Kask Yoksa Yakıtta Yok

13501636_10208114358151066_3137645356938820595_n.jpg

Nette tesadüfen bi arkadaşım görmüş ve acaba diyerek kafa yormaya başladık.Hemen burada da bi araştırma yapalım bakalım neler olacak :) Malesef ölümlü kazaların çoğu kask takmayan sürücülerden oluşuyor.Belki bu konu bazı arkadaşların hoşuna gitmeyebilir ama,bişeyler yapabiliriz gibime geliyor.Arjantinde gerçekten uygulanıyor mu bilmem ama bizim bu konuya el atmamız lâzım kanaatindeyim.Evet gelsin fikirler...

Kasksız sürenlerin içi nasıl rahat ediyor anlam veremiyorum.Tamamen uygulanabilse iyi olur.Ama benzini aldıktan sonra geri çıkarır koluna takarlar.Kendi canını düşünmeyen kişilere zorla bişeyler yaptırmak çok zor.

Motosikleti
BWS 100
Benzinlikten cikar koluna gene takar tamam belki ama en azindan kask sahibi olur belki de. Faydali bisey oldugunu anlayip takmaya falan baslar belki de.
Bence bu yapilirsa iyi olur. Gideri de yok.
Insanlar niye hala takmaz anlamam, o toz da o toprak ta o ruzgarda o sinekte o pislikte nasil gozlerini acip gidebiliyorlar.
50 kmh den sonra vizoru acamayan bizler cokmu tatli canliyiz. Yoksa salakmiyiz onlara gore? Bu sicakta taktigimiz icin.

Kendini hiçe sayanı benmi düşüneyim kardeşim,alır 20 liraya benzinlikte takar çıkınca koluna takar böyle olur.

Süper fikir. En azından bie girişim olur bu konu hakkında. Ama türkiyeden bahsediyoruz adam parayi görüp benzini mi vermeyecek. Sanmıyorum ama üstünde durulursa süper olur

Benzinlikten cikar koluna gene takar tamam belki ama en azindan kask sahibi olur belki de. Faydali bisey oldugunu anlayip takmaya falan baslar belki de.
Bence bu yapilirsa iyi olur. Gideri de yok.
Insanlar niye hala takmaz anlamam, o toz da o toprak ta o ruzgarda o sinekte o pislikte nasil gozlerini acip gidebiliyorlar.
50 kmh den sonra vizoru acamayan bizler cokmu tatli canliyiz. Yoksa salakmiyiz onlara gore? Bu sicakta taktigimiz icin.

Vizörleri yok ama güneş gözlükleri var :)

Bir dönem bidonla gidip benzin alamıyordun. Vermiyordu adamlar parasıyla. Kuralın konulup polisin denetlemesine bağlı. İstasyonlarda güvenlik kamerası var. Kasksız sürücüye benzin verirse kayıtlarda görülecek başı derde girecekse vermez.

Bence güzel fikir. Uygulansın. Valiliklere mail atsak bile uygulama başlatılabilir. Zaten kanuna göre takılması zorunlu. Ek bir kanuni düzenlemeye gerek yok.

Her gün Anadolu yakası e5'de gidip geliyorum. Dizlik, eldiven,mont, kask. Hiç çıkarmadım. Ama gerçekten benim gibi giyinen en fazla 10 kişiyle karşılaştım yüzlerce motosiklet sürücüsü içinde. Hele hele o SS sürenler yok mu.. Ulan altında 25bin liralık makine, kafada LS2 kask, ne dizlik ne eldiven ne de mont. Üstte tişört, altta bir şort. Nasıl bir cesarettir bu anlam veremiyorum. Ya biz yaşlandık pimpiriklendik iyice, ya da bilemedim.

Evet çok sıcak, evet 25 KM gelip donuma kadar terlemiş oluyorum ancak oturuyorum, mümkünse üzerimi değiştiriyorum geçiyor. Arkadaş ufacık bir düşseniz, eliniz yere sürünse, geçtim montu, dizliği, eldiven yahu. O el yırtıldığında ne poponu yıkayabileceksin, ne idrarını yapabileceksin haftalarca. Bu kadar zor gelmemeli bu ekipman işi. Zor geliyorsa da o motora binmemeli.

Bu durum, saat 22:00 dan sonra alkol satışının yasaklanması hikayesi gibi olur Türkiye'de :wiinkk:

Uygulamada havada kalacak düzenlemeler getirmek kişiyi kurallara daha da uymamaya teşvik eder. Bizim ülkemizde bu tür kurallar göstermelik ve uygulaması da otoritenin çok umurunda olmayan şeyler. 18 yaşın altındakine sigara satılamaz, içki satılamaz, gece 10 dan içki satılamaz vs bunlara örnektir. Devlet olarak, daha kendin tam olarak denetleyemediğin konuda özel işletme sahibine kendi karından kısarak müşterisine yaptırım uygulamasını beklemek hata oluyor.

Bir dönem bidonla gidip benzin alamıyordun. Vermiyordu adamlar parasıyla. Kuralın konulup polisin denetlemesine bağlı. İstasyonlarda güvenlik kamerası var. Kasksız sürücüye benzin verirse kayıtlarda görülecek başı derde girecekse vermez.

Bence güzel fikir. Uygulansın. Valiliklere mail atsak bile uygulama başlatılabilir. Zaten kanuna göre takılması zorunlu. Ek bir kanuni düzenlemeye gerek yok.

Ne hikmetse kameralar bozuk olur o günlerde.

bu zorlama cabasi neden?
takmayanlar bilmiyor mu sanki o kalin kafalarinin karpuz gibi yarilacagini?
birakin ölsünler...

Çözümü yok :) Kimi tişortle, kimi parmak arası terlikle sürüyor motorunu.

Hatta motorun üzerine yüz üstü uzanıp kullanan var :)

Sadece kask takmayı zorlaştırıcı uygulamalara ekstradan full korumalı mont ve dizlikte eklenmeli.

Tabi kurala uyan mı var :)

Son düzenleme:
bence en büyük yanlış sadece kaskı takmakla korunmamızın tamam olduğu kanısı

bedeninizde sizin için önemli...

DKN

montu var kaskı yok.. vhaay karizma adam diyecekler :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar