanmak gerekicek tabi yanı sıra üst devirlerde bir nebze daha belirgin ivme olucak. Manifolddan atılan yanmamış benzin hava karışımı kat.de sıkışıp tekrar geri yanması için gelmeyecek direk dışarı atılıcak ve yüksek devirde gazı kapadığınızda içerideki benzin hava karışımı ateşlenerek büyük bir paat sesiyle patlayıp çevreden bolca küfür yiyeceksiniz.
Ben r25i alalı 15 gün olmadı daha. tiger egzost takılmıştı motora , gaz verip çekiyosun pat ediyor , gazı yavaş kapatıyosun çatır çutur patlamalar. 100 lira benzin koydum 200km yol yaptım 1 çizgi benzin kaldı şaşırdım yol bilgisayarı devamlı 8 9 litre tüketim gösteriyor. Orjinal kat. ve egzost buldum topladım orjinal haline motorun gidişi bir rahatladı anlatamam.1 çizgi benzin kalmıştı denemek için 20 lira koydum baya yol yaptım hala ışık yanmadı yol bilgisayarı 5 litrelere düştü