Kaskın faydası

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir saat önce iş yerimden çıkıp evime gitmek için yola çıktım.Arkadan yaklaşan bir araç gördüm ve kendisine beni geçmesi için yol verdim.
Ama gelin görün ki, teknik olarak adı kaza olan,ama kasten yapılan bir şekilde arkadan çarptı.Carpmanin etkisi ile yol kenarındaki elektrik direğine suratımı çarptım.Kaskim çene kısmından kırıldı.Chopper olan motosikletimin farları,sinyal,ön amortisör,arka amortisör sanırım patladı.
Tabi ki şahıs durmadı,hiz kesmeden kaçtı.Malum kaza Tekirdağ/ergene/marmaricik mevkiinde oldu.
Yani arkadaşlar koruyucu ekipman önemli.Eger kaskım olmasaydı,suratimi o direkten zor kazırlardı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kaza yapıp olay mahallini terkeden şahısların caydırıcı cezalara çarptırılması gerek. 6 ay hapis hiç fena bir ceza olmazdı kanımca (ölümlü ve yaralılarda bu süre arttırılsa mesela). Neyse çok geçmiş olsun bir şeyiniz yok ya gerisi teferruat.

Peşini bırakma. Heryer kamera.Market, tekel, berber, mutlaka biyerlere poz vermiştir. Plakayıda aldıysan uğraş. Tekrar geçmiş olsun.

Sanırım kameranız yoktu. Bu tür durumları son zamanlarda sık sık görüyorum çin malı 200 liraya dışarıdan getirtilen aksiyon kameraları var. En azından bunu da olmazsa olmaz ekipmanlarınız arasına eklemelisiniz diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun umarım birşeyiniz yoktur.

Ben de geçen hafta afyona giderken böyle bi araba(Transit Connect) peşime takıldı önce gaz açtım biraz, sonra normal hıza dönünce mesafe kapandı. Huzursuz oldum sol şeride geçtim yavaşladım öyle yol verdim. Kötü bi niyeti yoktu muhtemelen ama rahat edemedim öyle. Koskoca Tır'a aynı yöntemle köy yolunda yol vermişliğim vardır, motorum 100'lüktü 70'le falan gidiyodum yol verdim iyi oldu Tır da korna çalarak teşekkür etti.

çok geçmiş olsun, kaskın önemini dün seyir halindeyken sanırım önümdeki kamyonda gelen baş parmaam büyüklüğünde bir taş tam kaskın camına geldi çaaat sesten tırstım o derece hızlı geldi kask olmasaydi kurşun gibi kafama saplanırdı herhalde KASK kullanın

Kaskın önemi anlatmakla bitmez zaten, Motosiklet dediğinde akla gelen ilk şey kask.
Çok geçmiş olsun hocam, size çarpanın cocuguda inşallah motor tutkunu olur...

Hepinize teşekkür ediyorum.Aracin plakasını almak için çevre kameralarını inceliyorum.Bolgede bulunan bir mobese kamerası var,ama çalışmıyor.
Yol güzergahı üzerinde bir çok iş yeri kamerası tespit ettim.Hepsini incelicem.
Motosiklete baktım gündüz gözü ile,pek bir hasar yok gibi.Far ve sis farları pert,km gösterge paneli bağlantı vidaları kırılmış.Direksiyon biraz yamuk ve gevşemiş.Yeni aldığım benzin deposu,yan kapaklar maalesef hasarlı.Hepi topu en fazla 300-500 tl arasında bir masraf var,ama benim zoruma giden masraflar değil,şahsin bırakıp kaçması.
Kask öyle çok kaliteli değil.En fazla piyasada 150 tl falan,ama gerçekten o bile cok ise yaradı.Eger olmasaydı kesinlikle ilk darbeyi alan çenem kırılır,yuzumun çeşitli yerlerinde büyük hasar olurdu.
Kamera konusuda ne zamandır aklımda,gercekten işe yaracak bir ekipman.
Allah kimsenin başına vermesin.

Cidden kask gibisi yok. Geçen sene motordan düştüm tır savurdu çakıldım yere kafa gidiyordu kask olmasaydı. Sizde takın arkadaşlar. Kardeş sana da geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Özellikle ıssız yollarda arkada araba bırakmamak gerekir. Size çarpmamasını garantiye alacak şekilde çekin kenara. Gönderin. Çünkü eğer yol ıssız, sürücü de psikopat ise size zarar verebilir. İnşallah o iki ayaklı canlının kim olduğunu bulur yakasına yapışırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar