Kaskın çene tarafından hava almasını önlemek?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar kaskımın alt tarafından aşırı derecede hava giriyor ve ağzım donuyor. Acaba ne yapmam gerek? Kafama boyunluk takıcam fakat kask dar olduğu için hem boyunluk takıp hem kask giyemiyorum.

Daha iyi anlayabilmeniz için paintten detaylı olarak gösterdim.

Bundan kullanmiyormusun?

images

Forumdan Uzaklaştırıldı
Teşekkürler ikisinide deneyeceğim. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kaskın dar da olsa çene ile kask arasında en az 1 cm olur zaten. Benim de çok dar kask fakat boyunluk sorun yaratmıyor. Çenem dişlerim donuyor valla zor durum. Termal bufftan başka çözüm pek sanmam.

Dalış başlığı

http://www.decathlon.com.tr/modular-4mm-dal-bal-id_8022993.html

Benim kask biraz büyüktü boyunluk üzerine bu başlıktan takıyorum hem kulaklık vazifesi görüyor, gürültüyü azaltıyor, yalnız bunla boyunluk takmak gerekiyor ince bitane var ağzıma çekiyorum onu yinede, malumunuz tüplü dalışta ağız açık olmalı o yüzden ağzı koruyamıyor bu ürün ama soğuktan harika koruyor ve o çeneden giren rüzgar buğulanmayıda önlüyor. Üşümemek adına çok iyi oldu bunu almam. Hava 3 dereceyken deneme şansım oldu ve sadece ellerim üşüdü oda yazlık eldivenlerden! :flower:

Termal balaklava kullan,sıcak tutması içinde rüzgarı kesmen gerekli
Bunun içinde neopren balaklava al,ama dediğin gibi kaskla birlikte giyilmiyor

Ben şöyle bir çözüm buldum kulak memesinden yukarı olan kısmı,yani kask içinde kalan kısmını makasla kestim
Bunu terlam balaklavanın üzerine geçiriyorum
En tesirli soğuklarda bile sıcacık

Termal balaklava kullan,sıcak tutması içinde rüzgarı kesmen gerekli
Bunun içinde neopren balaklava al,ama dediğin gibi kaskla birlikte giyilmiyor

Ben şöyle bir çözüm buldum kulak memesinden yukarı olan kısmı,yani kask içinde kalan kısmını makasla kestim
Bunu terlam balaklavanın üzerine geçiriyorum
En tesirli soğuklarda bile sıcacık

Motorcu yaraticidir :)

balaklava şart değil buff bandana veya boyunluk da olur. ağzınıza kadar çekip kaskı giyin. boyundan kurtarırsınız.

Üç adet boyunluğu üst üste giydiğim oldu bağzı gezilerde,gözenekli oluşundan içeri soğuk giriyor
En üst katman olarak rüzgar ve yağmur geçirmeyen bir yalıtım şart,decathlondan kayakçı bufu bile satın aldım ama motorda işe yaramıyor

İki kaskım var. Shubert S1 Pro'da çene altını kapatan kadife gibi bir parça var. Onu kullandığım zaman başka bir donanıma gerek kalmıyor. HJC çeneden açılır kaskı kullanırken kışın Motomax'tan aldığım Termoform marka kar başlığına benzer bir ürün kullanıyordum. Şimdilerde iki Buff kullanıyorum. Birincisini boynuma takıp üst kısmını burun altıma akadan da başımın arkasına kadar çekiyorum. Diğerini de ön kısımda alnıma, arka kısımda ilkinin üstünü örtecek şekilde kullanıyorum. Fazlasıyla yetiyor. Aslında bu işlemi tek Buff'la da yapabilirim fakat çıkarınca saçlarım bayaa bir komik kaldığı ve dzelmediği için iki Buff daha iyi oluyor.

Balaklava + basit ince bir atkı ile fırın gibi oluyor.Boyundan içeri bir gram rüzgar girmiyor. 👍🏻

LgJ5jz.jpg

dostum aradıgın ürün bu.ben o çeneden giren rüzgarı hep kaskın havalandırma kısımlarından girer sanırdım, o yüzden kaskın içinden dışından bütün havalandırma deliklerini kat kat bantlardım genede girerdi rüzgar.:)) sonradan öğrendim çene kısmından giren rüzgarı terzide bu şekilde yaptırdım, bütün bantları da söktüm gram rüzgar yok şimdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar