Kask takmamaya devam mı ?

RUSYA (İHA) - Rusya'nın St Petersburg kentinde meydana gelen akıl almaz kazada motosiklet üzerinde hız yaparak kavşağa giren gençler otomobile böyle çarptılar. Çarpmanın şiddetiyle motosikletten savrulan gençlerden kask takmayan genç hayatını kaybederken, kask takan genç kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kaza şöyle gelişti; motosikletleriyle hızla kavşağa gelen gençler, önlerinden geçmekte olan otomobile süratle çarpınca, facia yaşandı. Çarpmanın şiddetiyle motosikletin üzerinden savrulan gençler, havada taklalar attarak yere düştüler.

Kazayı gören vatandaşlar yardıma koşarken, kask takmayan genç olay yerinde hnayatını kaybetti. kaskı takılı olan genç ise kazadan hemen sonra kalkarak arkadaşının yardımına koştu. Kazaya karışan otomobil sürücüsü olay yerinden uzaklaştı.

http://haber.mynet.com/detail_news/...o=mms://haberav.mynet.com/hv/hiztutkunu65.wmv

offf ya içim bir tuhaf oldu. süper bir topik açmışsın. böyle kaza haberleri duymak istemiyoruz artık.
diyeceksiniz ki bakkala da motosiklet ile mi gidilir ama abim motosikletim alınacağı zaman ilk heves ya
bakkala bile motosikletle gideceksem eğer kaskımı mutlaka takmam şartıyla izin vereceğini
aksi taktirde külahları değişeceğimizi söylemişti.
ben de abimin sözünden çıkmayarak okulda iki fakülte arasındaki mesafede bile kask takıyorum.
ve sonix arkadaşımız gibi ben de soruorum : böle videoları görüp, kask takan ile takmayan arasındaki fark bu kadar açıkken
kask takmamak mümkün mü :silent:

:pr: :pr: :pr: :pr:

paylaşım için ::thanks:

demeki bu kask takmamak sadece bize özgü bir şey değil her yerde var takmayanları kınıyoruz.....

demeki bu kask takmamak sadece bize özgü bir şey değil her yerde var takmayanları kınıyoruz.....
Kask takmayanlara artık sadece dua edebiliriz öldükten sonra kınamak ,....
Kask takmadan sürmeye devam edenler belki biraz işin ciddiyetini anlamıştır

Dikkat ederseniz ölen arkadaşın kafasında kask olsaydı yaşama şansı %100 idi. Yere düşerken ilk kafasını yere çarpıyor. Diğeri ise kafasını yere daha hızlı çarpmasına rağmen kazadan saniyeler sonra ayağa kalkıyor. Ve ölen arkadaş artçı olmasına rağmen daha çok zarar görüyor kazalarda artçılar genelde kullanana göre daha az hasar görürler çünki bir bakıma önündeki kendisi için hava yastığı görevini görür. Ölenin yakınlarına allah sabır versin.

Bu arada imzam Kendini kanıtladı :)

Son düzenleme:
Bakkala giderken bile kask takarım ben, hatta eldiven ve korumalı mont giymeden binmem. Ama bazı sivri zekalılar abi ne gerek var şehir içinde diyor... Ben de onlara siz arabadaki crash testlerin 50 km ile yapıldığını biliyormusunuz diye soruyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar