kaskın rengini değiştirebilirmiyim??

merhaba arkdaslar.kaskımın rengi motoruma uymuyor (varsın olsun uymasın kafanı korusun yeter diyebilirsiniz ama gorsel güzellikte onemli be:))onun içinde rengini değiştirmek istiyorum.oyle resimli can canlı bişi değil sadece 3 renkten olusan basit bişi..yapabilirmiyim diye sorucaktım boyle bişi mumkunmu??konuyu bi kac arkdasa danıstım tabelacılarda reklamcılarda yapabilirsin dediler ama onlarda pek emin değilklerdi.

Ben kaskımı sanayide boya kaportacıya götürdüm ve boyattım.Rengini maviden siyaha döndürdüm.Sanayideki oto boyacılar bu işi güzel yapıyor.Boyanın içinede biraz sedef karıştırdı.Kask süper oldu sıfır gibi.
Ama 3 rengi nasıl yaparlar bilmiyorum sorman lazım.
saygılar.

cıvıltılı renkler yaşamımızdan çıkmış,....

Kask üreticilerinin sayfalarını incelersen en karal kaskın bile 3 yıl raf ömrü olduğuınu söylüyorlar.Bırak boyatmayı üzerine yapıştırdığınız stickerlerin
yapıştırıcısının alttaki malzemeye olumsuz etkilerini devamlı izah ediyorlar.
Aslında uzaktan en görünen bölüm olan kaskımızın seçiminde zor görülen
değil de cırlak florasan renklerin tercih edilmesi kendi hayati güvenliğimiz
için vazgeçilmez olmalı.
Ama millet ağırabi görünme sevdasıyla nerede asfalt rengi yada zor algılanan
renklere yöneliyor,zaten bu tür toprak grubu renkler nedense ulusça giyimi-mize de yansımış ,sanki hayata küsmüşüz.

Kask üreticilerinin sayfalarını incelersen en karal kaskın bile 3 yıl raf ömrü olduğuınu söylüyorlar.Bırak boyatmayı üzerine yapıştırdığınız stickerlerin
yapıştırıcısının alttaki malzemeye olumsuz etkilerini devamlı izah ediyorlar.
Aslında uzaktan en görünen bölüm olan kaskımızın seçiminde zor görülen
değil de cırlak florasan renklerin tercih edilmesi kendi hayati güvenliğimiz
için vazgeçilmez olmalı.
Ama millet ağırabi görünme sevdasıyla nerede asfalt rengi yada zor algılanan
renklere yöneliyor,zaten bu tür toprak grubu renkler nedense ulusça giyimi-mize de yansımış ,sanki hayata küsmüşüz.

::biggrinn::biggrinn::biggrinn::biggrinn::biggrinn::biggrinn

Teşekkürler dostum, tam üstüne bastın...
Görmek kadar Görünmek önemli.

navigatör nickli arkadaşımız çok doğru söylemiş. bunun üstüne hala yaptırmak istiyorsan oto boyacıları istediğin her türlü sistemi çıkarabilir ancak uğraş fazla olduğundan işçilik fazla tutabilir. bunun yerine yeni bir kask almak daha mantıklı ancak yinede sen bilirsin.

Akrilik sprey boya işini görecektir. Duck marka var praktikerde. Birde maskeleme bandı alacaksın. Önce en açık renkle tamamını boya. Daha sonra boya tamamen kuruyunca (ne kadar zamanda kuruduğu kutuda yazar) maskeleme bandı ile desenin kenarlarında boyanmıyacak yerleri kapat. Koyu tonlu boya ile desenli kısmı boya. Aynı işlemi kullanacağın en koyu renk için tekrarla. Koyu rengi alta atarsan açık renkle kapatamazsın 2-3 kat boya yapman gerekir. Buda maske bandının kenarında kalınlık yapar. Maske bandını ise 2. kat boyayı atabileceğin zaman geldiğinde sökmelisin(kutuda 2.kat boya zamanıda yazar) Geç sökersen boyayı zedeleyebilir. Yinede renkler arasında boya seviyesinde kalınlık farkları olduysa ve bu seni rahatsız ediyorsa sıfır numara su zımparasıyla kaskı zımparalayıp daha sonra isteğe göre parlak yada mat cila ile bitirebilirsin.
Kaskı boyarsan malzemeye zarar verir demişler. Bu kaskın üreticileri boyayı NASA dan mı getirtiyolar? Akrilik boya ile boyarsan bir zararı olmaz ancak selülozik boya zarar verebilir içindeki solventler nedeniyle. Akrilik boya su bazlıdır zarar vermez.

GKN

air brush çok ii olur ama
bi kask parası verirsin..:cat:
boya satan yerlerden istediğin renkleri sprey içine yaptır
mutlaka akrelikten yaptır
istediğin gibi boya
şeffaf bantlardan şekiller keserek üstüne boyarsan farklı renklerde şekiller koyabilrisin kaskının üstüne
cilayı unutma, ister parlak ister mat..

Bende denemiştimde akrilik boya ile yapılacagını sonradan ögrendim normal sprey boyalarla yapma sakın kaskın rezil olur:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar