Kask tavsiyesi istiyorum

Merhaba herkese, şuanda MT Thunder 3 SV kask kullanıyorum ama ön çene pedinin ordan giren havaya bi türlü çözüm bulamıyorum. Buff sokuştursam da gözleri aşırı derecede kurutan bi hava giriyor. Yüksek hızda daha da sorun oluyor. Yeni bir kask almak istiyorum. Baktığım modeller arasında çene pedi en uzun olan MT Blade 2 var. Önerebileceğiniz kask tavsiyelerini bekliyorum. Bütçem max 1500 1600 civarı duruma göre bi tık daha çıkabilirim. XJ6 kullanıyorum.

Motosikleti
BWS 100
kurtul hocam mt den.
blade sv kullandım, fena değildi ancak, bir kasisten geçersin lank güneş vizörü aşağı iner. az hız yaparsın vizörün açıksa bir kapanır, motorun üstünde zıplatır adamı. 2 saatten sonra kulak kıkırdaklarını hissetmezsin. Bir yerinden bir gıcırtı geliyordu çözemedim. (intercom dan da olabilir.)

Yine mt almaktansa, İkinci ellerden kovalanabilir. Yüksek bir model. gt air, nxr, arailer falan.
Sen o motosiklette hız yaptıkça mt falan iş görmez, sesi uğultusu bitmez camsız motosiklette.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Scorpion Exo 490 ve 390 a bakmanı öneririm

Motosikleti
D400
ne kadar ekmek o kadar köfte mantıgı var tabi.

Kask önerisinde bulunmayacagım fakat mt blade kullanan bırısı olarak belirtmek isterim ki o kask kuılaklara tam oturmuyorsa her turlu ruzgar sesı gelıyor.

Ben çözümü motosıklete tur camı taktırmak + boyunluk takıp bır ucunu montun ıcıne sokup dıger ucunu burnuma kadar cekerek buldum.

Ancak hic anlayamadıgım bır sekılde kulaklık takılı ısem hangı hızda gıdersem gıdeyım ruzgar sesınden sagır oluyorum

ne kadar ekmek o kadar köfte mantıgı var tabi.

Kask önerisinde bulunmayacagım fakat mt blade kullanan bırısı olarak belirtmek isterim ki o kask kuılaklara tam oturmuyorsa her turlu ruzgar sesı gelıyor.

Ben çözümü motosıklete tur camı taktırmak + boyunluk takıp bır ucunu montun ıcıne sokup dıger ucunu burnuma kadar cekerek buldum.

Ancak hic anlayamadıgım bır sekılde kulaklık takılı ısem hangı hızda gıdersem gıdeyım ruzgar sesınden sagır oluyorum

Bende aynı şekilde boyunluk kullanıyorum ama bir şekilde çene pedinin ordan rüzgar girip gözüme kadar geliyor. Ekstra olarak motorda givinin kısa tur camı var ama sadece yatınca rüzgardan kaçıyorum. Rüzgar sesini çok dert etmiyorum ama kaskın içine rüzgarın girip gözümü kurutmasını hiç sevmiyorum 😅 kulaklık takınca sanırım kask biraz daha genişlediği için ped kulak kısmından sanırım daha çok rüzgar akışı oluyo. Bende aynı sorundan muzdaripim

kurtul hocam mt den.
blade sv kullandım, fena değildi ancak, bir kasisten geçersin lank güneş vizörü aşağı iner. az hız yaparsın vizörün açıksa bir kapanır, motorun üstünde zıplatır adamı. 2 saatten sonra kulak kıkırdaklarını hissetmezsin. Bir yerinden bir gıcırtı geliyordu çözemedim. (intercom dan da olabilir.)

Yine mt almaktansa, İkinci ellerden kovalanabilir. Yüksek bir model. gt air, nxr, arailer falan.
Sen o motosiklette hız yaptıkça mt falan iş görmez, sesi uğultusu bitmez camsız motosiklette.

Şuanki kullandığım kaskta da güneş vizörü var ama dediğiniz gibi bir sıkıntı yaşamadım hiç. Büyük ihtimalle sonradan çıkan bi kask olduğu için düzeltilmiştir. Herhangi bi ağrı vs de yapmıyor çok rahat bi kask thunder 3sv. Tek eksisi çene pedi 1 tık daha uzun olsaydı tam anlamıyla alttan giren rüzgarı kesebilirdi.

FF323 tavsiye ederim

Kullandım hiç memnun değildim. Zamanında 200tl ye sattım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------

Tavsiye kask olarak ne önerebilirsiniz? Bell qualifier var seçeneklerimin arasında ama çene pedi yok kaskta. Onun haricinde hjc ıs17 ve fg17 var.

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
kurtul hocam mt den.

Mart başı mt revenge 2 aldım.
gıcırtı sesi bunda da var. bir de bağlantı noktası hiç güven vermedi.

Agv k3 sv ve k1 hakkında düşünceleriniz neler?

Hjc C70’ten Agv K1’e geçmiş birisi olarak konuşuyorum.
C70, IS17’nin yeni versiyonu sayılır. Rüzgar sesi konusunda çok başarılı diyemem. İç pad yapısı güzel fakat çene pedi fileli yapıda. Kalibresine göre sağlam bir kask olmasına rağmen kabuk yapısı çok kaba duruyor. Interkom hoparlör yuvaları yok.

K1 rüzgar sesi konusunda oldukça başarılı en azından belli bir hıza kadar uğultu yok. Daha şık olduğunu ve kaba durmadığını da belirteyim. Interkom yuvaları var. Güneş vizörü yok, benim için elzem değildi.

Tabii ki unutmamak lazım bu kasklar giriş seviyesi sayılıyor artık. Orta-üst düzey karbon, fiber, kompozit bir kask için 4000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Haricinde sorunuz varsa yine yanıtlamaya çalışırım.

Hjc C70’ten Agv K1’e geçmiş birisi olarak konuşuyorum.
C70, IS17’nin yeni versiyonu sayılır. Rüzgar sesi konusunda çok başarılı diyemem. İç pad yapısı güzel fakat çene pedi fileli yapıda. Kalibresine göre sağlam bir kask olmasına rağmen kabuk yapısı çok kaba duruyor. Interkom hoparlör yuvaları yok.

K1 rüzgar sesi konusunda oldukça başarılı en azından belli bir hıza kadar uğultu yok. Daha şık olduğunu ve kaba durmadığını da belirteyim. Interkom yuvaları var. Güneş vizörü yok, benim için elzem değildi.

Tabii ki unutmamak lazım bu kasklar giriş seviyesi sayılıyor artık. Orta-üst düzey karbon, fiber, kompozit bir kask için 4000 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor.

Haricinde sorunuz varsa yine yanıtlamaya çalışırım.

Alcak olsanız C70 mi yoksa K1 mi yoksa K3 Sv mi alırdınız? Güneş vizörü çok önemli değil benim içinde.

Kullandım hiç memnun değildim. Zamanında 200tl ye sattım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------

Tavsiye kask olarak ne önerebilirsiniz? Bell qualifier var seçeneklerimin arasında ama çene pedi yok kaskta. Onun haricinde hjc ıs17 ve fg17 var.

FF323 olduğuna emin misin 2. kaskı eskittim. Ambulans ile öpüşmemizde de gayet iyi korudu. Yurt dışında da yol endurosu kullananlar dışında şikayetçi olan yok. AGV K3 ü zaten salla da k5 den dahi daha iyi.

Kabuto kasklar halen geliyorsa öneririm.

Ff397 vector orion kullanıyorum. O fiyata bulunabilecek en kaliteli kask bence; fiber kompozit ve 1300 gr. Tek problemim rüzgar sesi; onun da uzun boylu ve boyunlu olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü omuzlarımı kaldırıp boynumu içime çekince ses kesiliyor :)

Merhaba herkese, şuanda MT Thunder 3 SV kask kullanıyorum ama ön çene pedinin ordan giren havaya bi türlü çözüm bulamıyorum. Buff sokuştursam da gözleri aşırı derecede kurutan bi hava giriyor. Yüksek hızda daha da sorun oluyor. Yeni bir kask almak istiyorum. Baktığım modeller arasında çene pedi en uzun olan MT Blade 2 var. Önerebileceğiniz kask tavsiyelerini bekliyorum. Bütçem max 1500 1600 civarı duruma göre bi tık daha çıkabilirim. XJ6 kullanıyorum.

Bende bu kaskı almayı planlıyorum tavsiye eder misin ?

Bende bu kaskı almayı planlıyorum tavsiye eder misin ?

Thunder 3 sv ise şöyle diyim. Ben zamanında 650tl gibi bir fiyata aldım ve o zaman o parayı hak ediyordu. Şuana kadar hiçbi sorun yaşamadım. Şuanda ne kadar bilgim yok ama.

FF323 olduğuna emin misin 2. kaskı eskittim. Ambulans ile öpüşmemizde de gayet iyi korudu. Yurt dışında da yol endurosu kullananlar dışında şikayetçi olan yok. AGV K3 ü zaten salla da k5 den dahi daha iyi.

Kabuto kasklar halen geliyorsa öneririm.

Düzeltme yapayım yanlış anlamışım ben 353 kullanmıştım bi an onla karıştırdım. İncelicem birazdan dediğiniz kaskı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

Şuan baktım FF323 e beğendim de. Sizce FF397 mi yoksa 323 mü. İkiside nerdeyse aynı kask ama anlamsız şekilde 397 daha pahalı. 850 TL civarına 323 ü alabiliyorum şuan.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben kafamı FF397 den başka kaska sığdıramadım. Aynı kalıpta başka kask bilen var mı?

FF323 ü 2 gündür test ediyorum ve kask kesinlikle fiyatına göre çok başarılı. Çene pedi çok güzel iş görüyor. Eski kaskımda olduğu gibi alttan rüzgar girip gözleri kurutup ağlatmıyor. Hatta rahatsız eden hiç rüzgar yok içerde çok başarılı. Konfor olarak da fiyatına göre yeterli uzun yolda ne olur bilmiyorum ama kalıbı küçük. S giymeme rağmen L aldım ve tam oldu. Kesinlikle F/P ürünü.

FF323 ü 2 gündür test ediyorum ve kask kesinlikle fiyatına göre çok başarılı. Çene pedi çok güzel iş görüyor. Eski kaskımda olduğu gibi alttan rüzgar girip gözleri kurutup ağlatmıyor. Hatta rahatsız eden hiç rüzgar yok içerde çok başarılı. Konfor olarak da fiyatına göre yeterli uzun yolda ne olur bilmiyorum ama kalıbı küçük. S giymeme rağmen L aldım ve tam oldu. Kesinlikle F/P ürünü.

kalıbı küçük ama, 2 kalıp da dar değil. Dar olan tarafı iki kulak arası mesafe. Sen L bedene girmişssindir ama bu sefer alın-başarkası mesafede çok bol olmuştur. Kafa yapısı iki kulak arası dar,Yani İntermediate oval değilse bu kask kesinlikle olmaz. Sırf bu yüzden kaskı gönderdim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

Ben kafamı FF397 den başka kaska sığdıramadım. Aynı kalıpta başka kask bilen var mı?

Çünkü LS2'nin tek oval kaskı ff397. Diğerleri dar ve uzun baş yapısına uygun. O kaskı ben de alacaktım, dahili vizörü olduğu için vazgeçtim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar