Çorum İl Temsilcisi
Bırak kanallar açık kalsın M.cankurt. Böyle alete katalizör mü takılır. Ben bu motorun bo...
Adam üşenmemiş test etmiş CAT iptali motorun gücüne göre bu araçta +3 HP kazandırıyor..
https://www.youtube.com/watch?v=_hREmy9mEvs
Bırak kanallar açık kalsın M.cankurt. Böyle alete katalizör mü takılır. Ben bu motorun bo...
Katalizör gerekli bir parçadır, iptal edilirse özellikle enjeksiyonlu motorlarda rölanti dengesizliği, stop etme gibi sorunlara yol açar. Yakıt artar, verimsiz bir yanma gerçekleşir, alt devirlerde performans düşer. Karbüratörlü motorlarda da benzer sorunlar yaşanır. Mantıklı bir iş değildir, yasal değildir. Tamamen performans odaklı, devirli motorlarda yazılım ve diğer etken ünitelerin(Yakıt enjeksiyon sistemi, varsa turbo vs.) buna göre düzenlenmesi şartıyla performans artışına olumlu katkısı vardır. Sesi azaltan en önemli parçalardan biridir, katalizörü tamamen iptal ederek yapılan egsoz modifikasyonlarında ortaya akustiği olmayan anlamsız gürültülü bir ses ortaya çıkar. Gerisi için Google...
Edin. Onu da iptal edin. Tek düşündüğünüz şey ses ve performans olsun. Bencil olun. Size dokunmayan yılan bin yaşasın. Astım hastalarını, bronşit olanları, kronik nefes darlığı olanları, akciğer hastalığı olanları; çocuklarınızı, torunlarınızı asla düşünmeyin.
Bu uluslararası bir kuralsa herkes uymak zorunda. Hadi bizim memleket insan hayatına değer vermiyor ama hala insanları düşünen medeniyetler bu kararı verdiyse bir zahmet uy.
Çok mu ses ve performans istiyorsun? Biraz daha performanslı bir motor almaya ne dersin dostum?
Umarım bu iptali gerçekleştiren herkes bir gün akciğerden hastalanır. İşte o gün gözlerinizin içerisine bakmak istiyorum.
Sağlıcakla kalmayın. Çünkü pek umrunuzda değil.
Edit: İmla.
tabi canım en çok sen biliyosun ben veya bu işin uzmanı olanlar hiç bişey bilmiyor,bilmeden yorum yapıyoruz,,hemşerim performans işlerine senin aklının alamayacağı kadar paralar harcadım ben,boş konuşmuyoruz
eskiden motorlarda konvertör varmıydı,bi düşün,,hiç bir motorda yoktu,yani motor daha verimli çalışsın diyemi konvertör koymuşlar motora,sen bunu demek istiyorsun anladığım kadarıyla:cherry: sen o şekilde düşünmeye devam et,ve tek burnundan nefes almayada devam et
bu güne kadar 4-5 güçlü aracım oldu ve hepsinede gücünü arttırmak daha doğrusu saklı olan gücü açığa çıkarmak için chip tuning vs. yaptık uzmanlarıyla beraber,ilk başta motoru sıkmaması için konvertörün iptali ile başladık,,ozaman bişey bilmiyor bu adamlar demekki,160 hp lik aracı 240 hp ye çıkardılar,,
motosiklette senin dediğin yanma verimini konvertörmü ayarlıyor dostum,egzoz subaplarına ters basınç iyimi yani,,motorun hava girişi ve egzoz çıkışı nekadar boş olursa okadar rahat çalışır motor ve okadar güç kazanırsın,bunun motora hiçbir zararı yoktur, yarışlara katılan bir arkadaşın aracını inceledim,araçta egzoz bile yoktu,,bune ya dedim egzoz nerde,oda bana nekadar rahat hava çıkarsa okadar güç alırsın dedi iyi hatırlıyorum
motordaki yanma verimini giriş ve çıkıştaki sensörler ayarlıyor konvertör değil buda böyle
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------
bu linkte akrapoviç egzozun benim motora verdiği güç ve tork sonucu var,ve sadece egzozdan alınan güç bu 2 hp yi geçiyor,,yüzde 7-8 güç veriyor,konvertör yok egzozda rahat çalışıyor
isteyen burdan istediğin motoru seçerek ne kadar güç alabileceğinede bakabilir,artı orijinal ve akrapoviç takılmış motorun sesinide dinleyebilirsiniz,,akrapoviç dünyada 1 numara bilen bilir
https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/scooter/14658?brandId=41&modelId=316&yearId=4138
Ne kadar boş bir insan olduğunu anlattığın için artık cevap vermeme gerek kalmamıştabi canım en çok sen biliyosun ben veya bu işin uzmanı olanlar hiç bişey bilmiyor,bilmeden yorum yapıyoruz,,hemşerim performans işlerine senin aklının alamayacağı kadar paralar harcadım ben,boş konuşmuyoruz
eskiden motorlarda konvertör varmıydı,bi düşün,,hiç bir motorda yoktu,yani motor daha verimli çalışsın diyemi konvertör koymuşlar motora,sen bunu demek istiyorsun anladığım kadarıyla:cherry: sen o şekilde düşünmeye devam et,ve tek burnundan nefes almayada devam et
bu güne kadar 4-5 güçlü aracım oldu ve hepsinede gücünü arttırmak daha doğrusu saklı olan gücü açığa çıkarmak için chip tuning vs. yaptık uzmanlarıyla beraber,ilk başta motoru sıkmaması için konvertörün iptali ile başladık,,ozaman bişey bilmiyor bu adamlar demekki,160 hp lik aracı 240 hp ye çıkardılar,,
motosiklette senin dediğin yanma verimini konvertörmü ayarlıyor dostum,egzoz subaplarına ters basınç iyimi yani,,motorun hava girişi ve egzoz çıkışı nekadar boş olursa okadar rahat çalışır motor ve okadar güç kazanırsın,bunun motora hiçbir zararı yoktur, yarışlara katılan bir arkadaşın aracını inceledim,araçta egzoz bile yoktu,,bune ya dedim egzoz nerde,oda bana nekadar rahat hava çıkarsa okadar güç alırsın dedi iyi hatırlıyorum
motordaki yanma verimini giriş ve çıkıştaki sensörler ayarlıyor konvertör değil buda böyle
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------
bu linkte akrapoviç egzozun benim motora verdiği güç ve tork sonucu var,ve sadece egzozdan alınan güç bu 2 hp yi geçiyor,,yüzde 7-8 güç veriyor,konvertör yok egzozda rahat çalışıyor
isteyen burdan istediğin motoru seçerek ne kadar güç alabileceğinede bakabilir,artı orijinal ve akrapoviç takılmış motorun sesinide dinleyebilirsiniz,,akrapoviç dünyada 1 numara bilen bilir
https://www.akrapovic.com/#!/motorcycle/product/scooter/14658?brandId=41&modelId=316&yearId=4138
Edin. Onu da iptal edin. Tek düşündüğünüz şey ses ve performans olsun. Bencil olun. Size dokunmayan yılan bin yaşasın. Astım hastalarını, bronşit olanları, kronik nefes darlığı olanları, akciğer hastalığı olanları; çocuklarınızı, torunlarınızı asla düşünmeyin.
Bu uluslararası bir kuralsa herkes uymak zorunda. Hadi bizim memleket insan hayatına değer vermiyor ama hala insanları düşünen medeniyetler bu kararı verdiyse bir zahmet uy.
Çok mu ses ve performans istiyorsun? Biraz daha performanslı bir motor almaya ne dersin dostum?
Umarım bu iptali gerçekleştiren herkes bir gün akciğerden hastalanır. İşte o gün gözlerinizin içerisine bakmak istiyorum.
Sağlıcakla kalmayın. Çünkü pek umrunuzda değil.
Edit: İmla.
işi bilen arkadaşlar yazmış zaten, inan(a)mayan kardeşler için kanıtı da burda.Benim motorumun geçen hafta katalizör iptalini yaptık geçen hafta. O günden beri motor soğukken kalkışlarda boğuluyor. Isındıktan sonra sorun yok. Karbüratör ayarı ile de düzelmedi. Ne yapsam bilmiyorum
işi bilen arkadaşlar yazmış zaten, inan(a)mayan kardeşler için kanıtı da burda.
Hocam benim egzozdan zırıltı sesi geliyordu. Egzoz iç perdeleri kırılmıştı. Onları kaynattırmak için gittim punta falan atarlar geçer demişlerdi. Egzozcu dedi ki bu egzoz mahvolmuş. Bunu iptal edeceğiz falan. Dedim yap kafana göre daha zırıldamasın, ben bi cigara yakayım.
Ustanın işi bitti, eve gittim. tabi motor sıcak diye anlamadım ilk başta.
Akşam arkadaşların yanına giderken dedim n'oluyo la bu motora. Durdum kenarda, baktım bujiye, karbüratöre baktım. Depo anahtarına baktım. Hava filtresine baktım![]()
Sonradan anladım egzozdan olduğunu.
Arkadaşlar motor üst devirlerde daha iyi gaz yemeye başladı. Ama tavsiye etmiyorum. Cidden gerek yok
katalisatör....basit aciklamasi
reaksyona yardimci olup(hizlandiran) kendi reaksyon olmayan nesne
iki zararli gazi isindikdan sonra birlestirerek daha az zararli yada zararsiz bir gaza ve siviya dönüsdüren yardimci
zararli + zararli = az zararli
detayli aciklamasi
Karbonmonoxid (CO) ve azotoxid (NOx) birlestirerek === isi ve (katalisatör) === karbondiyoksid (CO2), su (H2O) ve Azot (N2)
cok istiyorsaniz eksozu degistirin ama katalisatör kalsin , motorun ince ayarlari katalisatöre göere yapilmisdir...
bence hic kurcalamayin motorun ömrü uzasin