Kaskı dusurdum ne olur?

Arkadaslar bu aksam yarım metreden kaskı dusurdum.duyduguma gore kaskın icindeki malzeme catlıyormus,kask islevsiz hale geliormus dogru mudur?
kaskım suomy ducati tricolore.boyalar cizldi fakat yarık catlak gibi bir sey yok:pale:

Kask yapımında kullanılan malzemeler hakkında detaylı bilgim yok ancak, darbe emici malzemelerin cam kadar hassas bir malzeme olduğu söyleniyor. Ufak düşmelerde bile bunların parçalar haline gelip özelliğini yitirdiği bilinen şeyler. Kaza anında kaskınız parçalanmaz, karpuz gibi ortadan yarılmaz, sizi dış kanamalardan vs. korur. Ancak iç beyin kanamaları, travmalar, sendromlar (frontal lob sendromu çok yaygın mesela) yaşanabilir; çünkü darbe emici özelliği zarar görmüş olabilir.

Genel olarak kaskların omuz hizası kadar bir yükseklikten düştüğünde hasar göreceği ve kazada işlevini tam yerine getiremeyebileceği ifade ediliyor. Bu yüksekliği ortalama 1,5 m kabul edersek, senin düşme olayı hafif kalıyor. Marka modele göre değişebilir tabii durumlar gene de.

Son düzenleme:
hadi canım profosörü gelse inanmam rus malı fiber kaskım var 1990 yılında bir rus hediye etmişti iki araba arasında ezildi defalarca yere düştü üç dört kere ufak tefek kazalar geçirdik yeğenlerin elinde yıllarca oyuncak oldu hala hiçbirşey yok (çizilmişti birkaçkez boyattık) sen o kaskı atta yenisi satılsın adamlarda para kazansın diye sıkıyorlar bu martavalları öyle heman zarar görse seni nasıl koruyacak bi düşün istersen

hadi canım profosörü gelse inanmam rus malı fiber kaskım var 1990 yılında bir rus hediye etmişti iki araba arasında ezildi defalarca yere düştü üç dört kere ufak tefek kazalar geçirdik yeğenlerin elinde yıllarca oyuncak oldu hala hiçbirşey yok (çizilmişti birkaçkez boyattık) sen o kaskı atta yenisi satılsın adamlarda para kazansın diye sıkıyorlar bu martavalları öyle heman zarar görse seni nasıl koruyacak bi düşün istersen

ya çok ön yargılısın yada hiç bir bilgin yok yalnış anlama ama sonucta bu omuzlarımızın üstünde hani yuvarlak içnide beyin dediğimiz şey olan varya kask onu koruyo işte. o yüzden düzgün bir araştırma hatta üretici ile konuşmak lazım ciddi ve hassas bir konu ! ( profösörün geldi ama sen inanmasanda olur :)

Böyle hayati bir konuda hiç kimse, ben şunu yaşadım, benim şöyle kaskım var diyemez. Neden; çünkü kazanın nasıl olacağını kimse bilemez. Felaket tellallığı yapmak lazım ki insanlar imkanları ölçüsünde tedbir alsınlar.

Ülkemiz koşullarında yarım metreden düşen bir kaskı çöpe atmak çok saçma, evet. Teknik konular bir yana, ben olsam kafama bile takmadan kullanmaya devam ederdim. Fakat gerçekler acı olabilir.

Denemek için eski nolan kaskımı çekiçlemiştim hiçbir şey olmadı ? bu yumurta gibi kırılır teorisi de nerden çıktı ? :cherry:

Arkadaslar bu aksam yarım metreden kaskı dusurdum.duyduguma gore kaskın icindeki malzeme catlıyormus,kask islevsiz hale geliormus dogru mudur?
kaskım suomy ducati tricolore.boyalar cizldi fakat yarık catlak gibi bir sey yok:pale:

Kask normalde bir kez kullanılmak için üretilmiş bir koruyucudur. Yani bir kaza anında işlevini yerine getirir ve başını korur.

Yarım metreden düşünce ne olur? Kimse bilemez. Nasıl düştü, düştüğü zemin neydi, hangi açıyla yere vurdu bir sürü değişken var. Üstelik yazıldığı üzere gözle görülür bir şey olmayabilir ama gövde de çatlaklar oluşabilir. Bu çatlaklar düşme nedeniyle değil ama ufak çarpmalarla büyüyebilir vs.vs.

Yabancı forumlarda da bu durumda genelde söylenen "düşen kaskı değiştirebiliyorsan değiştir. Yoksa dikkatlice kontrol et ve kararı sen ver" dir.

Yani "kullanmaya devam et bir şey olmaz", ya da "aman git hemen yeni kask al demek" doğru değil. Sonuçta en hayati korumadır.

Eger iyi bir kask ise sanmiyorum birsey olsun yarim metreden düsmeyle..
Benim kask okadar düstüki yere..
Eger yere düstügü icin degistirecek olsaydim 10 kask degistirmem gerekirdi..
Kac kere düstüde vizör falan ucmustu.. Herzaman taktim yerine..

Ama birde söyle bir olay var..
Burada birkackere okumustum..
Kaskim elimden düstü catladi... :silent:
Elden düsüpte catlayan kask kaza aninda nasil nekadar korur????
Kac kurusluk kask bunlar???

Bu birazda para meselesi sanirim..
Elimden düstü diye 500 euro lik kaskimi degistireceksem isim var..
Ok benim kaskim biraz pahali ama buradada 100 euro yo harika kasklar var elden düsünce degistirmek gerekmiyor...

Kaskim düsünce ilk baktigim cizik varmi...
Ve cizikler cogalmaya basladi..
Ama artik bu beni rahatsiz etmiyor..
Bilmemkackere elimden yada motorun üzerinden düsen kaskimi hala takmaktayim...

Ama dedigim gibi 50 TL ye alinan kask yarim metreden düstügü zaman ne olur o ayri bir konu...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar