Kaskı boyadım ama ...

Gelecek günlerde yeni bi kask alacagımdan cinlee kaskımı siyaha boyadım ama biraz mat gibi durdu boya
(resimler biraz bulanık cıktı )

Acaba maliyeti fazla olmayan ne gibi bir şey kullanabilirim , vernik mesala kullanılır mı :? Kullanılırsa nasıl vernik kullanmalıyım :?:
Şimdiden teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaş cinlee boyadım demişsin ? hiç anlamadım nedir o ? Bende boyamayı düşünüyorumda Sprey boya alsak olmaz mı ?

Arkadaş cinlee boyadım demişsin ? hiç anlamadım nedir o ? Bende boyamayı düşünüyorumda Sprey boya alsak olmaz mı ?

Kardeş hata bende cinli kask demek istedim Sefabet marka kask.Yarın gündüz ışıgında resmini cekeyim koyayım .Bu arada burda sprey boyayı 3 ytl aldım pek güvenmiyorum boyaya ama bakalım:Boya iyi olmadıgımdan verniklersem daha iyi görünecegini düşünmüştüm:)

Boya bir zaman sonra dokulecek ben neler denedim artik tecrube var. Akrilik boya alip tiner ile inceltip bir sprey yada tabanca ile sikarsan tutabilir.Eger alttaki yuzeyi kazimadi isen kesin tutmayacak simdiden soyleyim.Kullanacagin vernigin parlak olmasi ve kat sayisinin fazla olmasi koruyucu ozellik verecektir.Birde mat siyah yerine komando deseni yada gok kusagi gibi yaratici seyler dene bir gorsellik katmayi dene.Sablon bile kullanabilirsin.Kullanmazsin ama goruntusu hos olur

ucuz bir kask alıp üzerinde çalışmak lazım :mrgreen:

normal sprey boyalardan başka özel metalik sprey boyalar var.Onlar olurmuki?

Emek edip bir şeyler ortaya çıkarmak güzeldir, emeğe saygı duyuyor, eseri ortaya çıkaranı taktir ediyoruz. Desenli ya da desensiz oluşu kişisel bir tercihtir. Örneğin ben, desensiz kaskı daha çok beğenirim. Sanıyorum PİERzig de sade olanını tercih etmiş.
Oto boyacıları, araçlardaki plastik aksamı boyarken önce plastik astarı (buna polyester astar da deniyor) vuruyorlar, daha sonra da boyayı atıyorlar. Dikkat edilirse, araçların tamponu orijinalinde boyalıysa, boya kolay kolay dökülmez, ama sonradan boyanan tamponların boyası yer yer dökülür. Bu şekilde boyanmış parçalarda polyester astar ya hiç kullanılmamış, ya da çok az kullanılmıştır. (bunları otoboyasıyla uğraşan tanıdıklarımdan öğrendim)
Sonuç:Kaskın boya tutmaması, boyanın hemen dökülme nedeni de boya altına polyester astar atılmamasındandır.

djelals,zeda3000
Kardeşler dediginiz gibi olacak heralde baya dökülecek bi kat daha boya sıkıp verniklemeyi düşünüyorum yeni kaskı alıncaya kadar idare etsin zati fazla sürmüyorum motoru eger bu yagmura denk gelirsem bu haliyle boya akar heralde:queen: (Resimlerde kask daha güzelmi görünüyo ne)

sonix

cok meşakatli :D hic bulaşma bike elini cinli kaska bulama hehe

abi bence eski haliyle kıyaslanamayacak kadar güzel olmuş, siyah çok asilduruyor, kaskın üzerinde çok severim :cat:

hehe ben de vizörünü değiştirip boyamıştım asyalı kaskımı ama topladığım akşam kaza yaptım yani birşey değişmedi. airoh aldım.

Bi sprey vernikle bütün umutlarıum kaskın üzerinden akan boya gibi gitti:) Halbuki kaskın ön tarafına vernigi sıktıgımda hic bişey olmadı ama kaskın bazı tarafları boyayı tutmamış olacakki vernigi sıkınca o taraflar pütür pütür oldu şekil 1a

resimler büyük sanırım bir görünüyor sonra kayboluyor.
boyutların küçültüp eklersen herkes görebilecek:cat:

Ben neden bu resmi göremiyorum sorun bendemi yoksa resmi kaldırdınızmı.

SaLToN,TuğrulÖzbek
Resimleri düzelttim arkdaşlar.:cat: 640 * 480 den büyük fotolar forumda cıkmıyor artık.Bunuda ogrenmiş olduk.Ayrıca bidaha kalkı boyamaya kalkmayacagımıda öğrenmiş olduk :)

aynı sorun bendede oldu ve kaskı atmak zorunda kaldım baoya aynı çeşit değilmiş demekki

aynı sorun bendede oldu ve kaskı atmak zorunda kaldım baoya aynı çeşit değilmiş demekki
Aynısını bende yapacam heralde:S Çinliydi minliydi ama idare ediyodu her ne kadar kaskın icinde alizeler gibi esinti hissetsemde

akrilik kullanın arkadaşlar
Akrilik Boya
Akrilik reçinesinden elde edilen sentetik boyadır. Akrilik çabuk kuruyabilen ve boya maddelerine kolay karışabilen bir maddedir. Hem suluboyanın saydam parlaklığını, hem de yağlı boyanın kıvamını verir. Isı ve diğer bozucu etkilere karşı yağlıboyadan daha dayanıklıdır.

Abi tavsiyen icin sagol bu üzerindeki boyayı tinerle cıkarabilirsem akrilikle deniyecem:cat:

Süper Moderatör (BBRR)
hiç boyayı çıkartiim diye uğraşma
al eline 2000 zımpara yanınada leğenin içine ılık su koy çık balkona otur kucana al kaskı dizinin üstünede eski bir havlu veya bez ser zımpara ile diş aç attığın boyaya ve o kabaran kısımları eline gelmeyecek şekilde zımparala ...tüm boyayı çıkarmak hem zor hemde gereksiz bi iş nasılsa yeniden boyayacağın için önemli olan alttaki zemini pürüssüzleştirmen..
yanılmıyosam tabancan var .. tanıdığın birinde gölge tabancası alırsan daha kolay atarsın boyayı
akrilik düz siyah al tabancayla at .. daha sonra akrilik son katla verniğini at

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar