Kaskınız DOT Onaylı Mı?

[IMGL]http://img24.imageshack.us/img24/6417/20090213003632online2mijf3.jpg[/IMGL]
Amerikan MIC (Motorcycle Industry Council - Motosiklet Endüstrisi Kurulu) bir websitesi projesini hayata geçirerek listelerinde yer alan kaskların DOT uygunluklarını yayınlamaya başladı.

Daha evvel sizlere kask güvenlik değerlendirmeleri ve derecelendirmeleri alanında hizmet veren ve sürücülerin kask seçimlerini kolaylaştırmayı hedefleyen SHARP (the Safety Helmet Assessment and Rating Programme) hakkında bilgi vermiştik.

Henüz SHARP sitesi kadar geniş bir veritabanına ve marka model çeşitliliğine sahip olmasada HelmetCheck.org sitesinden kaskların DOT onay durumunu görebiliyorsunuz.

Not: Kasklar için belirli standartlar vardır. Bunlar ECE (AB), D.O.T. (ABD), TUV, BSI (Britanya) gibi standartlar, bunlardan ön planda olan standartlar ECE ve DOT standartlarıdır. ABD ‘de satılan her kask DOT standartlarını karşılamalıdır, Avrupa ‘da ECE 22-05 standardı 50 den fazla ülkede kabul edilir, Britanya ‘da BSI 6658 Type A standardı vardır. Kaskınızın hangi standartı karşıladığını kaskınızın üzerinde ki etiketten anlayabilirsiniz.

Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerika güvenlik standartları Avrupa'dan üstün mü? Otomobil için tam tersidir de:silent:

Schuberth S1 modelini merak ettim bende oda listede yok...Malum testlerde 1. olduğu halde sharp sitesinde sadece iki yıldız alabilmişti...Test sonuçları nasıl bu kadar farklı çıkıyor acaba :' ???

aynı sharp testinde lazer e 5 yıldız vermisler lz6quasar..gittim ilk baslangıc die bi heves aldım böyle berbat bişey olamaz..
schubert kullanıorm bi aydır..siyah vizörünüde getirttim 5 yıldız üzerinden 15 diorm..tavsiye edilir..

Amerikan DOT testi bildiğim kadarıyla avrupa testlerinden değer olarak çok altında.

Cok ilginc , cunku LS2 kasklarinin resmi sitesinde DOT onayininda bulundugu belirtiliyor ama bu sitede yok.

ben bu testlerın guvenırlıgıne cok ınanmıorum cunku hıc bırı bırbırını tutmuo...ıyı olan kask ıyıdır bırınde ıyı bırınde cok kotu cıkamaz bole bısıye ımkan yok

Yahu adamlar gitsinlerde once kask takmayi yasal zorunluluk haline getirsinler sonra dusunsunler kasklara puan vermeyi :cherry:Bilmeyen arkadaslar icin soyliyim amerikada kask takmak yasal olarak mecbur degil...

Arkadaşlar test sonuçlarının farklı, tutarsız ve bu yüzden güvenilmez olduğunu söylemişsiniz.İşin aslı bu testlerdeki kriterler farklı.

Sharp için konuşayım.Sharp bir kaskın vizörünün buğu yapıp yapmayacağına, süngerlerinin çıkarılıp yıkanabileceğine veya ne kadar rahat olduklarına bakmaz.Test kriterleri bunlar değildir.Test kriterleri darbe esnasında kaskın içindeki kafaya darbe enerjisinin ne kadarını aktaracağıdır ve gayet ciddi, bilimsel darbe testlerine tabi tutuluyor kasklar.

Yukarda verilen örneklerden de bahsedeyim.Schubert S2 iyi, Lazer LZ6'da kötü kask demiş arkadaş.Evet Schubert kalitesinden dolayı çok daha kullanışlı bir kasktır LZ6'ya kıyasla doğru.Bu yüzden de kullanıcı yorumları çok iyidir.Ama üstteki paragrafta da bahsettiğim gibi Sharp testinde verilen yıldız puanları kaskın ne kadar kullanışlığı olduğunun değil, bir darbe esnasında sizi ne kadar koruyacağının ölçütüdür.

Bende zaten sadece darbe testi açısından değerlendirdim ikisinide...Schuberth s1 motorrad darbe testlerinde 1. değilmiydi ???Sharp testlerinde 2 yıldız almış...
Sharp testinde s1 pro test edilmiş ama s1 ile aralarında bu kadar fark olacağını sanmıyorum...

ben nitro n250vx kullanıyorum bende bi onay var ama sanırım o dedigin onay =)

Valla benımkıne kendı Sıtesınden baktım

Lazer Vertigo Stroke
Calotte
Technopolymer injected
Aerodynamic form
XS - XL (XXS + XXL for some items)
Sécurité
Automatic Quick release buckle
Prepared for anti-fog Pinlock lens
Scratch resistant visor
Intérieur/Confort/Finition
Double ventilation chin/top
Removable pads
Quick releasevisor system
Removable breath deflector and chin curtain
Large range of visors

ECE 22.05 – DOT – AS 1968

Sanırım Tüm Sertıfıkaları Karsılıyor...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bendeki tuhaf bir kask, motor alırken sahibi hediye etti sağolsun, kendi hiç takmamış beden XXL kask DOT mu belli değil ama beni uzaylı gösterdiği doğru.
Kafam 57 cm(M beden) Güvenlik testini geçemez kanımca.
Umarım yararlı oldum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar