kaskımı boyadım :)

geçen gün rahat battı, kaskımı motorumun renklerine boyadım, çizilmelere karşı da vernik attım. fikirlerinizi alayım :)

p50p.jpg

86dm.jpg

6lnv.jpg

6o6n.jpg

valla elıne saglık super olmus ....nası yaptıgını soracam ınsallah sende anlatırsın bu kardesını kırmayıp..

geçen gün rahat battı, kaskımı motorumun renklerine boyadım, çizilmelere karşı da vernik attım. fikirlerinizi alayım :)

http://imageshack.us/a/img716/3681/p50p.jpg
http://imageshack.us/a/img15/6227/86dm.jpg
http://imageshack.us/a/img11/6439/6lnv.jpg
http://imageshack.us/a/img585/83/6o6n.jpg

hocam kask çok güzel olmuş kaskı sprey boyaylamı boyadın yoksa oto boyacısında falanmı, bendede böyle bi kask var her tarafı cizik içinde belkı bende boyarım :)

emek güzel ama o kask koruyacak mı sizi Allah korusun bir kaza esnasında?

emeğine sağlık.... kullanılan malzeme ve uygulama şeklini de yazsan daha bi güzel olurdu..

arkadaş yapayım diyorum, üşeniyorum. illa yaptıracaksınız sonunda!..

Güzel olmuş, elinize sağlık

Kask boyamak için Kullanmamız gereken boya ekipmanlarıda yazsaydınız keşke bende bir kasım var boyamayı düşünüyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum anlatabilirmisiniz teşekkürler emeğinize sağlık

emeğine sağlık.... kullanılan malzeme ve uygulama şeklini de yazsan daha bi güzel olurdu..

kullanılan malzemeleri özellikle yazmadım. çünkü yat boyaları kullandım hep. piyasada çok pahalı olan boyalar. elde vardı onları kullandım. ama sprey boya da kullanılabilir. sadece kalite biraz daha dusuk olur.

uygulama seklı ise normal boyalara gore çok karmaşık. ama temel prensip aynı. önce hafif zımpara, sonra 1 kat boya, sonra yine zımpara, sonra 2. kat boya. en sonda farklı renkler de kullanmak istiyorsanız. kalan yerleri kapatıp tekrar zımpara + boya. bu şekilde gidiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------

arkadaş yapayım diyorum, üşeniyorum. illa yaptıracaksınız sonunda!..

Güzel olmuş, elinize sağlık

yapın yapın iyidir :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:10 ----------

Kask boyamak için Kullanmamız gereken boya ekipmanlarıda yazsaydınız keşke bende bir kasım var boyamayı düşünüyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum anlatabilirmisiniz teşekkürler emeğinize sağlık

merhaba, yukarıda yazdım. sprey boya kullanarak ve ince bir zımparayla yapabilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ellerine sağlık çok beğendim. Sormak istediklerim; Son kat vernikten sonra kalan portakalı alma ve polisaj işleminde kullandığın malzemeler nelerdir? Teşekkürler şimdiden.

:)

Ellerine sağlık çok beğendim. Sormak istediklerim; Son kat vernikten sonra kalan portakalı alma ve polisaj işleminde kullandığın malzemeler nelerdir? Teşekkürler şimdiden.

:)

vernikten sonra portakalı almak mumkun degildir. polisaj da yapmadım. daha yeni boyandıgı için polisaja gerek yok. ama gerektigi zamanda 3M in ince pastalarından biriyle yaparım

Forumdan Uzaklaştırıldı
vernikten sonra portakalı almak mumkun degildir. polisaj da yapmadım. daha yeni boyandıgı için polisaja gerek yok. ama gerektigi zamanda 3M in ince pastalarından biriyle yaparım

Ben kendim de profesyonel olarak tekne yapıyorum ayrıca elektrogitar gibi enstrumanların yapımıyla ilgileniyorum. Finishing meselesinde en son kattan sonra oluşan portakal alınır alınmasına lakin dahasında kullanılacak yöntem ve malzemeler önemlidir. Fotoğraflardan portakal belli olmuyor ayarın ve elin iyiymiş. Portakalı aldıktan sonra en çabuk ve kaliteli sonucu veren ürünler ve yöntemleri geliştirmek için araştırma yapıyorum; bu yüzden sordum. Tekrar eline sağlık.

şu sprey vermik işini bir türlü yapamıyorum ya mat oluyor yada beyazlıyor anlatırsanaz sevinirim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
şu sprey vermik işini bir türlü yapamıyorum ya mat oluyor yada beyazlıyor anlatırsanaz sevinirim :)

Mat olmasının sebebini şu an tam olarak hatırlamıyorum ama beyazlaması yanlış-uygun olmayan tiner kullanımından ya da sistem içinde su/ nem olmasından yahut uygulama yapılan ortamda izin verilen şartlardan yüksek oranda nem bulunmasıdır. Hava şartlarına göre genelde akşam üzeri güneş batımına yakın boya vernik yapılmaz. Havanın nispeten soğumasından dolayı nem yoğunlaşarak vernik üzerinde sütlenmeye sebep olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar