Olcan hocam 200 TL ye kapalı bir kask bana önerebilir misiniz ? Alacam ama hangi marka iyidir hangisi kötüdür bilemiyorum
Açıkçası çok göreceli kavramlar sanki bunlar, kulandıkça ettikçe herkes bir şeylerin iyi/kötü yanlarını görüp anlatabiliyor. Mesela son zamanlarda Nitro çok önerilir, konuşulurken, elimi bile sürmediğim için hakkında bir şey diyemiyorum. Denediklerim, kullandıklarım arasından o civarda bulunabilecek Lazer ve Vemar modellerini sonuna kadar öneririm ama.:cat:
LS2 ve GDR gibi kasklara bir şey söyleyerek hiç kimsenin şevkini kırmak istemem ama, anlaşılır bir kalite ve güven farkı var bence aralarında.
Son zamanlarda Türkiye'deki fiyatlardan da çok haberdar değilim ama, dediğim gibi Lazer'in LZ6'sı veya Vertigo'su veya hala var mıdır bilmiyorum ama Motomax'ın hakettiğinden çok daha ucuza sattığı Vemar'lar hem dünyaca kabul görmüş, hem fiyatlarından oldukça fazlasını vadeden kasklardır.
evet büyük bir bütçe ayırmayacağım.ancak güvenliği önemsiyorum çünkü acemiyim.en azından düşebilirim.kask önemli benim için.ayırdığım belli bir meblağ yok.gereken şu derseniz alırım.vertigo daha mı iyi.kask ta 200 e kadar maliyet gözüme batmaz aslında .tabi gerekliyse.siz bana
asgari düzeyde gerekli olanı söyleyin.
bu yaştan sonra hız delisi olacak değilim.tabi büyük konuşmamak gerek

l: yaşım 37.süreceğim
motor ybr . cevap yazan tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------
pantolon olayına gelince bir forumda dizliklerin kaza anında kaydığını ve dizi korumadığını okumuştum.dizlik bu sebeple beni tedirgin ediyor.
Lazer modelleri LS2'den kesinlikle daha iyi, daha köklü daha deneyimli, daha uzun ve başarılı bir geçmişe sahip, bana göre takıldığında ve kullanıldığında da belirli olacak derecede fazla güven sağlıyor. Hızdan ziyade, beklenmeyen anlardaki talihsizlikler yol açıyor zaten kaskın kullanım alanına

(kaldırımdan yola inen bir yayanın üstünüze adım atması bile olası), o yüzden hız veya marka/model far etmiyor çok.
Pantolonun güvenliği tabii ki dizlikle kıyaslanamaz, mümkün olsa motosikletin üstünde olduğumuz her anda tulum içinde olmanın gerekliliğini savunurum ama pantolon aldığınızda her sürüşte giymediğinizi farkedeceksiniz bir noktadan sonra. Dizlik hem çok daha pratik hem de daha kullanışlı gelecek ve çok daha sık takmak mümkün olacak.
Daha bu korumaların, ayakkabısı, botu, bellik, sırtlık, dizlik, daha da abartılırsa airbag (montun altından şişerek boynu korumayı amaçlayan airbagler var, evet

), kaskların da iç pedleri şişebilen, dolayısıyla yüze daha iyi oturanları var bu arada, ve en önemlisi eldiveni gelecek... Hepsini bir anda almak da oldukça yüklü bir maddiyat gerektirecek... Bu yüzden söyledim sıraya koyup, en hayatilerden başlanmalı, yavaş yavaş hepsi toparlanmalı diye.