Kask ve Gözlük

Gözlük demirleri çok ince imkanı yok geçmiyor.
Gözlüğü çıkarmadan takıyorum ve alıştım aslında zorluk çıkarmıyor.
hatta buffı kulak üstüne kadar çıkar kaymasını iyice engelliyor

Gözlüğü çıkarmadan Kask takmayı deneyeyim.. Neden hiç aklıma gelmedi :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gözlüğünün sapı nasıl? Ucuzundan sağlam saplı bir gözlük yaptırabilirsin.

Gözlük bu...

Sap kısmı Kalite birşey zorlasam bile esneme yapıyor. Bu çerçeveyi kullanmaya başladığımdan beri çok memnunum.

Motosikleti
sattık :(
Selamlar , Gözlük kullanıyorum . Kask taktıktan sonra gözlüğü takarken biraz zorlanıyorum. Kask zaten sıkı birde gözlüğün sapını Kulak arkasına sokmakta zorlanıyorum.. yani artık Kulağımızın arkası bile kalmadı ya neyse..
Bu işin bir yolu yöntemi varmıdır ? Yoksa buna uygun Kask vs mi oluyor. Ne önerirsiniz..
Yoksa çaresi yok Kanırta kanırta Kulak arkasına sokmaya devammı ?
Scorpion Apex EXO-GT SP Carbon var bende onun da gözlük kanalları var rahat takılıyor gayet.

Motosikleti
sattık :(
şimdi videosunu izledim. Güzel kask.. Fiyatta güzel , Kalite.
Daha iyileri sizin olur inşallah, hafif olması işe yarıyor baya 1450 idi yanlış hatırlamıyorsam. Kutu içinden füme vizör, taşıma çantası (sırt çantası gibi yapmışlar baya iş görüyor meret), mekanik aksamlar için yağ ve pinlock da çıkıyor. Bir de içindeki pedleri şişirip indirebiliyorsunuz o da güzel bir özellik kafaya tam oturmasını sağlayabiliyorsunuz. İçinde güneş vizörü olanlar genelde ağır oluyor, bu epey hafif karbon olmasından mütevellit. Sesi de iyi engelliyor, kulak tıkacı takmayı unuttuğumda rahatsız olmuyor seslerden. Genel olarak rahat bi kask, düz renkleri stoklarda yoktu benim aldığım dönem mat siyah/ gümüş rengini almıştım memnunum üzmedi şimdiye kadar. İngilizceniz varsa veya çeviri ile şu siteden istediğiniz kask hakkında bulabilirsiniz deli manyak gibi kask inceliyorlar: https://www.championhelmets.com/us/magazine/category/reviews. Youtube kanalları da varmış: https://www.youtube.com/@Championhelmets/videos

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Gözlük
Benim kullandığım çerçeve bu. Saplar yaylı, ilk bi tarafı sonra diğer tarafı itiyorum kaskın içine.

Motosikleti
1250 trofi
birader kemik çerçeve gözlük kullanıp sonra bunu kaskla nası takacam diyosun, fesupanallah :)

ben de gözlük kullanıyorum, kask ile kullanmak üzere camları daha küçük ve tel çerçeveli farklı bir gözlüğüm var. İçerde vizöre de çarpmıyor, bu tarz bir gözlük yaptırıp motosiklet gözlüğü olarak kullanabilirsin.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
gözlüğü kaska göre de alabilir/ modifiye edebilirsin, sap kısmıyla alakalı bu, esnek ve az kıvrımlı olmalı. eski kaskımda güneş vizörü olmadığından, spor güneş gözlüğü alarak bu ihtiyacımı gidermiştim

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
abi gözünü seveyim hangi lensmiş o? hangi marka/model?

gidiyom gözlükçüye hep acuvea mı ne onu veriyor, inanılmaz rahatsız bi şey.
Ben de ilk zamanlar acuvue kullandım dediğin gibi gözümde karton varmış gibiydi ama biofinity'e geçtim bu baya rahat. 1 kutu al dene istersen. Diğerine göre de 2-3 kat fiyat farkı yok maksimum 1.5 katı falandır. Bi ara unutup 3-4 ay hiç gözümden çıkarmamıştım yinde de sıkıntı yoktu, sonradan tedbir olarak çıkarmıştım. 😀

Ben de ilk zamanlar acuvue kullandım dediğin gibi gözümde karton varmış gibiydi ama biofinity'e geçtim bu baya rahat. 1 kutu al dene istersen. Diğerine göre de 2-3 kat fiyat farkı yok maksimum 1.5 katı falandır. Bi ara unutup 3-4 ay hiç gözümden çıkarmamıştım yinde de sıkıntı yoktu, sonradan tedbir olarak çıkarmıştım. 😀
deneyecem, teşekkürler.

evde gözlük takıyom, dışarıda takmıyom, motora binerken hiç takmıyorum. artık önümde giden aracın plakayı seçemiyorum.

lasik/prk neyse artık onu da düşünüyorum; ama kalıcı bi çözüm değil o da.

Gözlük
Benim kullandığım çerçeve bu. Saplar yaylı, ilk bi tarafı sonra diğer tarafı itiyorum kaskın içine.

Motor olarak degilde Genel olarak bir fikir vereyim..
Bende daha önce böyle bir çerçeve kullanıyordum , Camın etrafındaki plastik çerçeve görüşü epey engelliyormuş , daha sonra bu tip çerçeveye geçtim ..

camın alt tarafında çerçeve yok.. Denemeni şiddetle tavsiye ederim.. Görüş alanı süper açılıyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Motor olarak degilde Genel olarak bir fikir vereyim..
Bende daha önce böyle bir çerçeve kullanıyordum , Camın etrafındaki plastik çerçeve görüşü epey engelliyormuş , daha sonra bu tip çerçeveye geçtim ..

camın alt tarafında çerçeve yok.. Denemeni şiddetle tavsiye ederim.. Görüş alanı süper açılıyor.
Benim burun üstüne o şekilde oturan gözlükler terle yara yapıyor, birde sana tavsiyem camların kenarlarını parlattırma puslu kalsın güneş ve ışık bazen kırılmadan dolayı parlama yapmasına sebep oluyor.

Gözümün biris 2.75 birisi 3, astigmat , miyop ve Presbiyopi'de var . Şuan gözümde bunu yazarken bile lens var, 2-3 haftada bir uyumadan önce temizleme kabına koyup uyuyorum sabah geri takıyorum ve 1 aylık lensler 2-3-4 ay gittiği oluyor. Gözlük beni normal kulanırken de rahatsız ediyor burnumu terletiyor yara yapıyor motosiklete hiç gözlüklü binmedim ama o da rahatsız eder. Lensin de eksi yönleri var , vizörsüz 5DK 40-5KM/Sle bile gitsen lensler kayıyor ve dünyayı blurlu görmeye başlıyorsun :D . Yine aynı şekilde motorda veya normalde gözünü fazla ovuşturursan , 40-50KM/Sle giderken gözüne en ufak bir şey girse bile çıkartıp temizlemen lazım yoksa gözün gecesinde direkt şişiyor ve ışığa bakamıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar