Kasko Hakkında Yardım (Pert İtiraz)

Arkadaşlar yoğun trafikte bir aracın arkasında beklerken arkadan gelen aracın çarpması sonucu motosikletimde hasar oluştu kusurlu arkadan çarpan araç olduğu için kaskosundan yararlanmak istedim motorumu servise götürdüm 1.270 YTL masraf çıkardılar şasede dahil içine Exper inceledikten sonra fiyat vere bilirim dedi telefon ettiğimde büyük ihtimalle perte çıkarıcaklar ve ikinci elini 1000 YLT nin altında bir para vericekler çünki exsper öyle dedi ip ucu olarak gerçi bugün belli olucak tamir ederlerse benim açımdan sorun yok ama pert verip 800-900 gibi bir para verirlerse ben bu paraya ruhsat masrafı dahil bir motor alamam 1500 verseler kabülüm vermiycekler ama yanında 3-4 hafta önce aldığım kappada pert benim motorum gerçekten çok temizdi bence satsaydım 1500 ederdi aşada resminide vericem şimdi sorum kaskonun pert teklifini kabul etmesem nasıl bir işlem yapa bilirim çünki bu bana haksızlık 1000 ytl verseler ben bu para ya motor alsam eminim aldığım motor bir sürü masraf açıcak bana ve ruhsat masrafı cebimden çıkıcak bu hesabın cezası bana kesiliyor hiç suçum olmamasına rağmen lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinicem expere itirazımı edicem ama pek anlamı oldunu sanmıyorum tabi motorumu tamiratını kabul ederlerse sorun yok çünki motorumu biliyorum çok temiz sorunsuz...

Formu yanlış yerde açtıysam nerde açmalıyım birde o konuda yardım ala bilirsem 1 saat sonra telde experle konuşucam en azından bir fikrim olsun itiraz etme hakkım varmı yokmu öğrene biliyim...

Son düzenleme:
Kasko Hakında Yardım Acil

Arkadaşlar yoğun trafikte bir aracın arkasında beklerken arkadan gelen aracın çarpması sonucu motosikletimde hasar oluştu kusurlu arkadan çarpan araç olduğu için kaskosundan yararlanmak istedim motorumu servise götürdüm 1.270 YTL masraf çıkardılar şasede dahil içine Exper inceledikten sonra fiyat vere bilirim dedi telefon ettiğimde büyük ihtimalle perte çıkarıcaklar ve ikinci elini 1000 YLT nin altında bir para vericekler çünki exsper öyle dedi ip ucu olarak gerçi bugün belli olucak tamir ederlerse benim açımdan sorun yok ama pert verip 800-900 gibi bir para verirlerse ben bu paraya ruhsat masrafı dahil bir motor alamam 1500 verseler kabülüm vermiycekler ama yanında 3-4 hafta önce aldığım kappada pert benim motorum gerçekten çok temizdi bence satsaydım 1500 ederdi aşada resminide vericem şimdi sorum kaskonun pert teklifini kabul etmesem nasıl bir işlem yapa bilirim çünki bu bana haksızlık 1000 ytl verseler ben bu para ya motor alsam eminim aldığım motor bir sürü masraf açıcak bana ve ruhsat masrafı cebimden çıkıcak bu hesabın cezası bana kesiliyor hiç suçum olmamasına rağmen lütfen yardımcı olabilirseniz çok sevinicem expere itirazımı edicem ama pek anlamı oldunu sanmıyorum tabi motorumu tamiratını kabul ederlerse sorun yok çünki motorumu biliyorum çok temiz sorunsuz...

Arkadaşlar experle 1 saat sonra görüşeceğim için en azından bir fikrim olsun diye bu bölümdede açtım sohbet bölümündede aynı forum var..

Perte ayırabilmesi için kasko şirketleri motor bedelinin %60-70 oranında hasar görmesi lazım. 1500 YTL lik motorda 1270 YTL masraf çıkarsa kesinlikle pert olur.

Ama sen aksesuarlarla beraber 1500 eder diyorsun.Sigorta şirketi aksesuarlara para ödemez.

1)sen şimdi pert olmaması için gereken bedel neyse eksperle konuş onu almaya kalk vede motorunu o halde satarsan ne kadar zararın olur onu değerlendir.(Tüm aksesuarları sökerek sigorta şirketine teslim et)

2)hiç bunlarla uğraşma ikinci el değerini al fark koyabilirsen yenisini veya 2.inci el bir tane al.

Şimdilik aklıma gelen ve aceleyle yapılmış bir yorum. Ama sonuçta az veya çok zararın olacak.

Çok zararım olacağı kesin kusur bende olmamasına rağmen ben motora 1400-1500 istiyorum kappa hariç yada motorumun tamir edilmesini exper 1000 YTL nin altında teklif ediyo tamam 800 YTL versin bende üstünü tamamlatıp gerekirse depo falan koltuk değiştirmem ben tamir ettiririm bu fikir geldi aklıma 1000 YTL leye emsali bir motor bulmak imkansız emsalini 1600 den aşağı bulamam 1000 YTL bulacağım motor başımı çok ağrıtır benim motorum çok iyiydi Bir fikri olan arkadaşlar varmı veya nereye itiraz edebileceğimi bilen çünki Sigorta şirketi ben nedersem odur tutumu içersinde hiç itiraz hakkım yokmuş gibi gerçekten yokmu ??

Perte ayırabilmesi için kasko şirketleri motor bedelinin %60-70 oranında hasar görmesi lazım. 1500 YTL lik motorda 1270 YTL masraf çıkarsa kesinlikle pert olur.

ne yazık ki bu çok talihsiz bir durum =( 1500 liraya satılan motorun sadece iki tekeri kullanılmaz hale gelse bile çıkacak masraf motor fiyatına geliyor zaten. bu aşırı pahalı parça fiyatlarıyla, ortalama bir kazada bile motorumuz pert sayılacaktır =( =( =(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar