Kask Ve Ekipman Öneri

İlk kısım okumayı sevenler için :) isteyen direkt 2.kısma bakabilir :)
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim böyle bir forum olduğunu motor sahibi olunca öğrendim bundanda memnun oldum , ben İstanbul eminönünde çalışan bir arkadışınızım eyüpte ikamet ediyorum işteki arkadaşların kolaylığı vs gördükçe 1 hafta önce nmax 155 ile aranıza katıldım arkadaşın otoparka çektim kask alıp trafiğe çıkmak için arkadaşlar mt tavsiye ediyordu bir müşteri vesilesi ile kadıköyde sürüş eğitmeniymiş bir iki yer tavsiye etti gittim my thunder sv 4 istiyordum baktım 10bine kadar düşünüyorum deyince 2-3 yer hjc i71 tavsiye ettiler yani 11500 gibi bir fiyatı var chatgptden baktım biraz oraya buraya baktım herkes bişey diyor kafam iyice karıştı buradan fazla motosiklet kullanan bulabileceğim bir yer yok o yüzden sizden destek istiyorum

Özet ;
yeni başlayan nmax 155 kullanıcısı için
12000 tlye kadar kask
1000 tlye kadar eldiven
Eğer al diyorsanız dizlik eldiven kadar ona bütçe ayırabilirim
Disk kilidini çok lükse kaçmam muhtemelen ama zincir olarak bu kesilmeyen zincirler var ya motoguards onlardan düşündüm tavsiyelerinize ihtiyacım var bir an önce çözüp motoruma binmek istiyorum artık ☺️

Motosikleti
Forza 250
Hjc veya Scorpion belirttiğiniz bütçe de alabileceğiniz en iyi kaskları yapan iki firma,ben olsam HJC tercih ederdim.

Cevap için teşekkürler hocam scorpiondu sanırım hocam oranın en büyük mağazasında onun çeşitlerine de baktım başkada yerde görmedim hjc içime sindi ama şu i71 sharp testinde göremedim açıkçası oda ayrı bir muamma bide agv k3 bu fiyatlarda markaya yönelmelimiyiz yoksa markadan ziyade daha fazla özelliği yada bi tık iyi olduğu için hjc mi seçmeliyim

Motosikleti
Forza 250
AGV’de bence çok güzel bir marka ama bende nedense shoei,arai veya hjcnin yarattığı etkiyi yaratmıyor genelde apaçiler kullandığı için sanırsam 🤣

Hjc bu kadar kaliteli mi hocam ya , ya o saydığınız markalar zaten üst segment onlara erişmek zor ☺️ agv daha erişilebilir ama oda termoplastik diyor hani hjc kabuk daha kaliteli görünüyor

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kaskların ECE 22.06 güvenlik sertifikası var mı ona bakın. sonra mağazada kafanıza deneyin, iyi oturanı alın.

Tabi iş yalnızca kaskla bitmiyor, her zaman tam ekipmanla sürün, diğer ekipmanları ihmal etmeyin. Yani bütçenizin çoğunu kaska ayırıp diğer ekipmanları eksik etmeyin, hepsi tam olsun.

Hocam hepsini tabii kask kalitesinde almak mümkün değil sadece kask konusunda bile sonu yok bi nevi :) tabii benim için en önemlisi gideceğim mesafe belli ama normalde araç kullandığım için trafikteki şöförleri gördüğüm için ne kadar ekipman olursa o kadar iyi diye bakıyorum o yüzden henüz aldığım motora binmedim ekipmanları tamamlayayım öyle bineyim diyorum sizin kask konusunda tavsiyeniz var mı yada diğer ekipmanlarla ilgili

Hocam hepsini tabii kask kalitesinde almak mümkün değil sadece kask konusunda bile sonu yok bi nevi :) tabii benim için en önemlisi gideceğim mesafe belli ama normalde araç kullandığım için trafikteki şöförleri gördüğüm için ne kadar ekipman olursa o kadar iyi diye bakıyorum o yüzden henüz aldığım motora binmedim ekipmanları tamamlayayım öyle bineyim diyorum sizin kask konusunda tavsiyeniz var mı yada diğer ekipmanlarla ilgili
HJC ve Scorpion bu bütçelerde alınabilecek en iyi kasklardan. AGV K5s veya K6s'ten sonra başlıyor benim gözümde .Scorpion'da bildiğim kadarıyla mekanizmalar şuan Türkiye'de yok HJC daha mantıklı olur uzun kullanım ömrü açısından çünkü Scorpion önceden de olan ama şu sıralar F/P olmasından dolayı çok tercih edilen bir kask oldu .HJC ise uzun süredir adı ve garantisi olan bir marka. Arkadaşlarım yok LS2 sonrasında MT kask sonrasında güzel bir kaska geçeyim derken dandik dundik kasklara 5-10bin TLsini boşa harcıyor bu parayı baştan ekleseler zaten alacakları güzel kaskla aynı paraya çıkacaklar bu yüzden almışken bütçenizi zorlayıp en iyisini almak şart. Exo 520 Air Polikarbon yapısıyla sizi yüksek CClere kadar koruyabilir üstüne üstlük pedlerin şişirilmesi benim gözümde çok iyi bir özellik :D Shoei kaskımda bile bu özellik olmaması beni biraz sinir ediyor.

Hocam diyorum bir yerde gördüm ped şişme muhabbetini demek scorpionlara bakmıştım orada gördüm , valla hjc i71 aldım bakacağım gelince , bi f71lere falanda baktım neticede scooter kullanacağım ilerde motoru vs seversem yükseltme vs durumu olursa bütçede el verirse yine değerlendiririm artık ☺️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar