Kask

ARKADAŞLAR;

BUGÜN İNTERNETTEN KASK ALDIM.KASKI ALIRKEN KAFAMI ÖLÇTÜM.57 CM. KAFAMA UYGUN M BEDEN İDİ. M BEDEN 58 CM E KADAR DİYE BELİRTİLİYORDU. GİYDİM HAKİKATEN YANAKLARDA ACAİP SIKIYOR.KULAKLARIM KASKI GİYERKEN KATLANIYOR.PARMAĞIMLA DÜZELTMEK ZORUNDA KALIYORUM. YANAKLARDAN ACAİP SIKIYOR.ZAMAN İÇİNDE YANAK PEDLERİ GEVŞER Mİ? ACAİP MORALİM BOZULDU DA. ÇÜNKÜ İADESİ ZOR .:pr:

Normal de biraz sıkması daha uygundur..Zamanla giy-çıkar yaptıkça daha güzel oluyor ve sıkıntısız takılabiliyor.

dostum ilk başlarda biraz fazla sıkması normal daha sonra açıyor kendini zaman ihtiyacı var kaskının :) yalnız her markanın L veya M vs. bedeni bir olmuyor kalıplar farklı olabiliyor.en sağlıklısı deneyerek almak fakat küçük yerlerde satış tek el olduğundan fiyatı şişiriyolar bizleride internetten almak düşüyor zira kendimde öyleyim.

Bencede zamanla gevseyecektir biraz.ben shark marka kaskimi alirken M denemistim cok sikiyor diye L aldim memnunum aslinda ancak birazcik buyuk.kafama tam oturmasini tercih ederdim.

suysal59 kardeş,aynı durum bende de olmuştu.Kafa ölçüsü M bedenin üst sınırıydı,kaskı istedim ve feci şekilde sıkmıştı.Sonra geri gönderip L bedenini aldım ve çok memnunum.Değiştirme işlemi yapılıyorsa yap yoksa zamanla biraz genişler ama yeterli olur mu bilmiyorum

Eğer kask kafandayken onu bir an önce çıkarıp kurtulmak isteyeceğin kadar sıkıntı vermiyorsa, bırak öyle kalsın. Kafanın şekline uyum sağlayacaktır kısa zamanda. Ama çok rahatsız ediyorsa, bir beden küçük almışsın demektir.

padlerin içi sünger zamanla ezilip suratına uygun olucaklar.. başağrısı yapıcak kadar sıkmadıkça sıkı olması kaskın iyidir, rahatlık için değil güvenlik için aldığımızdan 1 beden büyüğünü alıyım seneyede giyerim mantığı olmaz bunda :mrgreen:
güle güle kullan..

Ben de ls2 aldığımda L beden aldım sıkıyordu çok ama bi süre sonra gecşedi gayet iyi oldu. Kafana takma. Bol olmasındansa biraz sıkması iyidir :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sıkı olması iyidir.
Çünkü kullandıkça yanak pedleri açılacaktır.
Zamanla kask kafana tam gelicek. Morelini boşuna bozma.
Çünkü dogru bedeni almışsın :)

Arkadaş:)

Ölçüyü doğru almış isen beden doğru, sorun yok:cat: Bence senin problemin şu: bundan önce kafana uymayan ve büyük ihtimalle motorun yanında hediye diye verilen kasklardan birini giyiyordun ve böylece Kask dediğimiz şeyin o olduğuna şartlanmıştın. Şimdi doğrusunu yapmışsın işte. Ayrıca kaskın İlk başta sıkıp sonradan açılması tasvip edilen birşey değildir. Elbette bir parça Rodaj olacaktır ama kaskların performans ve ölçülerini uzun süre korumaları beklenir:cat: Başta sıkı gelen kask eğer uzun kullanımdan sonra bollaşmış ise zaten ömrünü de dodurmuş demektir:) Güle güle giy

Merhabalar;

Bildigim kadarıyla yanaklarını ve kemiklerini sıkması yada kulaginin sıkışması önemli degil. zaten teri çektikçe ve eger içi çıkartılaibliyorsa yıkandıkça ped ler incelecektir. En önemli nokta şakaklarını sıkmıyor olması. Şakaklarını sıkarsa Baş ağrısı ve Sinrlere baskı yapması gibi durumlar olabilir. Gerisi sıksın önemli degil.

Güle güle kullanman dileğiyle.

sıkı olması daha iyi bende ilk aldığımda senınki kadar sıkı değildi ama kulaklarımda falan baskıyı hissediyordum ama şimdi gayet normal böyle olması daha makbul :)

sıkı olması lazım ben bilmeden gevşek aldım rahat olsun diye şimdi araştırınca arkadaşlarımdan öğrendim ki kaskın içeri ses alması kaskın gevşek olmasınadan kaynaklanıyor gerçi benimki cub ama hele ki 100km ve üzerinde yolculuk yaparken sıkı bir kaska iğtiyaç var

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
ARKADAŞLAR;
KULAKLARIM KASKI GİYERKEN KATLANIYOR.PARMAĞIMLA DÜZELTMEK ZORUNDA KALIYORUM.

bunun nedeni kaskın ölçüsünün yanlışlığından ziyade kaskı yanlış takıyor olmanız olabilir. eğer doğru takma yöntemini bilmiyorsanız bir kaç beden büyük kaskta bile kulaklarınız katlanır.

doğru takma yöntemi için öncelikle kaskın iç kısmı size doğru olacak şekilde bağlama kayışlarını iki elinizle tutun. yani bir elinizle sol kayışı, diğer elinizle sağ kayışı tutun ve kafanıza kaskı geçirirken, yan taraflarını kayışları dışarıya doğru çekerek biraz esnetip genişletin. kaskı önden arkaya doğru saçlarınızı tarar gibi takın. bu sayede kaskı kulaklarınızın yatma yönünde hareket ettireceğiniz için kulaklarınız katlanmaz.

yani kaskı kafanıza yukarıdan (tepeden) aşağıya değil, önden arkaya doğru takın...

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
bunun nedeni kaskın ölçüsünün yanlışlığından ziyade kaskı yanlış takıyor olmanız olabilir. eğer doğru takma yöntemini bilmiyorsanız bir kaç beden büyük kaskta bile kulaklarınız katlanır.

doğru takma yöntemi için öncelikle kaskın iç kısmı size doğru olacak şekilde bağlama kayışlarını iki elinizle tutun. yani bir elinizle sol kayışı, diğer elinizle sağ kayışı tutun ve kafanıza kaskı geçirirken, yan taraflarını kayışları dışarıya doğru çekerek biraz esnetip genişletin. kaskı önden arkaya doğru saçlarınızı tarar gibi takın. bu sayede kaskı kulaklarınızın yatma yönünde hareket ettireceğiniz için kulaklarınız katlanmaz.

yani kaskı kafanıza yukarıdan (tepeden) aşağıya değil, önden arkaya doğru takın...

Evet buda cok önemli bi detay.
Bilgilendirme icin tesekkurler aya.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar