kasksız motorculara uyus oluyorum

kask takmamanın birden çok sebebi vardır; kişi cahildir, başına geleceklerin farkında ve bilincinde değildir (işte bu düşüncede olanlar kask takanlara uzaylı gözüyle bakanlardır); kişi kask takmadığında başına geleceklerin bilincindedir ancak bana birşey olmaz zihniyetindedir; bir başka kask takmayan zihniyet ise kurallara karşı gelmeyi, risk almayı (böylece daha güçlü gözükmeyi) marifet sayar, diğer kask takanları küçük görürler, yüzlerinde o 'bak ben takmadım senden daha cesurum' ifadesini hemen farkedebiliriz. işte en tehlikeli grup bu sonuncu gruptur, zira bu kişiler her fırsatta otoriteye karşı gelmeyi marifet sayarlar, kaçak elektrik/su vs. kullanmaktan çekinmezler, gişelerden kaçak geçerler, birisinin hakkını yemeyi erdem sayarlar..işte başlıkta bahsi geçen uyuz olma bende bunlara karşı var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaa herkez herkeze laf atıyoda... siz kendinize bakın ya her yere giderken kask mı takıyosunuz =)) Allah Aşkına... mutlaka takıyosunuz yani öylemi %100 ? hiç kafanızdan çıkmıyo öylemii =)) yalan sölüceğime doğru sölerim yalancı olcağıma burda laf yerim daha iyi =)) takmıyorum kardeşim havalar köpek gibi bunaltıcı klima bile fayda etmiyo şu sıcaklarda bide üstüne kask gebertiyo insanı... herkez dürüst zaten kask takıyo bakkala dahi kaskla gidiyo... :p=)) haa şimdi eminim bazıları şunu dicek işte çocuk aklı mantığı bukadarına yetiyo düşünemiyo ortada hayatı var falan filan vs... =)):p neyse uzun süredir yazmıyodum dolmuşum işte =)):p

yaa herkez herkeze laf atıyoda... siz kendinize bakın ya her yere giderken kask mı takıyosunuz =)) Allah Aşkına... mutlaka takıyosunuz yani öylemi %100 ? hiç kafanızdan çıkmıyo öylemii =)) yalan sölüceğime doğru sölerim yalancı olcağıma burda laf yerim daha iyi =)) takmıyorum kardeşim havalar köpek gibi bunaltıcı klima bile fayda etmiyo şu sıcaklarda bide üstüne kask gebertiyo insanı... herkez dürüst zaten kask takıyo bakkala dahi kaskla gidiyo... :p=)) haa şimdi eminim bazıları şunu dicek işte çocuk aklı mantığı bukadarına yetiyo düşünemiyo ortada hayatı var falan filan vs... =)):p neyse uzun süredir yazmıyodum dolmuşum işte =)):p

dürüst olurum lafımı yerim diyorsan laflar hazır. bir çoğumuz eminim kasksız bakkala bile gitmiyor. ha benim gibi ortalık 80 derece olsa da ve 20 metre ötedeki markete bile motorla gideceksem kask takmak denyoluk veya kekoluksa ben öyleyim.

5 kez düştüysem 2si böyle "abi çok sıcak zaten 5 dakikalık yola çıkıyorum ne gerek var" diyip son anda vazcayıp kaskı kafama taktığım zamanlar oldu. takmamış olsaydım şimdi kafamın görüntüsü farklı olabilirdi.

takalım kaskımızı. 1000 derece de olsa takalım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
dürüst olurum lafımı yerim diyorsan laflar hazır. bir çoğumuz eminim kasksız bakkala bile gitmiyor. ha benim gibi ortalık 80 derece olsa da ve 20 metre ötedeki markete bile motorla gideceksem kask takmak denyoluk veya kekoluksa ben öyleyim.

5 kez düştüysem 2si böyle "abi çok sıcak zaten 5 dakikalık yola çıkıyorum ne gerek var" diyip son anda vazcayıp kaskı kafama taktığım zamanlar oldu. takmamış olsaydım şimdi kafamın görüntüsü farklı olabilirdi.

takalım kaskımızı. 1000 derece de olsa takalım.

O başka bi anda bin türlü şey olabiliyo... ama insan takıncada bunalıyo... doğru bi insanın hayatı daha önemli ama hayatta da bunalmayı bu kadar istemiyo insan... neyse ben bugün kimseye laf yetiştirmicem =)):p :rendeer:

O başka bi anda bin türlü şey olabiliyo... ama insan takıncada bunalıyo... doğru bi insanın hayatı daha önemli ama hayatta da bunalmayı bu kadar istemiyo insan... neyse ben bugün kimseye laf yetiştirmicem =)):p :rendeer:
yetiştir canım kardeşim yetiştir söylediklerimi kendime değil ki senin için söyledim. hangimiz sıcakta kafamızın hamura dönmesinden memnunuz ki. can tatlı ne yapalım :)

takan takıyor, takmayanda takmıyor ama ben kaskı kafasına değilde koluna takanlara uyuz oluyorum :cyclopsan, madem takmayacan o zaman ne diye yanında taşıyorsun be adam. düşünce dirseğine birşey olmasın diyemi kolunda taşıyorsun :silent: :pr: :pr:

Mersin'de kasksız motosiklete binen (bazı polisler hariç) göremezsiniz.Ama güvenli olduğu için değil ceza yemekten...:p

sen ehliyeti scooter testiyle verir her motoru sürme şansı tanırsan insanlara millete kalsa zx 12 ile başlar ayağnda terlik ve şortuyla çeşme otobanında 340 görmeye çalışırlar bu ne görmemişliktir

Forumdan Uzaklaştırıldı
mersindeki polislerde takmıyor.birine sordum niye takmıon diye kaşınma dedi:cyclopsan

bende mersindeyim zaten :mrgreen:ama bir ara durdurdular. birini sinirden öldürdüm ya . arkadasın motosikletiyle yavas yavas gidiyorum. acemilik hat safha . polislerin dikkatini çektim galiba. adamlar durdurdu.

polis 1 - ehliyet ruhsat lütfen
ben - memur bey naptım ben bi hatamız mı oldu ( kaskı çıkarıyorum aynı zamanda )
polis 2 - arkadaşım gözünün üstüne ne oldu
ben - arkadaşla çarpıştım okulda
polis 1 - bayan evraklarını görebilirmiyim
ben - peki tamam , bu arada ben ......... de öğrenciyim
polis 1 - ( hep full sinir geziyolar ,bağırdı bağıracak , tutuyo kendini )
ben - ya şu balık çiftliklerini de kaldırmadılar gitti , arıtma tesisi var burda güya
polis 2 - hangi bölümde okuyosun
ben - işletme ( :mrgreen: )
polis 2 - çok güzel , peki
polis 2 - ya şu evrakları da göremedik gitti , hadi bakalım
ben - ya evraklarım tam zaten, bilinçli sürücüyüz biz
polis 1 - arkadaşım çingene misin sen ?ver şu evrakları
ben - aslen izmirliyim ben
polis 2 - tamam tamam hadi uzatma ama
ben - al ya tamam bi saniye ya
polis 2 - alkol aldın mı ? yaklaş bakalım
ben - bi bardak kola içtim sadece
ben - (ruhsatı cıkardım nihayet , ama ehliyet yok B sınıfı ehliyet var, o da arkadasımın ehliyeti) bu ruhsat ehliyet de içinde ruhsatın .
polis 1 - ( ya sabır çekiyo )
polis 1 - bence sen arkadaşınla çarpışmadın, o gözüne de biri dayanamayıp vurmuştur
ben - sen de çok sabırsızsın ya
polis 1 - Allah senin annene babana sabır versin
polis 2 - ( ruhsata bakıyo ama ruhsat cüzdan gibi, içinde para kredi kartı ıvır zıvır kağıtlar falan var , içimden kesin ayvayı yedik kızım diorum, buraya kadarmış motosiklet hayatımız )
ben - ( ruhsata bakan polise ) paramı alayım ben param var orda yaa .
polis 1- bakson kez uyarıyorum çeneni bir daha açarsan alırım seni .
ben - ( otuzumdan önce olmaz dicem ama diyemiyorum korkudan )
polis 2 - tamam hadi al bakalım şunları ( muhtemelen ehliyete dikkat etmedi yada görmemezlikten geldi )
polis 2 - hadi bakalım dikkatli kullan .yavaş git , alkol alma
ben - ( konusmuyorum hala )
polis 2 - hayırlı akşamlar
ben - size de iyi aksamlar , hayırlı nöbetler

yokmu hayrına card finansa 10 taksit ls2 cartoon satacak yaw anaaa türkiyede ne kadar firma varsa aradım biri yardımcı olsun ya.Ondan sonra kasksız sürücü oluyor adımız.
500 ytl maaşım var
250 Motosiklet taksidi
200 ev kirası
50 ytl harçlık :) benzinmi alırsın evemi bakarsın geçinirmisin kimseyi ilgilendirmez.

Kask alalım ama peşin parayla almak hayal gibi.Napmak lazım,taksitle alalım ama kimse card finansa taksit yapmıyor.

E kardeşim paran yok binme motora diyeceksiniz,sizinki canda bizimki patlıcanmı.

Super Moderator
böle bunaltıcı havalarda açıkcası bende bazen takmıyorum... ama gittiğim hız limiti 40 50 60... sonra trafik açılıyosa yol boşalıyosa takıyorum kaskımı dewam ediyorum çünkü biliyorumki hız yapacak elemanlar var arkada =))

arkadaşım ben 30-40 km hızla düşüp kaza yapmıştım belki okumuşsundur kafamda ağustos sıcağında kask olmasaydı kafamın yarısı şu an yoktu herhalde bence iyi düşün mantıklı haraket et sıcakdan ölmezsin meraklanma ama kask takmazsan ve allah korusun kaza olursa :pale:
şansını zorlama dostum her zaman full koruma full dikkati elden bırakmayalım:cat:

bende mersindeyim zaten :mrgreen:ama bir ara durdurdular. birini sinirden öldürdüm ya . arkadasın motosikletiyle yavas yavas gidiyorum. acemilik hat safha . polislerin dikkatini çektim galiba. adamlar durdurdu.

polis 1 - ehliyet ruhsat lütfen
ben - memur bey naptım ben bi hatamız mı oldu ( kaskı çıkarıyorum aynı zamanda )
polis 2 - arkadaşım gözünün üstüne ne oldu
ben - arkadaşla çarpıştım okulda
polis 1 - bayan evraklarını görebilirmiyim
ben - peki tamam , bu arada ben ......... de öğrenciyim
polis 1 - ( hep full sinir geziyolar ,bağırdı bağıracak , tutuyo kendini )
ben - ya şu balık çiftliklerini de kaldırmadılar gitti , arıtma tesisi var burda güya
polis 2 - hangi bölümde okuyosun
ben - işletme ( :mrgreen: )
polis 2 - çok güzel , peki
polis 2 - ya şu evrakları da göremedik gitti , hadi bakalım
ben - ya evraklarım tam zaten, bilinçli sürücüyüz biz
polis 1 - arkadaşım çingene misin sen ?ver şu evrakları
ben - aslen izmirliyim ben
polis 2 - tamam tamam hadi uzatma ama
ben - al ya tamam bi saniye ya
polis 2 - alkol aldın mı ? yaklaş bakalım
ben - bi bardak kola içtim sadece
ben - (ruhsatı cıkardım nihayet , ama ehliyet yok B sınıfı ehliyet var, o da arkadasımın ehliyeti) bu ruhsat ehliyet de içinde ruhsatın .
polis 1 - ( ya sabır çekiyo )
polis 1 - bence sen arkadaşınla çarpışmadın, o gözüne de biri dayanamayıp vurmuştur
ben - sen de çok sabırsızsın ya
polis 1 - Allah senin annene babana sabır versin
polis 2 - ( ruhsata bakıyo ama ruhsat cüzdan gibi, içinde para kredi kartı ıvır zıvır kağıtlar falan var , içimden kesin ayvayı yedik kızım diorum, buraya kadarmış motosiklet hayatımız )
ben - ( ruhsata bakan polise ) paramı alayım ben param var orda yaa .
polis 1- bakson kez uyarıyorum çeneni bir daha açarsan alırım seni .
ben - ( otuzumdan önce olmaz dicem ama diyemiyorum korkudan )
polis 2 - tamam hadi al bakalım şunları ( muhtemelen ehliyete dikkat etmedi yada görmemezlikten geldi )
polis 2 - hadi bakalım dikkatli kullan .yavaş git , alkol alma
ben - ( konusmuyorum hala )
polis 2 - hayırlı akşamlar
ben - size de iyi aksamlar , hayırlı nöbetler

bu ne böyle yaw, laz fıkrası gibi :queen: :queen: :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşım ben 30-40 km hızla düşüp kaza yapmıştım belki okumuşsundur kafamda ağustos sıcağında kask olmasaydı kafamın yarısı şu an yoktu herhalde bence iyi düşün mantıklı haraket et sıcakdan ölmezsin meraklanma ama kask takmazsan ve allah korusun kaza olursa :pale:
şansını zorlama dostum her zaman full koruma full dikkati elden bırakmayalım:cat:

Abi kusura bakma senin topic tede böle bi ufak canlanmaya sebep oldum ama kusura bakma...:rendeer: evet bende kazalar geçirdim belki sende bilirsin... kask takmanın nası güwenli olduğunu bilirim...yoksa o kaldırıma kafamı vurduğumda 50 km hızla gıdıp arabayla carpışıp düştüğümde kask olmasaydı hayatta değildim.... iğrenç duygular Allah yaşatmasın kimseye... Ama emin olki ben kaskımı zaten normalde takan biriyim... Ama küçükyalıda takmıyorum bazen... küçükyalı dışına çıktığımda kafamdadır.... Ha bu arada belliğimi ihmal etmem bazen takarım genellikle... (REKLAM AMAÇLIDIR "UFO" KULLANIYORUM) :p neyse Alper abi bu sana...:rendeer:

ya arkadaslar bende takıyorum hatta gecen bi kaza yaptım o günden sonra sürekli takıyorum ama yinede yakın yerlere takmam bazen söyleyeceğim kask takmamak yanlıs olsada uyuz muyuz olmayın yani bu kadarda abartmaya gerek yok herkezin bi nedeni vardır o an kaçımız arabaya her bindigimizde emniyet kemerini takıyoruzki

ya arkadaslar bende takıyorum hatta gecen bi kaza yaptım o günden sonra sürekli takıyorum ama yinede yakın yerlere takmam bazen söyleyeceğim kask takmamak yanlıs olsada uyuz muyuz olmayın yani bu kadarda abartmaya gerek yok herkezin bi nedeni vardır o an kaçımız arabaya her bindigimizde emniyet kemerini takıyoruzki
yakın yerlere giderken kaza yapma riskimi yoktur nedir? yani yoksa bilelimde bizde takmayalım..

kardeş yakın veya uzak insan bi nedenden bazen takmıyor işte takmıyorsada takmıyor dogruda degil takmamak zaten ama soylemek istedigim bunu suç gibi gostermeyelim bu şekilde takmayanlar dahada inat eder kim nederse desin ben takmıyoruma gelir olay kimseye uyuz olmaya tartısma cıkarmaya gerek yok yani

Açıkçası her gün denk geLiyor.
mutLaka kaSk takmadığım ZamanLar oLur.
takarım ama SürekLi oLmaz.
açıkçası sürekLi oLmasada takmadığım oLur...
ha övünmek için veya dövünmek için yazmıyorum kimseden aferinde bekLemiyorum.
Sadece sürekLi takmıyorum.

dikkat ettiysen biz millet olarak polemigi severiz forumda kask muhabbeti oldugu an konu takanlarla takmayanların çatışmasına döner ama neden bu yanlış yaklaşım sanırım 1-2 yıl oldu kask kafalılar muhabbeti oldu forumda yok takmayanların resmini cekelim siteye verelim vs. ya boyle saçma şeyler çözüm olabilirmi zaten asabi milletiz daha ılımlı yaklasmak lazım bundan bahsediyorum umarım anlatabiliyorum ne demek istedigimi..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar