Kaskın korumasını yeterli bulmayan AGV K1S kullanıcısı

Termoplastik kasklarda marka ne kadar fark edecek ki zaten sonuçta plastik, agv özelinde birşey degil. Ls2 Stream 2 ve hjc c70n kullanmış biri olarak hiçbir koruma farkı göremedim ikisi de aynı malzeme. Kadın nasıl bir kaza yapmış onu görsek daha iyi yorumlayabiliriz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aplamın aldığı darbelere bakarak yalan söylediği kanısına vardım..
Suratı o hale gelen kişide kaskta herhangi bir kırık çatlak yok..Vizörde çizik kaskın herhangi bir yerinde darbe emaresi yok...
Acaba kask kolundamıydı kaza esnasında ilk bunu düşündüm...
Ya da eniştemin eli ağırmış diyip geçiyorum :)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zaten kask tarafı zarar vermiş arkadaşa :ROFLMAO:

Motosikleti
RKS 125S
Dandik termoplastik kask işte ne darbe emebilir ne de yüksek hızlı kaza anında bütünlüğünü koruyabilir. Bir de acayip bir fiyatı var, bu agv k1s'den daha düşük fiyata ls2 stream 2, mt thunder 3, scorpion 491 gibi gayet kaliteli polikarbon kasklar var. Agv k1s almanın 1 tane bile mantıklı açıklaması yok.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Dandik termoplastik kask işte ne darbe emebilir ne de yüksek hızlı kaza anında bütünlüğünü koruyabilir. Bir de acayip bir fiyatı var, bu agv k1s'den daha düşük fiyata ls2 stream 2, mt thunder 3, scorpion 491 gibi gayet kaliteli polikarbon kasklar var. Agv k1s almanın 1 tane bile mantıklı açıklaması yok.
termoplastik de bir polikarbon türüdür milletin pazarlamasını yiyorsunuz gelip bi de bize satmaya çalışıyorsunuz bilmiyorsanız yazmayıverin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amma malzemebilimci varmış forumda valla 🤣 💦
ya hiç bi bok bildikleri yok sağdan soldan duyduklarını satıyorlar işte yiyenler var onlar da başkalarına satıyor işte nolsun :ROFLMAO:

Motosikleti
RKS 125S
termoplastik de bir polikarbon türüdür milletin pazarlamasını yiyorsunuz gelip bi de bize satmaya çalışıyorsunuz bilmiyorsanız yazmayıverin

ya hiç bi bok bildikleri yok sağdan soldan duyduklarını satıyorlar işte yiyenler var onlar da başkalarına satıyor işte nolsun :ROFLMAO:
Tamam termoplastik demeyelim de ABS diyelim o zaman. Polikarbonatta darbe direnci ABS'den daha yüksektir ikisi aynı termoplastik değil. Çevik kuvvet polislerinin kalkanları polikarbonattan yapılır mesela.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Tamam termoplastik demeyelim de ABS diyelim o zaman. Polikarbonatta darbe direnci ABS'den daha yüksektir ikisi aynı termoplastik değil. Çevik kuvvet polislerinin kalkanları polikarbonattan yapılır mesela.
sen de bilmiyorsun ben de bilmiyorum millete sağdan soldan duyduklarımızı satmayalım bilen adamlar bu kasklara sertifika vermiş demek ki hepsi belli standartın üstünde güvenli

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu konu forumda video ilk çıktığı zaman konuşuldu. Burada kaskın kafasına büyük geldiği çok belli olan fotoğraflar atıldı. O konuyu bulursan fotoğrafları da görürsün. Kız kendi hesabından hepsini silmiş. Girip baktım hiç biri yok.

Motosikleti
Arora kasırga
Termo esasen kauçuktur ve kauçuk ağacından sağılarak üretime hazırlanır.
Termoplastik ise bu kauçuğun PVC (yani sert plastik) ile karışımıdır.
Lastiklerdeki yazlık/kışlık farkı da bu kauçuk oranıyla alakalıdır.
Bazı videolarda kaskın üzerinden araç geçince kırılmama sebebi de yine kauçuk oranı sebepli.
Evet,kaskın hem dışı hem iç yapısı çok önemli.
Burada marka elbette bir faktör ancak tek faktör değil.
Bilinçli bir kullanici olarak kaskınızın iç yapısı,pedleri,dış malzemesi gibi Süper üçlü kombinasyonuna önem vermeniz bu tip kazalarda koruyuculuk sağlar.
Kask çok harika görünebilir,fiyat/performans ürünü de olabilir lakin kaliplamadaki enjeksiyon hatası yüzünden hatta ve hatta enjeksiyon çıkışı çapağı alınmamış veya düzgün temizlenmemiş bir kask yüzünden yaralanabilirsiniz.
Daha önce enjeksiyon işi yapmiş ya da yapılırken görmüş olanlar ne demek istediğimi anlar.
Kaskınızın markası her ne olursa olsun ped altını kontrol edin.
Ped için kullanılan malzemeye dikkat edin.
Kask dolgu katmanının da koruyuculuk sağlayacağından emin olun.
Kazasız sürüşler..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

termoplastik dedikleri işte ısıtıp kalıpta şekil verilen plastiklerin genel adı. polikarbon da pet de hepsi termoplastik.
kaliteyi etkilemz ki, sonuçta ECE gibi sertifikaları alabildiyse tamamdır. fiber, karbon vb. kasklarda bu malzemelerin ekstra dayanıklılık ve hafifliğini kullanıyorlar, yani fiber ya da karbon elyan kompozit malzeme kullanınca illa ki daha sağlam olacak değil, aynı sağlamlığı sağlamak için daha hafif olacak konfor artacak diye anlamak lazım.

Ben Nolan N87 termiplastik kask ile kaza yaptım, kafam ön kısımdan yere vurdu yüz üstü sürüklenmişim, kask görevini yapmış ki buradayım, kask kafama tam oturuyordu, kafamda hiç hasar almadım.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sizi darbeden koruyan kısım kafa şeklinize tam oturan iç kaplamalar. Dış kabuk kırılsa da bunları bir arada tutmaya yarayan ve sürtünmede kaymayı sağlayan taraftır. Ayrılmamalı ve kaymalı görevi bu. Ha karbon olmuş, ha termoplastik vazifesini yaptığı sürece sıkıntı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar