Heh, tam da bunu diyorum

Kime göre sessiz neye göre sessiz? En sağlam karşılaştırabileceğim eski kaskım Arai Quantum ST-PRO. Arada hala scooterla bakkala çakkala giderken de kullanıyorum. Arai'ler gürültülü olarak bilinir havalandırmaları baya fazla olduğu için, ama bu kask benim Quantum'dan gürültülü, çok net. Vizor kapanma noktaları Arai kadar başarılı değil, rüzgar daha fazla giriyor, üstelik totalde havalandırması da yine Quantum ST'ye göre daha zayıf. Bunu Ağustos'ta İstanbul Park'ta en iyi gözlemledim, ama yolda çok kötü falan değil, "daha kötü" sadece.
Tabi fiyatını da yanına koymak lazım. Arai RX7V alacaktım ben, siyah vizör arka difüzör derken 20bin'e geliyordu fiyatı, 8-9 civarı bir şeye Scorpion'u aldım. Aradaki fiyat farkı muazzam gerçekten, ama net olarak da eğer 20bin TL verilebiliyorsa alınması gereken (bu ikisi arasından) Arai. Ama burada da ses dışında söylediklerim subjektif şeyler olacak hep.
Bir avantajı var R1'in, şişirilebilir cheekpad'ler hem kaskın ilk etapta daha iyi oturmasına yardımcı olabiliyor, hem de ilerleyen zamanlarda cheekpad gevşedikçe yenisini takma gereksinimi ortadan kaldırıyor. Bu tipte kişilselleştirme işlerinde de Arai yine zirvede, ama orada bu işler parra parra parra. Yeni pad almadan eskisini şişirebilmek süper basit ve etkili bir işlem.