Kask üzerindeki çizikler Nasıl giderilir

Merhaba Arkadaslar kaskımda acemi davranıslarım yuzunden kask fılesınin demirleri ufak bı cızık ve cıkartırken kaskın duvara surtmesı sonucu fotograflarda gordugunuz gibi bu cizikleri nasıl kaybederım ve ılla rutus mu yapmam lazım o duvar surtunmesınden benim bildigin eskiden yaptıgım pastalar kaskın ufak cızıklerını yok edıyordu sımdı arastırma yaptıgımda kask uzerıne cam spryı cıla pasta yapılmaması gerekıyormus ben bu kaskın uzerındekı ufak cızıklerı nasıl yok edebılırım tavsıyenız
3py230.jpg
ROdE47.jpg
pGrvar.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence kafana takma. Vadesi dolana kadar kullan sonra zaten değiştireceksin. Sakınan göze çöp batar misali dikkat etmemeğe çalış. Süreceğin herhangi birşey üst katmandaki tabakanın zarar görmesine ve kaskın mukavemet direncinin değişmesine sebep olabilir kanımca...

Motosikleti
Forza 250
Benim önerim bir sonraki kaskını mat boya almamalısın bu kadar takıyorsan. Kafana takmak için dokunsan parmak izi bırakıyor. Çizikleri de çok belli eder. Desenli ve parlak boya almak daha iyi.

Benim asil alkisladigim kisim bu cizikleri bu kadar dert eden birinin kask filesinin onu deli gibi cizecegini bile bile oyle kullanmasi :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Görevi seni vadesi dolana kadar (max. beş sene) korumak olan bir ürün çizilse ne olur? Ben de kullanılmışlığın daha güzel bir şey olduğunu düşünenlerdenim. Kullandığım ürünlerdeki çizikler/deformeler onu benim olduğunu anlatan şeyler diye düşünürüm. Bazen çok da ş'apmamak lazım.

mat kaskın üzerindeki çiziği yok etmek imkansız. Parlak kask bile olsa üretici firmalar kaskın üzerinde hiç birşekilde işlem yapılmamasını tavsiye ediyor. Yapışkandaki kimyasal havayla etkileşime geçip kaskın kabuk malzemesini bozmaması için sticker bile yapıştırmayın diyorlar.

adam bir şey sormuş kimse soruya cevap vermiyor herkes akıl veriyor, bilmiyorsan yazma bu kadar basit, böyle böyle bilgi kirliliği, çöplük oluşuyor ve forumların kalitesi düşüyor

Silinmez siyah keçeli kalem ile çizilen yeri boyadım. Çiziği görünmez yaptım sadece, yakından bakınca belli oluyor. Sorun olacağını sanmıyorum.

Motosikleti
Forza 250
adam bir şey sormuş kimse soruya cevap vermiyor herkes akıl veriyor, bilmiyorsan yazma bu kadar basit, böyle böyle bilgi kirliliği, çöplük oluşuyor ve forumların kalitesi düşüyor

Mat boyada bu çizikler nasıl giderilebilir sizce? Ya rötuş ya da yeniden boyanması lazım kaskın. O kadar kişi yazmış okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Kimse cevap vermemişmiş :mrgreen:

Son düzenleme:
Kask çiziğim.

Benim parlak siyah agv k5 s bir kaskım var. kaskımı son dönemlerde sık bir şekilde çizdim. kask siyah olduğu için eddingin o cd kalemiyle çizikleri boyadım. Çizikler kapandı. Sadece aceba zarar verdim mi kaska diye düşünüyorum ama bir kalem sonuçta. Bir şey olacağını sanmıyorum. Zaten kaskın o krem rengi kemik yapısı da gözükmüyordu çiziklerden o yüzden içim son derece rahat. Böyle bir çözüm uygulayabilirsin istersen :) .

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kaskım harita gibi ama sorun etmiyorum, tek problem vizör, cam üzerindeki çizikler görüntü kalitesini düşürüyor.

herkes cevap vermişte siz kime neye tavır koymuşsunuz acaba :) yazılan her cevap mat kaskın üzerindeki çiziklerin çıkarılamayacağı. Bu tip konularda üzerinizde yazan 50 kişiye cevap verirken ya daha dikkatli ya da kime söylemek istiyorsanız alıntı yapmanız daha faydalı olacaktır.

Kask Çizikleri Çözümü

Merhaba abilerim kardeşlerim. Hali hazırda kuryelik yaptığım için kaskımı hor kullanmak durumunda kaldım uzun süre. Arka çantada durmaktan ve başka etkenlerden dolayı üzerinde çok sayıda kılcal çizik var. İnternette bu çiziklerle ilgili ürünler mevcut ama daha pratik çözümleriniz olabilir diye burda sormak istedim.

https://www.hizliresim.com/qo7iehm

Motosikleti
Ns200 15"
Merhaba abilerim kardeşlerim. Hali hazırda kuryelik yaptığım için kaskımı hor kullanmak durumunda kaldım uzun süre. Arka çantada durmaktan ve başka etkenlerden dolayı üzerinde çok sayıda kılcal çizik var. İnternette bu çiziklerle ilgili ürünler mevcut ama daha pratik çözümleriniz olabilir diye burda sormak istedim.

https://www.hizliresim.com/qo7iehm

Kaska zarar verirmi bilmem ama pasta cila uygulaması çizikleri gidereceğini ve yeni bir görünüm sağlayacağını düşünüyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Bunu ben de düşündüm ama kaskın boyasına zarar verir diye çekindim.

Pasta cila işlemi boyadan ince bir katman alarak alltaki parlak kısmı bize ulaştırır, zırt pırt pasta cila yaptırmayacağınıza göre sorun olacağını pek düşünmüyorum. Benim zarar vermesinden kastım kaskın hammaddesine zarar verirmi düşüncesiydi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar