Kasksız Motosiklet Kullanımının Önüne Geçecek Keşif

Samsun’da ilginç keşifleriyle dikkat çeken Mustafa Yiğit, kasksız motosiklet kullanımının önüne geçecek bir buluşa imza attı.

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, şapka, ceket ve robot buluşlarının ardından ‘akıllı kask’ geliştirdi. Sürücü, akıllı kaskı kafasına takmadan motosiklet çalışmıyor. Çalışır haldeki motosiklette de akıllı kaskı çıkardıkları zaman araç stop ediyor.

Geliştirdiği proje hakkında bilgi veren Mustafa Yiğit, akıllı kask projesinin, kasksız motosiklet kullanımının önüne geçeceğine inandığını söyledi. Bu kaskı takmadan motosikletin çalışmadığını, kaskı çıkarınca da, çalışan motosikletin stop ettiğini belirten Yiğit, “Vatandaşlar pek fazla kask takmıyor. Vatandaşın kask takmama inadına karşı bu proje motosikletlerde zorunlu hale getirilebilir. Bunun hilesi de olmaz. Çünkü bu sistem, insandaki elektriği algılıyor. Bu projede kask, insandaki elektrikten sinyal alarak motora sinyal gönderip çalışmasına izin veriyor” dedi.

Yiğit, sistemin bütün motosikletlere uyarlanabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Ekli dosyalar

• kasksiz-calismayan-motosiklet.jpg
    kasksiz-calismayan-motosiklet.jpg
    71 KB · Görüntüleme: 3,440
Moderatör tarafında düzenlendi:
tebrik ederim, güzel bi buluş...

"Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit" nasıl bi dernek ismi onu anlamaya çalışıyorum halen...

"Sürücü, akıllı kaskı kafasına takmadan motosiklet çalışmıyor. Çalışır haldeki motosiklette de akıllı kaskı çıkardıkları zaman araç stop ediyor."

Motorun elektrik tesisatına girmeden (yani kablo kesmeden) olabilecek bir şey gibi görünmüyor. Tesisata dokundurmam.

"Bu projede kask, insandaki elektrikten sinyal alarak motora sinyal gönderip çalışmasına izin veriyor”

Yani kaskta pil olacak. Pil bitince ne olacak? Ya da bir temassızlık olunca? Sinyal kesilecek ve motor stop edecek. Umarım o sırada sollama yapıyor olmayız.

Fikir güzel. Ama tesisata girmeden, dışarıdan enerji ihtiyacı olmadan halletmek gerek. Aksi halde kaş yaparken göz çıkarır...

Bunu sanki daha önce bir fuarda genç öğrenciler elektrikli bisiklet için yapmıştı. Haberlere de çıkmıştı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam tabi

Biz o kaskın minasip bir yerine kiprit çöpü sokarız sorunu çözeriz. Tek çare gördüğün yerde cezayı basacaksın, para baldan tatlı. Bak o zaman motora binenler yatağa bile kasksız giriyor mu?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
binici akıllı olmadıktan sonra kask akıllı olsa neye yarar

Kaski kafama taktigimi nereden anliyor? Bagaja koyarim, dirsegime takarim, aynaya takarim...
Bu is icatla olmaz. Egitim, egitim, egitim..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birşeyi insanlara zorla yaptırmaya calısırsanız ters etki yapacagını düsünüyorum.Ne yapılmalı derseniz bence okullarda trafik derslerinde emniyet kemeri ve kask bolca işlenmeli.ikinci olarak trafik cezalarının yaptırımları bu yönde etkili olabilir.

samsunlu mustafanın akıllı kaskı ( KASK'I KAFAYA TAKMADAN MOTOR ÇALIŞMIYOR)

http://www.youtube.com/watch?v=KNU2YerQN48
İŞTE GERÇEK BİR MUCİT, ZEKA KÜPÜ MAŞALLAH

haberlerde gördüm şimdi 10numara icat. keşke üreticiler motosikletlere bi sensör uydursalarda sürücünün kafasında kaskı görmeden çalışmasa. ozaman herşey güzel olur ne cana gelir ne mala

haberlerde gördüm şimdi 10numara icat. keşke üreticiler motosikletlere bi sensör uydursalarda sürücünün kafasında kaskı görmeden çalışmasa. ozaman herşey güzel olur ne cana gelir ne mala

türk insanı kask takmak istemedikten sonra gider bi manken kafası bulur kaskı ona takar :D

illa kafaya bir şey takacaz yani, önemli olan takmadan koruyan bir şey icat etsinler:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar