Konuyla ilgili Ayşe Şule Bilgiç'in yazısından alıntıdır.
Alıntı:
Bir de şu çenesi açılan kasklar durumu var ki bunlar için söyleyeceklerim tamamen kişisel tercih ve yorumdur.
Ben çenesi açılan kask kullanmam, kullananı da sevmem!! Yok yok ikinci kısmı şaka elbette. Kullanana saygı duymakla beraber, özellikle motora yeni başlayacak arkadaşların kendilerini kapalı kaska alıştırmalarını tavsiye ederim.
Çünkü kullanan herkes çenesi açılan kaskların çok rahat olduğunu, trafikte sıkışınca filan açtıklarını, biriyle konuşurken kaskı çıkarmaya gerek kalmadığını filan söylüyorlar. Yani açık kask rahat bir şey kabul.
Ama bir kaskın birinci fonksiyonu rahatlığı değil ki... Ne demiştik koruyuculuk. Açıkçası kim ne derse desim ben bu kaskların, darbe anında özellikle hareketli parçalarının kapalı kasklar kadar koruyucu olduğunu düşünmüyorum.
Kaldı ki bazı modeller, darbede çeneyi korumaz diye belirtiyor kitapçıklarında... Çenesi açılan kaskların bir diğer olumsuzluğu ise hareketli parçası çok olduğu için, özellikle uzun yolda, işkence boyutunda kafanızı şişiren ses yapması. Yine de tercih yüce motorcunundur...