Kask Tavsiyesi 2023

Herkese iyi akşamlar bilgisi olan,tecrübe eden üyeler kask tavsiyesi ve yorumu yapabilir mi

5000-6000 Bandında ve 10.000-11.000 Bandında

5-6 için Scorpion düşüncem var

Son düzenleme:
Kask pek önerilecek bir şey değil, denemek gerekli.
Ben şimdi Scorpion R1 kullanıyorum, yaşadığım 1-2 problemi söyleyip ergen gibi uzak durrrrr diyebilirim ama bunlar senin kafada gerçekleşmeyecek problemler olabilir. Motor üstünde denenemeyeceği için gürültü gibi konularda yorum yapılabilir belki, ama o da çok göreceli. AGV'den geçen adam Arai'ye sessiz diyor, Shoei'den geçen sağır oldum diyor (o da hangi Shoei modeli) falan..

louıs .de den evo air 520 aldım 2hafta önce. bana malıyeti 139euro+450TL gumruk

Kask pek önerilecek bir şey değil, denemek gerekli.
Ben şimdi Scorpion R1 kullanıyorum, yaşadığım 1-2 problemi söyleyip ergen gibi uzak durrrrr diyebilirim ama bunlar senin kafada gerçekleşmeyecek problemler olabilir. Motor üstünde denenemeyeceği için gürültü gibi konularda yorum yapılabilir belki, ama o da çok göreceli. AGV'den geçen adam Arai'ye sessiz diyor, Shoei'den geçen sağır oldum diyor (o da hangi Shoei modeli) falan..

R1 ben de düşündüm incelemelerinde epey sessiz olduğu söyleniyor. sizin deneyimleriniz nasıl?

R1 ben de düşündüm incelemelerinde epey sessiz olduğu söyleniyor. sizin deneyimleriniz nasıl?

Heh, tam da bunu diyorum :D
Kime göre sessiz neye göre sessiz? En sağlam karşılaştırabileceğim eski kaskım Arai Quantum ST-PRO. Arada hala scooterla bakkala çakkala giderken de kullanıyorum. Arai'ler gürültülü olarak bilinir havalandırmaları baya fazla olduğu için, ama bu kask benim Quantum'dan gürültülü, çok net. Vizor kapanma noktaları Arai kadar başarılı değil, rüzgar daha fazla giriyor, üstelik totalde havalandırması da yine Quantum ST'ye göre daha zayıf. Bunu Ağustos'ta İstanbul Park'ta en iyi gözlemledim, ama yolda çok kötü falan değil, "daha kötü" sadece.

Tabi fiyatını da yanına koymak lazım. Arai RX7V alacaktım ben, siyah vizör arka difüzör derken 20bin'e geliyordu fiyatı, 8-9 civarı bir şeye Scorpion'u aldım. Aradaki fiyat farkı muazzam gerçekten, ama net olarak da eğer 20bin TL verilebiliyorsa alınması gereken (bu ikisi arasından) Arai. Ama burada da ses dışında söylediklerim subjektif şeyler olacak hep.

Bir avantajı var R1'in, şişirilebilir cheekpad'ler hem kaskın ilk etapta daha iyi oturmasına yardımcı olabiliyor, hem de ilerleyen zamanlarda cheekpad gevşedikçe yenisini takma gereksinimi ortadan kaldırıyor. Bu tipte kişilselleştirme işlerinde de Arai yine zirvede, ama orada bu işler parra parra parra. Yeni pad almadan eskisini şişirebilmek süper basit ve etkili bir işlem.

Heh, tam da bunu diyorum :D
Kime göre sessiz neye göre sessiz? En sağlam karşılaştırabileceğim eski kaskım Arai Quantum ST-PRO. Arada hala scooterla bakkala çakkala giderken de kullanıyorum. Arai'ler gürültülü olarak bilinir havalandırmaları baya fazla olduğu için, ama bu kask benim Quantum'dan gürültülü, çok net. Vizor kapanma noktaları Arai kadar başarılı değil, rüzgar daha fazla giriyor, üstelik totalde havalandırması da yine Quantum ST'ye göre daha zayıf. Bunu Ağustos'ta İstanbul Park'ta en iyi gözlemledim, ama yolda çok kötü falan değil, "daha kötü" sadece.

Tabi fiyatını da yanına koymak lazım. Arai RX7V alacaktım ben, siyah vizör arka difüzör derken 20bin'e geliyordu fiyatı, 8-9 civarı bir şeye Scorpion'u aldım. Aradaki fiyat farkı muazzam gerçekten, ama net olarak da eğer 20bin TL verilebiliyorsa alınması gereken (bu ikisi arasından) Arai. Ama burada da ses dışında söylediklerim subjektif şeyler olacak hep.

Bir avantajı var R1'in, şişirilebilir cheekpad'ler hem kaskın ilk etapta daha iyi oturmasına yardımcı olabiliyor, hem de ilerleyen zamanlarda cheekpad gevşedikçe yenisini takma gereksinimi ortadan kaldırıyor. Bu tipte kişilselleştirme işlerinde de Arai yine zirvede, ama orada bu işler parra parra parra. Yeni pad almadan eskisini şişirebilmek süper basit ve etkili bir işlem.

ek olarak kullandığınız motosiklete göre de çok değişiklik gösteriyor, sürüş pozisyonuna göre tasarlanmış kasklar. ben naked ve supermoto kullanıyorum haliyle belimden yukarı komple rüzgar alıyor ama ona rağmen yıllardır cross kaskla takılıyorum. herhangi bir camlı kask bile benim için mükemmel konforlu olacak. :queen:

R1 özelinde konuşacak olursam da muadilleriyle desibel ölçer eşliğinde yapılan testleri izledim, en sessiz olmasa da gayet iyi performans verdiği anlatılıyor ama kullanılan motor yine rüzgara dirençli bmw gs.

Bu noktada yine tarzımdan ödün vermeyip adventure kaska yöneleceğim sanırım, hızla yarışla işim yok ara hızlanmalarda interkomdaki müziği bozmasın rüzgar ses kafa şişirmesin yeter. :)

teşekkürler bu arada yorumlarınız için.

Kaskınızın ne kadar koruduğunu (ne kadar güvenli olduğunu) görmek için SHARP sitesini kullanabilirsiniz. Her marka her model olmasa da geniş bir test veri tabanı var.
SHARP hakkında ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz: https://motorhikayesi.com/kaskiniz-ne-kadar-guvenli/

Kask standartları hakkında bilgi için de buraya bakabilirsiniz: https://motorhikayesi.com/kask-standartlari-hakkinda/

Hangi marka hangi model olursa olsun, kaskın:
- kafanıza tam oturması
- kafa arka üstü ve özellikle alın bölgesinde boşluk olmaması,
- tercihan kapalı kask alınması (daha güvenlidir),
- sürüş anında alt kayışın bağlı ve gergin olması
- kaskınızın düşürülmemesi, boyanmaması,
güvenliğiniz için önemli noktalardır.

Daha fazlası için sorularınız varsa yazabilirsiniz, ek kaynaklar ve bilgiler sunmaktan memnun oluruz.

Tavsiye edilen modeller tabii ki denedikten sonra alınacak ama insanın aklında fikir olması + her zaman

Terekli kask varken napıcan R1'i ya =)

rica ederim.

100km üstünde paraşüt etkisi yapıyo abi öyle deme :queen:

supermoto kullandığım için bütün rüzgarı yiyorum, cross kask da gözlüklü olduğu için her yerinden aldığı rüzgar sesi rahatsız ediyor. bu yüzden niyetim yine terekli bir adventure kaskı ama cam mutlaka olmalı. nexx xwed 2'de gönlüm ama fiyatlar can yakıyor malesef.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Keşke dislike butonu da olsa..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
5-6bin arasına Caberg Duke2 alınabilir gibi. belki o kadar artmamıştır fiyatı, 2 yıl önce 2bin liraya almıştım. Sharp testlerindne 5 yıldız almış, kendi fiyat sınıfında en iyisi gibi.

100km üstünde paraşüt etkisi yapıyo abi öyle deme :queen:

supermoto kullandığım için bütün rüzgarı yiyorum, cross kask da gözlüklü olduğu için her yerinden aldığı rüzgar sesi rahatsız ediyor. bu yüzden niyetim yine terekli bir adventure kaskı ama cam mutlaka olmalı. nexx xwed 2'de gönlüm ama fiyatlar can yakıyor malesef.

Çökeceksin o hıza çıkınca o zaman :D
Benim de terekli bişeye bulaşma niyetim var ama onu kullanacağım motor yok daha ortada :D önden kask alıp turşusunu kurayım :D

Shark Spartan Carbon 1.2 Skin
Iki defadir bu kaski aliyorum, cok memnunum

Shark Spartan Carbon 1.2 Skin
Iki defadir bu kaski aliyorum, cok memnunum

bende 1 ay önce Shark Spartan Replica Lorenzo Catalunya modelini aldım. kesinlikle scorpion'dan daha kaliteli bir marka. boyasına tam anlamıyla bayıldım. kaskın gri kısımları simli boya ile boyanmış ve acayip güzel duruyor. iç pedleri'de gayet rahat. güneş vizörü harika baya bi aşağı iniyor.daha önce shoei kullanıyordum, tabiki bi shoei kalitesi beklemek yanlış olur fakat shoei'nin yarı fiyatından bile ucuza böyle bir kask almak beni gayet memnun etti.

Merhabalar,

Sürüş alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre size uygun birkaç motosiklet kaskı önerimiz var.

Kapalı yani full face kask tercih ediyorsanız, Origine Dinamo modeli şehir içi kullanımda hafifliği ve aerodinamik yapısıyla dikkat çeker. Özellikle uygun fiyatıyla performans açısından kullanıcılarını memnun eden bir modeldir. Origine Dinamo modeline benzer olarak Origine Strada modeli de hem uzun yolda hem de şehir içi sürüşlerde yüksek konfor sunarken sportif çizgileriyle de estetik açıdan beğeni toplar.

Çene açılır kasklar arasında iki farklı seçenek sunuyoruz. Origine Delta, çift yönlü kullanım özelliği sayesinde hem tam kapalı hem de açık şekilde kullanılabilir. Pratikliği ve konforuyla günlük kullanımda oldukça avantajlıdır. Diğer seçenek olan Origine Logic ise geniş görüş açısı, dahili güneş vizörü ve yumuşak iç pedleriyle özellikle günlük sürüşlerde rahatlık sağlar.

Eğer tercihiniz açık (yarım) kasktan yanaysa, Origine Palio modelini öneririz. Hafif yapısı ve retro tarzıyla şehir içi kısa mesafe sürüşlerde ferah bir kullanım sunar. Özellikle yaz aylarında konforlu bir sürüş deneyimi sağlar.

Tüm Origine kask modelleri, güvenliğiniz için ECE 22.06 sertifikasına sahiptir.

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ya da sipariş vermek isterseniz, bizi arayabilir (0 850 888 5880), WhatsApp üzerinden mesaj atabilir (+90 541 159 17 29) veya e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar