Kask taşıma

Herkese selamlar;
Mesela motorla avmye gittiniz ya da şehir merkezinde motoru park ettikten sonra dükkan gezeceksiniz. Motorda kaskınızı muhafaza edebileceğiniz boyutta bir çanta yoksa kaskınızı ne yapıyorsunuz? Eğer yanınızda taşıyorsanız kask taşıma kılıfıyla mı taşıyorsunuz yoksa direkt olarak elinizle mi taşıyorsunuz? Başka alternatif yöntemler kullanan var mı merak ediyorum

Bazı avmlerde emanet dolabı oluyor oraya bırakabilirsiniz. Gezerken de ya çeneden tutuyorum ya da koluma takıyorum iki türlü de çok rahatsız olmuyor. Alışkanlıktan da olabilir tabii:D

Ben işim kısaysa çıkarmıyorum öyle gezmeyi seviyorum.:) Eğer uzunsa vizörü açıp kaskın ön tarafından tutuyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Eski motorumda kaskı gidonun sağına asıp şifreli bisiklet kilidiyle kaskın içinden ön maşaya kilitliyordum. Şimdiki motorumda sele altında kilit imkanı var.

Kaskı alıyorum yanıma, ipini bağlıyorum ipinden tutarak yanımda gezdiriyorum. Çalarlar anında

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Motorun üstünde bırakıyorum ama hiç güvenmezsem yanıma alıyorum

muazzam taktik vereyim ben de bunu arkadaşımdan görmüştşüm artçı olduğum zamanlardan.
çantayla gezmeyi seviyorsanız ki ben sevenlerdenim. topcase yoksa içine zaten yağmurluk vs koyarız iş görür.
çantanın koluna taktığın kısma kaskı bağlıyorsun ve kask oradayken geziyorsun bu kadar basit. sadece dar alandan geçerken veya dönerken kaskı yandan tut kafası çarpmasın canın acır.

sanki hırkayı popoya bağlamak gibi bir hissiyatı var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

Ben işim kısaysa çıkarmıyorum öyle gezmeyi seviyorum.:) Eğer uzunsa vizörü açıp kaskın ön tarafından tutuyorum.

bağlayıp sapından tutmak varken gerek var mı bu çileye :) neyse düşündüm de oradan ben de bazen tutuyorum :)

Motosikleti
Yok
Scooter olunca biraz farkli elbette hepsini yazayim.
- Sele alti
- Topcase
- Kask cantasi ile sirtta tasima :)
- Honda Forza 250 ile birlikte bir kask baglama aparati (teli?) geliyor. Bu teli kaskin D halkasindan gecirip sele altinda bir kisma baglayabiliyorsunuz. Sele koltugunu kapatinca da kilitlenmis oluyor. Soyle bir sey;

Screen-Shot-2021-02-21-at-8-09-36-PM.png

Sanirim @tommygun'in bahsettigi kilitte bu ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaski pinine baglayip elimde tasiyorum basit

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Scooter olunca biraz farkli elbette hepsini yazayim.
- Sele alti
- Topcase
- Kask cantasi ile sirtta tasima :)
- Honda Forza 250 ile birlikte bir kask baglama aparati (teli?) geliyor. Bu teli kaskin D halkasindan gecirip sele altinda bir kisma baglayabiliyorsunuz. Sele koltugunu kapatinca da kilitlenmis oluyor. Soyle bir sey;

https://i.ibb.co/3B9PmVV/Screen-Shot-2021-02-21-at-8-09-36-PM.png

Sanirim @tommygun'in bahsettigi kilitte bu ?

@gurcanozturk ben meramımı tarzanca anlatırken sen çok güzel özetlemişsin demek istediğimi :)

muazzam taktik vereyim ben de bunu arkadaşımdan görmüştşüm artçı olduğum zamanlardan.
çantayla gezmeyi seviyorsanız ki ben sevenlerdenim. topcase yoksa içine zaten yağmurluk vs koyarız iş görür.
çantanın koluna taktığın kısma kaskı bağlıyorsun ve kask oradayken geziyorsun bu kadar basit. sadece dar alandan geçerken veya dönerken kaskı yandan tut kafası çarpmasın canın acır.

sanki hırkayı popoya bağlamak gibi bir hissiyatı var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

bağlayıp sapından tutmak varken gerek var mı bu çileye :) neyse düşündüm de oradan ben de bazen tutuyorum :)

Kask benim için canım gibi bir şey. Asla yere koymam, koyduğum yer temiz olmalı, benim motorda da kask bağlama yeri var ama kaskı güneşin altında asla bırakmam o yüzden motora da bağlamıyorum. Arada ben de bağlayıp koluma takıyorum ama sapından tutunca kopacakmış gibi hissediyorum. İçim gdiyor yani. Motorda da öyle 7 bin devire gelince motorun sesi arttığı için sanki blok patlayacakmış gibi hissediyorum kıyamıyorum motoruma. :)

Motosikleti
D400
AVM'lerde genelde dolap var. Olmadıgını varsayarsak;

Topcase e koyuyorum
Topcase yoksa kask askılığı ile canta olarak kullanıyoum
O da yanımda değil ise başka bir zincir ile motosiklete zincirliyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hic yanimda tasimadim.
Simdi arka seledeki koruklu KTM cantasina koyuyorum.
Eski motosikletlerimde, kilitli sele altindaki kask kancasini kullaniyordum. Sahip oldugum her motosiklette vardi.
Ilk motosikletimde ise direk arka peglerin birine asiyordum.
Simdi de isim cabuksa direk gidonun uzerine birakip gidiyorum.

Kilitli sele altindaki kanca guvenli, lakin yagmur sorun.

Benim kaskta D ring yok :salut: zaten eski olduğu için kimse bakmıyor yüzüne :D elde taşımak işkence ya illa sırt çantası vs. oluyor.
(Motorda çanta yok)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar