Kaskınızı her zaman kullanıyor musunuz?

Kaskınızı her zaman kullanır mısınız?

• Evet,onsuz motorumun üstüne oturmam.

Oy: 98 85.2%
  • Evet, ama sadece yasal zorunluluk olduğu için

Oy: 4 3.5%
  • Hayır, her zaman değil. Nereye ve nasıl gittiğime bağlı olarak değişir.

Oy: 10 8.7%
  • Hayır, kask olayı bana göre değil. Zorunlu kalırsam nazi kaskı ile idare ederim.

Oy: 3 2.6%

• Kullanılan toplam oy
    115
Bakkala bile gideceksem kask takarım. Mesela daha önce de eldiven kullanmıyordum. Ulan diyordum nasıl alışacağım bunlara. Şimdi eldivensiz de süremiyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Araba içinde kimler emniyet kemeri kullanmıyor onu merak ettim şimdi :)

Arabayı park etmek için bile binsem refleks olarak önce emniyet kemerimi takıyorum. Takmadığım zaman arabanın içerisindeki herhangi bir cisim gibi hissediyorum kendimi. Mesela çuval.

tatile gittiğimde scooter kiralamıştım bir haftalığına. kız arkadaşıma da bana da tas gibi olan harleyci kasklarından verdiler, eldiven mont zaten yok biliyosunuzdur. öyle bi alışmışım ki tam takım olmaya yakında yamaha bayisi vardı gittim ucuzundan yarım parmak eldiven aldım en azından onu takayım da çıplak gibi hissetmiyim diye, tribe girdim süremiyodum.

Motosikleti
Ns200 15"
Arabayı park etmek için bile binsem refleks olarak önce emniyet kemerimi takıyorum. Takmadığım zaman arabanın içerisindeki herhangi bir cisim gibi hissediyorum kendimi. Mesela çuval.

Bu nasıl bir hisse aynısını bende yaşıyorum, araba ile giderken herkese emniyet kemerini taktırırım. Nasıl bir şeyse arkada emniyet kemeri takmanın öne göre daha önemsiz olduğunu düşünüyorlar, halbuki ortada oturan kemer takmazsa kaza anında ön cama doğru savrulur, yanlarda oturanlar ise koltuklara çarpacağı için koltuklar onlara duvar etkisi yapacaktır ve öndeki oturan kişininde sıkışmasına sebep verecektir.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bu nasıl bir hisse aynısını bende yaşıyorum, araba ile giderken herkese emniyet kemerini taktırırım. Nasıl bir şeyse arkada emniyet kemeri takmanın öne göre daha önemsiz olduğunu düşünüyorlar, halbuki ortada oturan kemer takmazsa kaza anında ön cama doğru savrulur, yanlarda oturanlar ise koltuklara çarpacağı için koltuklar onlara duvar etkisi yapacaktır ve öndeki oturan kişininde sıkışmasına sebep verecektir.

Ben de arabada arkada oturanlar bile emniyet kemeri takmazlarsa arabayı hareket ettirmiyorum bile.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Daha önce 60km/s civarı bir hızla kaza yaptık. Arkada oturan ön koltuğu kırdı ve koltuk ön göğse dayandı. Eğer önde oturan birisi olsa onun için de büyük sıkıntı olurdu. Neyse ki kimsede ciddi bir yaralanma olmadı ama o günden sonra kesinlikle emniyet kemeri takmadan yola çıkmadım. Arkada otursam da takarım, önde otursam da. Hatta emniyet kemerleri güvenli gelmediği için otobüs yolculuğundan da kaçınıyorum.

Ekipman ne olursa olsun bence uzun/kısa mesafe sıcak soğuk fark etmeksizin her zaman kullanılmalıdır.Ortalama bir süratte giderken yolda uçan sinek/böcek/arı neyse kaskın vizöründe öyle bi patladıki önümü göremez oldum o şiddette gözüme gelmiş olsaydı yaşayacağım durumu tahmin bile etmek istemiyorum. Tehlikenin ne zaman geleceği belli olmaz 5 dakikalık yol dersin adam seni çiğner gider durduk yere canından olursun

Kask ne ki, dizlik ve bot olmadan sokaktan çıkmıyorum. Çıplak gibi hissediyorum tribe giriyorum. Ağustos sıcağında dizlik keyfi.

Motosiklete ilk bindiğim zamanlarda 2007 yılı olması lazim CBR125R vardi bende. Evden çıktım bakkala gidicem arkadaş kask tak dedi. Bende gerek yok çok yakın dedim. Evden çıktım köşeyi döndüm yerde kum varmış dönerken ani bir ön fren yaptım ve düştüm. Sonra asla kasksiz üstüne oturmadım

kask çok önemli ama hayatta koca bir kimsesize dönüştükten sonra yarım kask mı alsam düşüncesi sardı içimi. düşsem kaybedeceğim tek şey ya canım ya da param ikisinin de değeri önemi kalmadı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
kask çok önemli ama hayatta koca bir kimsesize dönüştükten sonra yarım kask mı alsam düşüncesi sardı içimi. düşsem kaybedeceğim tek şey ya canım ya da param ikisinin de değeri önemi kalmadı.

Hayatta her zaman mucizeler olur, salma kendini.

Motosikleti
Honda Forza 250
Bende klostrofobi var birde gözlük takıyorum hem kask hemde gözlük takınca ölüyorum sanıyorum kask sürekli motorumda ama kafam da değil, :( belkide motoru sevmemim sebebi de budur araba gibi kapalı kutuda hissettirmiyordur,

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kask sadece kaza yapınca veya düşünce koruyan bir ekipman gibi algılanıyor...

Kask olmadan sürüş yaparken gözünüze, burnunuza, ağzınıza sinek, arı ve hatta kuş çarpma ihtimali bile var. Öndeki aracın taş atma ihtimali var. Gözünüze toz veya yoldan kalkan hafif çöplerin kaçma ihtimali var. Var da var...

Yaz aylarında özellikle kask olmadan sadece güneş gözlüğü ile sürenleri görüyorum. Büyük tehlike. Gerçi adamın ayağında parmak arası terlik var, gözlüğü mü dert ediyorsun diyebilirsiniz :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Evden cıkarken unutmazsam alıyorum yanıma, yoksa püfür püfür rüzgar, misss ..

Motosikleti
(yok)
Değişiyor kimi zaman takma ihtiyacı hissederken kimi zaman ise insanın salla boşver diyesi geliyor ama gerçek şu ki o kask bizi bi kafa travması veya ölümden koruyan gerekli ve her zaman takılması gereken bir araç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar