Kasko hakkında ufak bir soru

Merhaba arkadaşlar, geçmişte tam ziyaya uğramış bir motosiklete kasko yaptırabilir miyim?

Ağır hasar olunca yapılmıyor diye biliyorum ama tam ziya konusunda emin olamadım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sigorta uzmanı değilim ama sigortacılıkta "gerçekleşmiş risk sigortalanamaz" diye bir kural var. Bu kural yüzünden daha önce pert olmuş (tam ziya'nın bilindik karşılığı bu değil mi?) bir motora kasko yapmayacaklardır diye düşünüyorum... Sigorta acentalarına sormanız lazım.

Motosikleti
Ns200
Pert otomobile bile kasko zor çıkıyor hatta acenteler yapmak istemiyor. Motosiklete kasko yapan firma da acente de az iken pert için kasko bulmak imkansıza yakın.

Bir otomobilde 18 adet hasar kaydı ve 2 adet pert kaydını kendim görmüştüm.
Yani araba 6-7 kere hasar almış,8. De pert olmuş,sonra 3-5 hasar daha almış sonra yine pert olmuş,sonra yine hasar kaydına devam...
Kendim okumuştum hasar kaydını...
Olabiliri var gibime geliyor...

Motosikleti
D400
Bir otomobilde 18 adet hasar kaydı ve 2 adet pert kaydını kendim görmüştüm.
Yani araba 6-7 kere hasar almış,8. De pert olmuş,sonra 3-5 hasar daha almış sonra yine pert olmuş,sonra yine hasar kaydına devam...
Kendim okumuştum hasar kaydını...
Olabiliri var gibime geliyor...

abi hepsi aynı sürücüde olduysa hatta yarısı bile aynı sürücüde olduysa o arkadaşın ehliyetine el koymak ya da ayaklarına taş bağlayıp denize atmak gerekiyor

motorsiklet kaskosu için çok yüksek meblağlar isteniyor.geçen sene 7000 tl çıkmıştı benim motora.
hele birde sıkıntılı bir durumu varsa daha fazla bile isterler.

Motosikleti
Yok
motorsiklet kaskosu için çok yüksek meblağlar isteniyor.geçen sene 7000 tl çıkmıştı benim motora.
hele birde sıkıntılı bir durumu varsa daha fazla bile isterler.

Farkli firmalara bakin, 2500-5000 araligindaydi benim baktigim. Bazi firmalar yapmak istemedigi icin yuksek fiyat cikariyor.

Quick Sigorta'ya bakabilirsiniz.

abi hepsi aynı sürücüde olduysa hatta yarısı bile aynı sürücüde olduysa o arkadaşın ehliyetine el koymak ya da ayaklarına taş bağlayıp denize atmak gerekiyor

Ya da kutsal bir kişi olduğunu kabul etmek lazım. 2'si pert 18 kazadan canlı çıkmak her yiğidin harcı değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar