Kasksız motor kullanımını azaltma kampanya önerisi!!!

E-5 kasksız çin motorları kaynıyor

distinto' Alıntı:
çorluda oran %80 olabilir ama istanbulda en fazla %30 takmıyor onlarda mahalle arası lokantacı paket servisleri...
E5 gibi ana yollarda takmayan yok gibi çok az...

Sayın abiler, ustalar! iş yerim E-5 yanında trakyaotocam fab. bazen çay molası için fab. dışarı çıktığımda gördüğüm manzarayı fotoğraflasam hayret edersiniz. şu çin mallarını alan arkadaşların çoğu kask takma alışkanlığı yok.
ewet kesinlikle bir eylem yapmak gerekiyor, ama eylem yaparkende birşeyleri bozmayalım, korna çalmak bence gürültü kirliliği, daha farklı bir şey geliştirmek gerekiyor,

Örneğin: trafik müdürlüğü ile temasa geçip birlikte hareket etmek gerekyor, eğer fikrim onay görürse, üye olan ve bu konuda görev alacak arkadaşlar arasında emniyet ile ortak bir çalışma yaparak istanbulun belli güzargahlarına dağılıp kask takmayan motorluları kamera ile tespit edip (tabi plakasını görüntüleyerek) görüntüleri emniyet müd. teslim ederek suç duyurusunda bulunabiliriz. Trafik müd. gerekeni yapacaktır zaten....

fragrance_chaplin' Alıntı:
en güzeli tek tek uyarmak değil topluca bişiler yapmak.
kasklı toplu sürüş veya pankart açmak gibi...
sokakta gördüğümüz motorların üzerine kask takmanın faydalarını anlatan basit el ilanları...
tek tek uyarmak çözüm değil.bir de küfür veya dayak yeme riski doğuyor zaten.

kesinlikle katılıyorum bundan 2 ay önce sinyal versene bea kardeşim dediğimde adam arabası ile üzerime çıkıyordu allahtan babam eski trafik müd.:queen:

Son düzenleme:
divingcenter' Alıntı:
Örneğin: trafik müdürlüğü ile temasa geçip birlikte hareket etmek gerekyor, eğer fikrim onay görürse, üye olan ve bu konuda görev alacak arkadaşlar arasında emniyet ile ortak bir çalışma yaparak istanbulun belli güzargahlarına dağılıp kask takmayan motorluları kamera ile tespit edip (tabi plakasını görüntüleyerek) görüntüleri emniyet müd. teslim ederek suç duyurusunda bulunabiliriz. Trafik müd. gerekeni yapacaktır zaten....

iyi de ceza yiyen kişi motordan iyice soğur. ceza ödeyeceğine bilgilendirici şeyler yapılmalı.

bence görüntülerle şahsı tehdit edelim. ceza mı vermek istersin yoksa o parayla kendine kask mı alıp takarsın diye :cherry:

ahmetist1181' Alıntı:
bırakın adamlar intihar etme haklarını kullansınlar karışmayın.

ya da çete kuralım 3 motorcu gezelim kasksız gorduklerimizin kafasını yere birkaç kere vuralım ve kasksız motordan düşmek bunun bin katı hasar verir diyelim.(saka tabiki şaka)

intihar hakkın olduğunu kim söyledi ki? bi intihar etmeye kalkış, polis olaya müdahale etsin bak bakalım :)

Bence Korna olayı iyi fikir. Kornaya basa basa kasksız motorcunun yanından geçersin gidersin. Çevre kirliliği olayına katılmıkyorum. İnsanlar bilinçlenip kask takacaklarsa sonunda gürültü kirliliği önemsiz. Haberlerde kasksız motorcu haberleri görmek istemiyorsak biz bilinçliler bilinçsizleri uyarmalıyız. Motorcu olmak çok ince bir çizgi bence. Ya kasksız bilinçsiz sadece gazlıyıp aralarda yardırmak yada her seyi kuralına göre yapıp bu olayın gerçek keyfini alarak yollarda süzülmek. Bu arkadaşlara yardım etmeliyiz.

E tabii şöyle bir durumda var kask takmak bireyle devlet arasındaki sorundur,sizi hiç bir şekilde ilgilendirmez.Katılmayabilirsiniz ama klakson gürültü kirliliği baz alınan araştırmalarda kirliliğe en çok katkıda bulunan etkenlerin başında gelir.Yardım etme fikri çok hoş;ama yapıcı değil.Kask takmamayı tercih edenleri boşu boşuna protesto ederken yaratacağınız kirliliği şahsen ben hoş karşılamayacağım;benim gibilerle trafikte karşılaştığınızda karşılıklı olarak birbirimizi rencide edebileceğimizi de unutmayalım.

motocycleboyreigns' Alıntı:
E tabii şöyle bir durumda var kask takmak bireyle devlet arasındaki sorundur,sizi hiç bir şekilde ilgilendirmez.Katılmayabilirsiniz ama klakson gürültü kirliliği baz alınan araştırmalarda kirliliğe en çok katkıda bulunan etkenlerin başında gelir.Yardım etme fikri çok hoş;ama yapıcı değil.Kask takmamayı tercih edenleri boşu boşuna protesto ederken yaratacağınız kirliliği şahsen ben hoş karşılamayacağım;benim gibilerle trafikte karşılaştığınızda karşılıklı olarak birbirimizi rencide edebileceğimizi de unutmayalım.
see you soon :p

zeda3000' Alıntı:
Antalyada gecen yaz bir hafta yapilan bir operasyon ile sehir icinde kasksiz gezen tum motorcularin motorlari baglandi ve ceza yedi. O korku o kadar etkili olduki bugun mopetli suruculer bile kask ile geziyor.Orda burda halen bir iki deli var ama polis cevirdiginde ehliyetten evel kasksiz oldugu icin hic acimadan cezayi yiyorlar. Bu uygulama Trafik polisinin ve basinin yapacagi ortak bir duyuru ile bence etkili olabilir.Bugun sehir ici kullanima uygun ucuz kasklar var ve o hizdaki kazalarda yere temesi engeleyecek gucte (Sahsen denedim:) ) Evinden cikarken nasil ayakkabisini giyor ise motora binerken de kaskini takacak bu insanlar.

işte kampanya, böyle olursa ancak caydırıcı olur ve kurala uyanlar artar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne halleri varsa görsünler, umrumda değil... ama toplu gezilerimizde aramıza girmesinler! Başlarına gelecek boktan bir olayla keyfimizi kaçırmasınlar. Ölecekseler bunu bizden uzakta, kendi başlarına yapsınlar.

ve de... dediklerinizden herhangi biri ya da hepsi yapılsın. Herkes uyarısını yapsın istediği üslupla. İsteyen kasksız birinin yüzüne tükürüklü kahkahalarla "lan oğlum ölecenlan" desin, isteyen en bilimsel açıklamalarla başına gelebilecekleri anlatsın.

Temenni: Türk motosikletlisi bilinçli olsun. Trafikte de, sosyal yaşamda da hakkettiği saygın noktaya ulaşsın.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Zaten,vergi, döviz, yakıt artışları sayesinde motosiklet kullanıcılarının, dolayısıyla kasksız motosiklet kullananlarında sayısı azalacak gibi görünmekte.

Al sana devlet destekli kampanya..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar