Kask tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba

Geçtiğimiz gün eşime icon marka kasklardan birini aldık. Malumunuz Bu Kasklar son derece güzel tasarımlı kasklar fakat eşim kaskın çok hava aldığını, soğuk geçirdiğini söyledi. Üsküdar-Büyükçekmece arası bir yolculuğumuzda kask kafasını buz gibi yaptı. Üstelik kaskın yapısından mıdır yoksa beden küçüklüğümü, kask kafasını inanılmaz derecede sıktı ve acıttı. Bu kaskı 900 TL civarında bir fiyata aldık. Daha önce de icon marka kaskların hava geçirgenliği konusunda yarattığı sıkıntıları okumuştum. Hatta kaskı aldığım yerde ki görevli arkadaş bana bu kaskın tek eksisinin hava geçirgenliği olduğunu söyledi. Barkın abi de bu kaskı tanıtırken (adam reklam yaparken bile doğurucu arkadaş) belli bir hızdan sonra hava geçirdiğini ifade etmişti. Mecburen bu kaskı değiştireceğim. Malum güvenlik konusu önemli. Ee tabi birde bu eşiniz olunca "...Billurlara bi'şey olmasın.." (Hz. Muhammed) deyimiyle daha da mühim. Bütçeyi 1500 TL'ye kadar yükselttim ve çok ivedi hava geçirgenliği düşük, sağlam ve konforlu bir kask önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler AŞKLA KALIN

yanlış anlaşılmasın ama bazen bu tip konularda fiyat / performans durumu belli olmuyor. kullandığım 3 adet kaskım var. en güvenilir olan BELL kaskımı sık kullanmaktayım. ama şunu belirtmek isterim 80 km/h hızın üzerinde gözüme doğru ıslık tarzında bir hava alıyorum. çok şey denedim ama bu hava akımını kesemedim. diğer bir kaskım LS2 vizörlü vasat bir kask. balaklava kullanmasam bile hava almıyor. çok enteresan ama bazen uzun yollarda kullanmam gerekiyor çünkü bell kullanmak istersem mutlaka motosiklet gözlüğümü takmalıyım ki oldukça angarya bir durum. sözün özü bazen bu işlerde parayla çözüm olmuyor. Bell fiyatına 4 adet lalırdım ls2 'den. önerim imkanınız varsa deneyerek (yolda giderek) almanız. yoksa fiyat model bence çok önemli değil.

bende Caberg Vox var kardes hic mi ses almaz bu kasak...cok hafif bir ses disinda birsey duyulmuyor.. Sitesinde ruzgar tunelinde test edilerek gelistirildigi yaziyor..

Icon kasklar carbon fiber, fiber glass gibi kaliteli malzemeden yapılmış, tasarımı da oldukca güzel kasklar. Lakin bende sonradan ögrendim ki Icon kasklar, long oval kafa yapısına göre yapilmışlar. Benim kaskımda bedenime uymasına ragmen üst sağ ve üst sol taraflardan sıkıyor. Arai Shark, Bell, Caberg gibi markalara bakmanızı öneririm

Icon kasklar carbon fiber, fiber glass gibi kaliteli malzemeden yapılmış, tasarımı da oldukca güzel kasklar. Lakin bende sonradan ögrendim ki Icon kasklar, long oval kafa yapısına göre yapilmışlar. Benim kaskımda bedenime uymasına ragmen üst sağ ve üst sol taraflardan sıkıyor. Arai Shark, Bell, Caberg gibi markalara bakmanızı öneririm

Zenci kafa yapısı :) Thieri Henry gibi :) Airoh'lar nasıl sizce?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İhtiyacın ne olduğunu iyi bilmek lazım kaskın hava alması kötü bir özellik değildir. Kasklar soğuktan korumak için yapılmıyor. Balaklava kullanılabilir en basit çözüm. Öyle 1000₺ üzeri para verilir mi yazık yani.

Benim bir sonraki kaskım Nolan N86 olacak sanırım, ADAC testlerinde en güvenli kask seçilmiş. Böyle bir tavsiyede bulunablirim.Buyrun linki;
http://www.adac.de/infotestrat/tests/motorrad-roller/motorradhelme_2013/default.aspx?ComponentId=171459&SourcePageId=31831

Nolan n86 aldım ben de. Tavsiye ederim. Fiyatı da makul.

SHOEİ XR-1100 tavsiye ederim, 1 yıldır kullanıyorum. 1500 civarlarında olması lazım.
Eğer biraz daha arttırırsanız Arai Rebel 1800 civarlarında olması lazım, denedim mükemmel bir kask.

Yeknet kardeşim... Sonuçta insan canı ortada olan. Mevzu güvenlikse imkanların zorlanması gerektiği kanaatindeyim. Ölümlü Motosiklet kazalarının en büyük sebebi kafa darbesi. Sonuçta airoh la ariga bir değil. Giden can olursa (Allah muhafaza) yazık olan çok şey olur vesselam.

Yeknet kardeşim... Sonuçta insan canı ortada olan. Mevzu güvenlikse imkanların zorlanması gerektiği kanaatindeyim. Ölümlü Motosiklet kazalarının en büyük sebebi kafa darbesi. Sonuçta airoh la ariga bir değil. Giden can olursa (Allah muhafaza) yazık olan çok şey olur vesselam.

Kötü bişey mi dedik? Anlamadım. ariga mı tavsiye ettik.

Kötü bişey mi dedik? Anlamadım. ariga mı tavsiye ettik.

:) 1000 TL kaska verilmez dedin ya. Ondan dedim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

Bu arada kaskı değiştirdim. Bugün schuberth c3 pro aldım. Bu kask hakkında yorumlarınızı bekliyorum. 700 euro civarında bir fiyata aldım ve ilk farkettiğim şey diğer kasklara göre baya hafif oluşu. Ve tabii "..o bir alman..."

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

Bu arada kaskı değiştirdim. Bugün schuberth c3 pro aldım. Bu kask hakkında yorumlarınızı bekliyorum. 700 euro civarında bir fiyata aldım ve ilk farkettiğim şey diğer kasklara göre baya hafif oluşu. Ve tabii "..o bir alman..."
Balaklava, buff kullanıyor mu eşiniz? Schuberth çok konforlu bir kask diye biliyorum ama soğuktan korumasını bilemeyeceğim.

benim param olsa da vermem o ayrı konu. hayırlı olsun ne diyelim. eşiniz artçı mı kendi motoru mu var?

SR1

Kardeşim ben daha yeni schubert sr1 aldım motorcumarketinden bugün taktım övdükleri kadar varmış ses ve rüzgar geçirmiyor. aradığın zaman adamlar indirimde yapıyorlar cumartesi günü verdiğim sipariş bugün teslim edildi parayı vericeksin konforu güvenliği alacaksın almanlar yine farkını göstermiş

Sr1 biraz daha Racing tarzı yanılmıyorsam. Kask diğerlerine göre hafif ve çok sessiz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:02 ----------

Balaklava, buff kullanıyor mu eşiniz? Schuberth çok konforlu bir kask diye biliyorum ama soğuktan korumasını bilemeyeceğim.
balaklava kullanıyor.

Ben Schuberth S2 kullanıyorum, birkaç kask daha denemiştim almadan önce, bundan böyle sadece Schuberth kullanmaya ikna oldum kullanım sonrası. Naked kullanmama rağmen inanılmaz bir sessizlik var. Ayrıca havalandırmaları çok rahat. Balaklava kullandığımda hava kanallarını soğuk havada bile açıyorum, o kadar kontrollü bir hava dolaşımı var.

Motosikleti
Benelli Trk702x, Honda Pcx125
Ben de linkte belirttiğim Arai Axces 2'yi kullanıyorum. 200+ hızlarda gayet memnunum.

http://www.motosikletaksesuarlari.com/Arai-Kask-Axces-2-Asteroid-Red-Kirmizi-Mavi-Kapali-Kask_8389.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar