- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kesinlikle katılıyorum.
Bende de aynı kask var. Bazen şehir içi trafikte kulak tıkacı kullanmıyorum ve kulak tıkacının değerini anlıyorum.
Dünyadaki en sessiz kaskı da kullansam kulak tıkacı olmadan takmam.
Şehir içinde ben de takmıyorum; günlük işe gidiş geliş toplam 45-50dk sürüyor ve bu rotada 90 üzeri hızlara en fazla 1-2dk çıkabiliyorum, dolayısıyla gerekmiyor. Ama TEM'e çıkıp da burada 5-10dk'dan fazla süreceksem şehir içinde de takıyorum tabi...
Kaskımı da çok seviyorum, çok kullanışlı ve rahat bir kask.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:40 ----------
konuyla alakasız olacak ama, kulak tıkacını ses yalıtım sorunu nedeniyle kullanmak durumunda kalanlar için bir alternatif:
kulakiçi kulaklık kullanmak.
kulakiçi kulaklık+balaklava...böylece kulaklık asla (kask takıp çıkarırken bile) kulağınızdan düşmüyor ve siz de yolda giderken düşük seste müzik-radyo dinliyorsunuz. hem kulaklarınız rahat ediyor hem de sıkılmadan seyahat ediyorsunuz. hem de dışardaki (korna vs) sesleri de duyabiliyorsunuz.
Amacına matuf özel tıkaçlar da dışarıda duymanız gereken sesleri duymanızı sağlıyor bu arada (NoNoise, Alpinestars vb. motor sporları kulaklıkları... Yurt dışında poligonlar için üretilmiş olanları da kullananlar var, modele göre kask içinde bu poligon tıkaçlarıyla da rahat edebilirsiniz...)