Kasksız motosikletli trafik kazasında öldü

Korumasız motora bindiğimizde hem kendi hayatımızı hemde karşımızdakinin hayatını (onlarında bi aileleri çoluğu çocuğu var sonuçta) tehlikeye atmış oluyoruz. lütfen korumasız motora binmeyelim biz önlemini alalım gerisini allaha bırakalım...

ben kendısını tanıoRm tamırcı dkkanLarı bızım mahaLLedeydı cok ıı bırısıydı aLLah rajhmed eylesın

Ya arkadaş motosikleti nasıl göremiyolar anlamıyorum?? yoldaki çukuru görüp çukurdan kaçmayı başarabiliyorlar.. neden? çünkü çukura girerse arabası zarar görecek.. demekki dikkat edilirse motosikletliler de görülebilir..
Allah rahmet eylesin..

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi ben bişey merak ediyorum. Kaskı olsaydı kurtulabileceği bir kazada kaskı olmadığı için ölmesi sebebiyle, o otomobil sürücüsü hapse girecek mi? Malum biz motosikletlileri öldürmek zaten çok kolay. Kaskımızı takmadığımız zaman ise zaten intihara teşebbüs gibi birşey oluyor trafikte motosiklet kullanmak. Otomobil sürücülerinin çoğu gerçekten dikkatsiz. Bu kazada da gerçekten son anda mı fark etti (yan yoldan çıkıyorsa son anda fark etme lüksü yok gerçi ya) yoksa önemsemedi mi bilmiyoruz. Fakat gerçekten otomobil sürücüsünün hatasından kaynaklanmayan kazalarda kasksız olmaları sebebiyle hayatını yitiren motorcu için otomobil sürücüsünün hapse girmesi ne kadar adil???

güzel bi nokta. haklısınız, ben de merak ediyorum. kask ile olsa belki yaralanmaya sebebiyet verme üzerinden yargılanacakken, karşı tarafın kuralı ihlal etmesi nedeniyle şimdi ölüme sebebiyet vermeye dönüştü olay. bu durumda hafifletici sebepler ne derece işlev görecek? yok mu aramızda hukuçu?

bu arada, Allah rahmet eylesin, üzücü. bi arkadaşımızın daha dediği gibi, kask bence de, koruması bi tarafa, oldukça karizmatik ve havalı, sıksa veya bunaltsa bile koruma işlevi bi tarafa, insan hava olsun diye bile takar. ama bazen ecel çağırdı mı, hiç bi şey çare olmuyor. yine de tedbir bizden, takdir yüce Yaratıcının...

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun...

Gerçekten farkedilmek ne kadar zor be abi...

Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin.

Kask konusuna haklı olarak vurgu yapmış pekçok arkadaş. Ancak olayın görmek ve görünmek boyutuda var sanırım. "Farınız da açık olsun yolunuz da" diye bir slogan hatırlıyorum.

Şehir içinde bakıyorum da, çok az sayıda motosiklet sürücüsü kask takıyor.
Diğer bilinçsiz çoğunluğun ise, yarısının zaten hiç kaskı yok. Gözlemlediğim kadarıyla bunlar genellikle scooter kullananlar.
Bilinçsizlerin diğer yarısı da genellikle racing motor kullanıyor. Bunların kaskı mevcut. Ama aksesuar olarak kullanıyorlar. Amcam sol elini kasktan geçirmiş, kaskı dirseğinde geziyor.
Kaskı olmayanları trafikte görünce, bazen dayanamıyorum, müdahale ediyorum.
Elimle kendi kafamdaki kaskı gösterip, "Senin kaskın nerede?" işareti yapıyorum. Genellikle de "Sana ne be!" işareti ile bana karşılık veriyorlar.
O takmadıkları kaskın, yere düşünce kafayı beyni gözü patlatmamak, sakat kalmamak, ölmemek veya ölse bile cesetinin yakışıklı olması(!) için ne kadar gerekli olduğunu nasıl anlayacak bu insanlar?

kask takın! koruma kullanın! dün topic de açıldı yazın kask mont vs. koruma takmak ile ilgili çoğu arkadaşımız çok terletiyor kullanamıyorum demişti bende gülü seviyorsak dikenine katlanacağız yoksa iğneli fıçıya düşmemiz an meselesi demiştim alın size canlı örnek kullanın arkadaşlar kullanın hele elinizde hazır varsa kullanmamanız abes-i iştigal

allah rahmet eylesin.tedbiri alıp takdiri allaha bırakmak lazım sen kaskını korumanı takda kaza ve ölüm olacaksa zaten yapacak birşey yok...

motor diye umursayan kimse çok bende gıcıklık olsun farketsinler diye üstlerine sürüyorum o zaman anlıyorlar geçiş hakkının bende oldugunu allah rahmet eylesin arkadaşa kasksız zorrr.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah rahmet eylesın...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar